Tredjepartsmåling på YouTube

Google godtar ikke at tredjeparts sporingspiksler brukes til YouTube-måling. Hvis du vil bruke en tredjepartsleverandør av målingstjenester (f.eks. Nielsen) i forbindelse med videoannonsene dine, må du slå på måling i det aktuelle produktet. Hvis du ikke gjør dette, kan det oppstå avbrudd i tredjepartsmålingen.

Før du begynner

Slik kan du slå på tredjepartsmåling av data om annonser fra Google Ads-auksjoner og DV360 som vises på YouTube:

1. Engangskonfigurering av kontoen: Fra og med desember 2023 kan annonsører selv aktivere tredjeparts målingspartnere på kontonivå.
    • Valgfritt: Når du oppretter en kampanje, kan du be om at dette aktiveres automatisk som standard, slik at en målingspartner kan velges automatisk. Funksjonen som aktiverer dette som standard, er bare tilgjengelig i Google Ads, DV360 og YouTube Reserve og omfatter spesifikt beregninger knyttet til synlighet, rekkevidde og merkevaresikkerhet. Hvis du vil be om aktivering av en målingspartner som standard, kan du sende en henvendelse til Google Brukerstøtte. Kontakt målingspartnerens kontaktperson for å bekrefte hvorvidt de støtter innstillinger som er påslått som standard, og for å få informasjon om vilkårene for bruk av standardaktiverte innstillinger.
  2. Kampanjeaktivering: Aktiver målingspartneren på kampanje- eller ordrelinjenivå, og oppgi leverandørens rapporterings-ID (hvis dette er aktuelt). Denne aktiveringen må du gjøre selv i DV360. Brukerstøtten for Google Ads tilbyr bare aktiveringstjenester i forbindelse med mange kampanjer (minst 15 totalt). Dette trinnet må gjennomføres før tredjepartsmålingen kan aktiveres.
    • Merk: For målingspartnere som er aktivert i kontoen din som standard, blir innstillingene knyttet til den aktuelle partnerens kunde-ID automatisk angitt når det opprettes en kampanje, og det vises et alternativ for å fjerne disse innstillingene. Hvis målingspartneren din krever en rapporterings-ID, må du fortsatt skrive inn denne ID-en i rapporteringsfeltet for kampanje- eller ordrelinjeinnstillingene. Kontakt målingspartneren for å finne ut nøyaktig hva som kreves.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du aktiverer tredjepartsmåling i YouTube Reserve-kampanjer (f.eks. YouTube Select) og kampanjer i «Partner Sold»-programmet.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Tredjepartsmåling via Comscore, DoubleVerify, Dynata, Gemius, IAS, Intage Inc., iSpot, Kantar, Macromill, MOAT, Nielsen, Video Research, VideoAmp og Zefr

Google Ads

1. Konfigurering av tredjepartsmåling på kontonivå i Google Ads

Før du kan slå på tredjepartsmåling av synlighet, rekkevidde, merkevareløft og -sikkerhet i YouTube-kampanjer i Google Ads, må du kjenne til leverandørens kunde-ID for hver målingstype du planlegger å bruke i kontoen. Tredjepartsleverandøren av målingstjenester kan gi deg leverandørens kunde-ID.

Fra og med desember 2023 kan annonsører selv aktivere tredjeparts målingspartnere på kontonivå via kunde-ID-ene for de aktuelle leverandørene. Følg denne veiledningen for selvaktivering i Google Ads:

1. Klikk på administrasjonsikonet Admin Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kontoinnstillinger.
  3. Klikk på Tredjepartsmåling-delen.
  4. Velg Legg til en leverandør.
  5. Velg målingstypen og tredjepartsleverandøren av målingstjenester du vil bruke.
  6. Legg til leverandørens kunde-ID. Du skal ha fått leverandør-ID-en av målingspartneren. Kontakt denne parten hvis det ikke er tilfellet.
  7. Klikk på Lagre.
  8. Valgfritt: Be om at en bestemt målingspartner aktiveres som standard (kun tilgjengelig for et begrenset antall leverandører), ved å sende inn en forespørsel via dette skjemaet. Før du aktiverer målingspartnere som standard, må du ha innhentet samtykke til dette fra kundene og avklart det med leverandørene, da brukerstøtten kommer til å be om at du bekrefter dette.

Når du har lagt til leverandører på kontonivå, blir de tilgjengelige på kampanjenivå.

Merk: Du må fortsatt velge den spesifikke målingstypen og -leverandøren i hver av kampanjene du oppretter, med mindre du har lagt inn standardaktivering.

Du kan påse at den samme leverandøren og kunde-ID-en velges automatisk i nye kampanjer, ved å kontakte Google Brukerstøtte. Du kan når som helst velge bort dette i kampanjeinnstillingene.

2. Konfigurering av tredjepartsmåling på kampanjenivå i Google Ads

Du kan selv aktivere hver kampanje og oppgi rapporterings-ID-en for leverandøren (hvis det er aktuelt). Google Brukerstøtte kan aktivere flere kampanjer samtidig forutsatt at det er snakk om minst 15 kampanjer. Følg denne veiledningen for selvaktivering i Google Ads:

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Du ser tre faner på Kampanjer-siden. Klikk på Innstillinger-fanen.
  5. Klikk på kampanjen du vil aktivere, i tabellen.
  6. Klikk på Flere innstillinger på Innstillinger-siden.
  7. Vis Tredjepartsmålinger-panelet.
  8. Velg Legg til en leverandør.
  9. Velg beregningstypen du vil måle, og den aktuelle tredjepartsleverandøren av målingstjenester.
  10. Legg til leverandørens rapporterings-ID. Dette er obligatorisk for all måling av rekkevidde og merkevareløft i alle kampanjer, med mindre du får beskjed om noe annet av leverandøren av målingstjenester.
  11. Legg til flere målingstyper ved å velge Legg til en leverandør. Klikk på X-en ved siden av leverandørene du vil fjerne.
  12. Klikk på Lagre.

Følg denne veiledningen for å gjøre masseendringer på konto- og kampanjenivå i innstillingene for tredjepartsmåling i Google Ads Editor:

1. Velg kampanjene der du vil endre innstillingene, i Google Ads Editor.
  2. Klikk på blyantikonet under Tredjepartsmåling.
  3. Merk av i avmerkingsboksene per rad etter behov.
    • Merk av hvis du vil at de valgte kampanjedataene skal deles med leverandøren.
    • Fjern avmerkingen hvis du ikke vil at disse dataene skal deles med leverandøren.
    • Hvis du bare merker av i enkelte avmerkingsbokser per rad, blir bare enkelte av de valgte kampanjedataene delt med leverandøren.
    • Valgfritt: Klikk på + Ny leverandør for å legge til flere rader, eller klikk på papirkurvikonet  for å fjerne rader.
  4. Klikk på OK.

Følg denne veiledningen til hvordan du kan be brukerstøtten om hjelp med implementering av tredjepartsmåling, forutsatt at du har minst 15 kampanjer:

1. Last ned malen for tredjepartsmåling av videokampanjer.
  2. Legg inn opplysningene som kreves for de enkelte målingstypene.
  3. Lagre filen.
  4. Fyll ut brukerstøtteskjemaet. Velg video- eller lydkampanje som kampanjetype, og velg deretter konfigurasjon av tredjepartsleverandører av målingstjenester fra tjenestemenyen under veiledningen til trafikkontroll/tilordning.
  5. Legg ved malen, og send inn forespørselen.
  6. Valgfritt: Du kan be Google Brukerstøtte om at tredjepartspartnere som måler synlighet og merkevaresikkerhet, og visse tredjepartspartnere som måler rekkevidde, aktiveres som standard i dette trinnet, ved å merke av i avmerkingsboksen i malen som kan lastes ned.
    • Før du aktiverer målingspartnere som standard, må du ha innhentet samtykke til dette fra kundene og avklart det med leverandørene, da brukerstøtten kommer til å be om at du bekrefter dette.

Merk:

• Vi tillater bare én VCID (kunde-ID for leverandør) per konto.
  • Kunde-ID-en for leverandøren du oppga da dette ble aktivert i kontoen, fylles automatisk ut i kampanjer som opprettes etter at konfigurasjonen er lagret, når du velger en gitt leverandørs målingstjenester under kontokonfigureringen. Du må registrere en ny brukerstøttehenvendelse om kontokonfigurering hvis det gjøres endringer i leverandørens kunde-ID. Denne oppdateringen må også gjøres på ordrelinjenivå gjennom selvaktivering.
  • For målingspartnere som er aktivert som standard på annonsørnivå, fylles disse innstillingene ut automatisk i ordrelinjeinnstillingene, og det vises et alternativ for å legge til en rapporterings-ID eller fjerne disse innstillingene.
Display & Video 360

Finn ut mer om tredjepartsmåling på YouTube for Display & Video 360.

YouTube Reserve-kampanjer (f.eks. YouTube Select)

Merk: Fra og med 13. september 2023 kan annonsører aktivere flere tredjepartsleverandører på ordrelinjenivå for den samme beregningen i YouTube Reserve-kampanjer (f.eks. Nielsen for rekkevidde + Comscore for rekkevidde).
I YouTube Reserve-kampanjer kreves ingen kontokonfigurering før tredjepartsmåling kan aktiveres.
Hvis du vil be om aktivering av tredjepartsmåling, må du kontakte Google-representanten din og oppgi kunde-ID-en og rapporterings-ID-en du har fått av tredjepartsleverandøren av målingstjenester. Rapporterings-ID-en må oppgis i forbindelse med måling via Dynata, Kantar, Nielsen og Comscore. Leverandørens kunde-ID tilordnes medieplanen din for YouTube Reserve. Rapporterings-ID-en tilordnes ordrelinjene i medieplanen.
Partner Sold-programmet
Kontakt publisisten.

Tredjepartsmåling via andre leverandører

Be om tredjepartsmåling utført av andre leverandører

Google Ads

Gjennomgå den detaljerte veiledningen til hvordan du kan be om tredjepartsmåling.

YouTube Reserve-kampanjer (f.eks. YouTube Select)

Kontakt Google-representanten din for å få hjelp med prosessen.

Partner Sold-programmet

Kontakt publisisten.