Skapa segment för uteslutning av målgrupp för appkampanjer

Finjustera målgruppsinriktningen för din appkampanj genom att skapa segment för uteslutning av målgrupp så att du kan välja vilka personer som inte ska se dina annonser. Läs mer om segment för uteslutning av målgrupp för appkampanjer.

Innan du börjar

För att kunna använda uteslutning av målgrupp måste du koppla din kampanj till en lämplig konverteringskälla utifrån kampanjens optimering.
  • Om du enbart optimerar för installationer måste konverteringskällan vara Firebase.
  • Om du optimerar för installationer och åtgärder i appen måste konverteringskällan för installationer vara Firebase eller Google Play och för åtgärder i appen måste den vara Firebase.

För att kunna utesluta särskilda potentiella eller befintliga appanvändare från din annonseringsmålgrupp måste du följa alla stegen nedan.

1. Länka din kampanj till ditt Firebase SDK-konto.
  2. Aktivera Firebase-konverteringsspårning.
  3. Om du använder konverteringsspårning över flera konton för att mäta konverteringar i ett förvaltarkonto kan du ställa in Firebase-konverteringsspårning och aktivera budgivning från ditt förvaltarkonto.
  4. Du måste ha ett målgruppssegment som är kvalificerat för uteslutning. Detta innefattar Google Play-målgruppssegment och segment som har importerats från Google Analytics för Firebase (dessa måste baseras på Firebase-händelser).

Tänk på att följa alla stegen ovan när du skapar segment för uteslutning av målgrupp. Annars får du en uppmaning om att du måste uppfylla kraven.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgrupper.
  4. Klicka på Redigera uteslutningar i rullgardinsmenyn Uteslutningar.
  5. Klicka på Kampanj under Välj nivå för redigering av uteslutningar.
  6. Alla kampanjer som är kvalificerade för uteslutning av målgrupp visas högst upp.
    • Du kan återställa segmentet till att visa alla kampanjer genom att klicka på Kvalificering och välja Alla i rullgardinsmenyn.
  7. Välj den kampanj som du skapar målgruppsuteslutningar för.
  8. Markera rutorna vid alla tillämpliga målgrupper. Se anmärkningen om kvalificerade segment i föregående avsnitt.
  9. Klicka på Spara.
Målgruppsuteslutningar är bara tillgängliga på kampanjnivå. Du kan inte skapa dem på kontonivå.