Mätning från tredje part på YouTube

Google godkänner inte spårningspixlar från tredje part för YouTube-mätning. Om du vill använda en extern mätningsleverantör (till exempel Nielsen) för dina videoannonser måste du aktivera mätning inom köpperioden. Om du inte gör det kan det uppstå störningar i tredjepartsmätningen.

Innan du börjar

Aktivera tredjepartsmätning i YouTube för Google Ads-auktionen och DV360 genom att ställa in följande:

1. Engångskontokonfiguration: Från och med december 2023 kan annonsörer själva aktivera tredjepartsmätningspartner på kontonivå.
    • Valfritt: När du skapar en kampanj kan du begära aktivering som standard så att en mätningspartner automatiskt väljs för mätning. Funktionen för aktivering som standard är endast tillgänglig i Google Ads, DV360 och YouTube Reserve och gäller specifikt mätvärden för synlighet, varumärkesintegritet och räckvidd. Om du vill begära aktivering som standard för en mätningspartner kan du skicka in en supportbegäran till Googles support. Kontakta din mätningspartner för att ta reda på om de har stöd för inställningen aktivering som standard och för att få information om villkoren för att använda den här funktionen.
  2. Kampanjaktivering: Aktivera mätningspartner på kampanj- eller radnivå och ange leverantörens rapport-id (om tillämpligt). Självaktivering är ett måste för DV360, medan Google Ads-supporten endast tillhandahåller aktiveringstjänster för masskampanjer (fler än 15 kampanjer). Du måste göra detta steg för att aktivera tredjepartsmätning.
    • Obs! För mätningspartner som är aktiverade som standard i ditt konto fylls de ovannämnda inställningarna med klient-id i automatiskt när du skapar en kampanj, med möjlighet att ta bort de här inställningarna. Om din mätningspartner kräver ett rapport-id måste du fortfarande ange detta id i rapportfältet i inställningarna för kampanjen eller raden. Kontakta din mätningspartner för mer information om de exakta kraven.

I denna artikel beskriver vi hur du aktiverar tredjepartsmätning för YouTube Reserve-kampanjer (till exempel YouTube Select) och Partner Sold-kampanjer.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Tredjepartsmätning med Comscore, DoubleVerify, Dynata, Gemius, IAS, Intage Inc., iSpot, Kantar, Macromill, MOAT, Nielsen, Video Research, VideoAmp och Zefr

Google Ads

1. Kontokonfiguration för tredjepartsmätning i Google Ads på kontonivå

Innan du kan aktivera tredjepartsmätning av synlighet, varumärkesintegritet, varumärkespåverkan och räckvidd för YouTube-kampanjer i Google Ads måste du ha leverantörens kund-id för varje mätningstyp som du planerar att använda i ditt konto. Den externa mätningsleverantören kan tillhandahålla leverantörens kund-id.

Från och med december 2023 kan annonsörer själva aktivera tredjepartsmätningspartner på kontonivå via motsvarande leverantörskund-id:n. Följ dessa anvisningar för självaktivering i Google Ads:

1. Klicka på ikonen för Administratör Admin Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kontoinställningar.
  3. Klicka på avsnittet Tredjepartsmätning.
  4. Välj Lägg till leverantör.
  5. Välj den mätningstyp du vill mäta och tredjepartsleverantören av mätning.
  6. Lägg till leverantörens kund-id från leverantören. Mätningspartnern ska tillhandahålla leverantörs-id. Kontakta respektive mätningspartner om du inte har något.
  7. Klicka på Spara.
  8. (Valfritt) Begär aktivering som standard för en specifik mätningspartner (endast tillgängligt för begränsade leverantörer) genom att skicka en begäran via det här formuläret. Om du vill ställa in aktivering som standard måste du se till att du har klientens godkännande och att leverantören stödjer funktionen eftersom supporten kommer att be dig att bekräfta det här.

När du har lagt till leverantörer på kontonivå blir de tillgängliga för användning på kampanjnivå.

Obs! Du måste fortfarande välja en specifik mätningstyp och leverantör för varje kampanj som skapas, om du inte har ställt in aktivering som standard.

Kontakta Googles support om du vill att samma leverantör och leverantörskund-id ska väljas automatiskt för nya kampanjer. Du kan när som helst avmarkera den i kampanjinställningarna.

2. Konfiguration av tredjepartsmätning för Google Ads på kampanjnivå

Du kan själv aktivera varje kampanj och ange leverantörens rapport-id (om tillämpligt). Googles support kan endast massaktivera fler än 15 kampanjer samtidigt. Följ dessa anvisningar för självaktivering i Google Ads:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Under sidrubriken Kampanjer finns tre flikar. Klicka på fliken Inställningar.
  5. Klicka på kampanjen som du vill aktivera i tabellen.
  6. Klicka på Fler inställningar på sidan Inställningar.
  7. Utöka panelen Tredjepartsmätning.
  8. Välj Lägg till leverantör.
  9. Välj den mätvärdestyp som du vill mäta och den externa mätningsleverantören.
  10. Lägg till rapport-id från leverantören. Detta krävs för all mätning av räckvidd och varumärkespåverkan i alla kampanjer, om inte mätningsleverantören gett dig andra anvisningar.
  11. Om du vill lägga till fler mätningstyper väljer du Lägg till leverantör. Om du behöver ta bort en leverantör väljer du krysset bredvid leverantören.
  12. Klicka på Spara.

Följ de här anvisningarna för att göra massändringar på konto- och kampanjnivå för mätinställningar från tredje part i Google Ads Editor:

1. I Google Ads Editor väljer du de kampanjer vars inställningar ska ändras.
  2. Klicka på pennikonen under Mätning från tredje part.
  3. Redigera kryssrutorna per rad efter behov.
    • Markera rutan om du vill att den valda kampanjdatan ska delas med leverantören.
    • Avmarkera rutan om du inte vill att den valda kampanjdatan ska delas med leverantören.
    • Delvis markerade rutor betyder att en del av din valda kampanjdata delas med leverantören.
    • (Valfritt) Klicka på + Ny leverantör för att lägga till fler rader eller klicka på papperskorgen för att ta bort rader.
  4. Klicka på OK.

Följ anvisningarna för att begära implementeringshjälp för tredjepartsmätning för stöd för fler än 15 kampanjer:

1. Ladda ned mallen Tredjepartsmätning för videokampanjer.
  2. Ange den begärda informationen för varje mätningstyp.
  3. Spara filen.
  4. Fyll i supportformuläret. Se till att välja Video-/ljudkampanj som Kampanjtyp och sedan Konfiguration av 3P-mätning på kontonivå i servicemenyn under anvisningarna för trafiksättning/mappning.
  5. Bifoga mallen och skicka in begäran.
  6. (Valfritt) För 3P-mätning av synlighet och varumärkessäkerhet samt i vissa fall 3P-mätning av räckvidd kan du be Googles support att ställa in aktivering som standard i det här steget genom att markera en ruta i den nedladdningsbara mallen.
    • Om du vill ställa in aktivering som standard måste du se till att du har klientens godkännande och att leverantören stödjer funktionen eftersom supporten kommer att be dig att bekräfta det här.

Kom ihåg:

• Endast en kombination av leverantörsmätnings-VCID (leverantörens kund-id) är tillåtet per konto.
  • Leverantörens kund-id, som angavs vid aktiveringen i kontot, fylls i automatiskt för kampanjer som skapas efter att konfigurationen sparas när du väljer leverantörens mättjänster under kontokonfigurationen. Du måste skicka in en till supportbegäran för kontokonfiguration om något ändras i leverantörens kund-id. Uppdateringen måste också göras på radnivå genom självaktivering.
  • För mätningspartner som är aktiverade som standard på annonsörsnivå fylls de här inställningarna i automatiskt i radinställningarna, med möjlighet att lägga till ett rapport-id eller ta bort inställningarna.
Display & Video 360

Läs mer om tredjepartsmätning på YouTube för Display & Video 360.

YouTube Reserve-kampanjer (till exempel YouTube Select)

Obs! Från och med den 13 september 2023 kan annonsörer aktivera flera tredjepartsleverantörer på radnivå för samma mätvärde i YouTube Reserve-kampanjer (till exempel Nielsen för räckvidd + Comscore för räckvidd).
För YouTube Reserve-kampanjer krävs ingen kontokonfiguration för att aktivera tredjepartsmätning.
Om du vill begära aktivering av tredjepartsmätning kontaktar du din Google-representant med leverantörens kund-id och rapport-id som du fått från din externa mätningsleverantör. Rapport-id krävs för mätning med Nielsen, Comscore, Dynata och Kantar. Leverantörens kund-id är mappat till medieplanen i YouTube Reserve. Rapport-id är mappat till raderna i medieplanen.
Partner Sold-programmet
Kontakta din utgivare.

Tredjepartsmätning med andra leverantörer

Begära tredjepartsmätning med andra leverantörer

Google Ads

Läs våra detaljerade anvisningar för att begära tredjepartsmätning.

YouTube Reserve-kampanjer (till exempel YouTube Select)

Kontakta din Google-representant om du vill få vägledning genom processen.

Partner Sold-programmet

Kontakta din utgivare.