Segmenten voor doelgroepuitsluiting maken voor app-campagnes

Door de doelgroeptargeting voor app-campagnes te verfijnen met segmenten voor doelgroepuitsluiting, kunt u kiezen wie uw advertenties niet mag zien. Krijg hier meer informatie over segmenten voor doelgroepuitsluiting voor app-campagnes.

Voordat u begint

Als u uitgesloten doelgroepen wilt gebruiken, moet u uw campagne aan de juiste conversiebron koppelen op basis van de optimalisatie van de campagne.
  • Als u alleen optimaliseert voor installaties, moet Firebase de conversiebron zijn.
  • Als u optimaliseert voor installaties en in-app-acties, moet Firebase of Google Play de conversiebron voor installaties zijn en Firebase die voor in-app-acties.

Als u bepaalde potentiële of huidige app-gebruikers wilt uitsluiten van uw advertentiedoelgroep, volgt u alle onderstaande stappen.

1. Koppel uw campagne aan uw account voor Firebase SDK.
  2. Zet Conversies bijhouden voor Firebase aan.
  3. Als u Conversies bijhouden voor meerdere accounts gebruikt om conversies in een manageraccount te meten, stelt u conversies bijhouden voor Firebase in en zet u bieden aan vanuit uw manageraccount.
  4. U heeft een doelgroepsegment nodig dat in aanmerking komt voor uitsluiting. Hieronder vallen Google Play-doelgroepsegmenten en segmenten die zijn geïmporteerd uit Google Analytics voor Firebase (deze moeten zijn gebaseerd op Firebase-gebeurtenissen).

Voer alle bovenstaande stappen uit als u lijsten voor doelgroepuitsluiting maakt. Anders krijgt u een prompt om te voldoen aan de ontbrekende vereisten.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Doelgroepen.
  4. Klik in het dropdownmenu Uitsluitingen op Uitsluitingen bewerken.
  5. Klik onder 'Selecteer het niveau voor de bewerking van uitsluitingen' op Campagne.
  6. Alle campagnes die in aanmerking komen voor doelgroepuitsluiting worden bovenaan gefilterd.
    • U kunt het segment terugzetten naar alle campagnes door op het veld Geschiktheid te klikken en Alle te selecteren in het dropdownmenu dat wordt weergegeven.
  7. Kies de campagne waarvoor u doelgroepuitsluitingen maakt.
  8. Vink de selectievakjes aan naast alle toepasselijke doelgroepen. Gebruik hierbij de opmerking over geschikte segmenten in het vorige gedeelte.
  9. Klik op Opslaan.
Doelgroepuitsluitingen zijn alleen beschikbaar op campagneniveau. U kunt ze niet op accountniveau maken.