Om annonsekvalitet i responsive søkeannonser

Med annonsekvalitet får du tilbakemeldinger som kan gjøre det enklere å formidle de rette budskapene til kundene dine. Verdien for annonsekvalitet kan være «ufullstendig», «dårlig», «gjennomsnittlig», «god» eller «utmerket», og du kan bruke annonsekvaliteten som hjelp til å optimalisere annonseresultatene dine. Jo høyere annonsekvaliteten er, desto bedre annonseresultater oppnår du. Annonsekvalitet har to komponenter: den samlede vurderingen som indikerer hvor effektiv en relevant annonse er, og de bestemte gjøremålene som kan forbedre kvaliteten på annonsen.

Merk:
  • Annonsører som hever annonsekvaliteten til de responsive søkeannonsene sine, for eksempel fra «dårlig» til «utmerket», oppnår i snitt 12 % flere konverteringer*.
  • Vurderingen av annonsekvalitet for responsive søkeannonser tar hensyn til elementer som er opprettet automatisk, hvis du har slått på denne funksjonen for kampanjen din.

Anbefalt fremgangsmåte:

Ha minst én responsiv søkeannonse med «god» eller «utmerket» annonsekvalitet i hver annonsegruppe. Vurderingen av annonsekvalitet har ingen direkte innvirkning på hvorvidt annonsen er kvalifisert for visning. Vurderingen av annonsekvalitet identifiserer i stedet muligheter (når du oppretter eller redigerer annonser) til å forbedre annonsene og dermed oppnå bedre annonseresultater.

«Annonsekvalitet»-kolonnen

I sidemenyen til venstre kan du klikke på Kampanjer Campaigns Icon og så på Annonser for å se en tabell med annonsene i den aktuelle kampanjen. I «Annonsekvalitet»-kolonnen i tabellen ser du vurderingen for annonsekvalitet, for eksempel «gjennomsnittlig» eller «utmerket». Ved å klikke på vurderingen kan du se en tilbakemelding om hvordan du kan forbedre annonsen, samt en link til stedet der du kan gjøre den aktuelle endringen. Hvis «Annonsekvalitet»-kolonnen ikke er forhåndsutfylt i kontoen din, klikker du på kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads ovenfor kampanjetabellen, åpner «Attributter»-mappen, merker av for «Annonsekvalitet» og klikker på Bruk.

Ved oppretting av annonser

Når du oppretter eller endrer en annonse, ser du en indikator på annonsekvalitet. Du bør følge de beskrivende anbefalingene for å heve annonsekvaliteten. Den kvalitative vurderingen av annonsen og de tilhørende gjøremålene endres dynamisk i takt med at du oppgir annonseelementer.

Et diagram der forslag til hvordan annonser kan finstemmes, vises i indikatoren for annonsekvalitet

Nedenfor ser du de vanligste anbefalingene til hvordan du kan heve annonsekvaliteten:

• Legg til flere overskrifter eller beskrivelser for å oppnå bedre resultater: Du kan bruke opptil 15 overskrifter og 4 beskrivelser, så oppgi så mange som mulig. Du kan maksimere antallet annonsekombinasjoner ved å oppgi så mange overskrifter og beskrivelser som tillatt. Når du oppretter annonser, vises det forslag til elementer, slik at du kan skrive effektive overskrifter og beskrivelser. Du kan godta forslagene som de er, redigere dem eller bruke dem som inspirasjonskilde.
  • Legg til unike overskrifter og beskrivelser: Sørg for at overskriftene og beskrivelsene er forskjellige. Beskriv det du selger, og oppgi unike salgsargumenter som kan appellere til forskjellige kunder du prøver å tiltrekke deg. Hvis du legger til unike overskrifter og beskrivelser, kan det genereres flere kombinasjoner, slik at du kan oppnå enda bedre annonseresultater. Ikke legg til de samme ordene, frasene eller ideene gjentatte ganger.
  • Løsne enkelte elementer: Hvis du fester visse overskrifter eller beskrivelser, reduseres det totale antallet overskrifter eller beskrivelser som kan vises. Jo færre elementer du fester, desto flere kombinasjoner kan du opprette. Hvis du er nødt til å feste elementer, bør du vurdere å feste flere unike elementer på den samme plasseringen.
  • Ta med flere søkeord i overskrifter eller beskrivelser: Prøv å ta med tekst fra søkeordene dine i overskriftene og beskrivelsene du bruker. Populære søkeord i annonsegruppen vises når du oppretter annonser, slik at det blir enklere å skrive relevante overskrifter og beskrivelser. Du kan også bruke innsetting av søkeord for å gjøre annonsen mer relevant.

Jo høyere annonsekvaliteten er, desto bedre blir førsteinntrykket

Hvis du for eksempel oppretter en responsiv søkeannonse, og du ser teksten «Gjør beskrivelsen mer unik» ved siden av indikatoren som representerer kvaliteten til annonsen, kan du gå tilbake til beskrivelsen og endre den for å gjøre annonsen mer effektiv. Hvis verken indikatoren eller teksten endres, anbefaler vi at du gjør ytterligere endringer i annonsen.

Med annonsekvalitet kan du fortsette å forbedre annonsene dine selv etter at de er opprettet og publisert. Du kan for eksempel laste opp en rekke nye responsive søkeannonser, der overskriftene er overflødige for noen av dem. I «Annonsekvalitet»-kolonnen kan du se vurderingen «gjennomsnittlig» og den spesifikke handlingen «Øk lengden på overskriften». Du kan utnytte tilbakemeldingen og følge de nødvendige trinnene for å endre overskriften og øke kvaliteten på annonsen din.

Selv etter at du har fått god eller utmerket annonsekvalitet, er det viktig at du følger med på annonsekvaliteten, da den kan endres over tid som følge av faktorer som søkeordrelevans.

Vanlige problemer

Her er noen vanlige problemer som fører til at annonsekvaliteten anses som ufullstendig:

1. Endelig nettadresse mangler: Legg til en endelig nettadresse i annonsen din.
  2. Manglende annonsegruppe: Tilordne annonsen din til en annonsegruppe.
  3. Manglende søkeord i annonsegruppen: Legg til søkeord i annonsegruppen din. Responsive søkeannonser vises ikke uten søkeord.

Vanlige spørsmål

Hvordan påvirkes annonsekvaliteten av elementer som er opprettet automatisk?

I kampanjer der du har aktivert elementer som er opprettet automatisk, blir vurderingen av annonsekvalitet og de aktuelle gjøremålene beregnet på grunnlag av elementene du selv har oppgitt, så vel som elementene som er automatisk opprettet. Når du oppretter en ny kampanje eller responsiv søkeannonse, beregnes annonsekvaliteten bare på grunnlag av elementene du oppgir, fordi elementer som opprettes automatisk, ikke er generert ennå. Så snart det er generert elementer som er opprettet automatisk, blir annonsekvaliteten oppdatert.

* Kilde: interne Google-data. Datoperiode: 28. februar 2023 til 1. mars 2023