Om Smart Bidding för besök i butik

Med Smart Bidding för besök i butik, som är tillgängligt för sök-, Shopping- och videokampanjer, kan du optimera för besök i butik med samma budstrategier som används för onlinekonverteringar. Läs mer om Smart Bidding

Besök i butik stöds för närvarande endast för utvalda annonsörer i Smart Bidding för displaykampanjer. Om du har displaykampanjer i samma konto som sökkampanjer (eller Shopping-kampanjer) och även rapporterar besök i butik för displaykampanjer kan du inkludera besök i butik i budstrategierna Mål-CPA för display, Mål-ROAS, Maximera konverteringar samt Maximera konverteringsvärde.

Om konverteringar från butiksbesök

Om besök på dina fysiska platser är viktiga för ditt företag kan du använda konverteringsspårning för att se hur dina annonsklick och synliga exponeringar påverkar besök i butik. Läs mer om konverteringar från butiksbesök

Värdera ett besök i butik

Om du spårar onlineförsäljning som konverteringar och värderar dem som genererade intäkter kan du också värdera besök i butik för att beräkna intäkter från konverteringar i butik. På så sätt kan du mäta totala intäkter och avkastning på annonsutgift. Läs mer om hur du värderar besök i butik i Om konverteringsvärde för butiksbesök eller titta på videon om värdering av besök i butik.

Obs! Du kan använda värderegler för att få större flexibilitet och kontroll över konverteringar från butiksbesök. Du kan till exempel ange ett högre konverteringsvärde från besök i specifika kampanjer som marknadsför dyra varor som säljer bättre i fysiska butiker. Läs mer om konverteringsvärderegler

Rekommenderade metoder för konverteringsperiod för butiksbesök

Vi rekommenderar att du använder en konverteringsperiod på sju dagar för att få bästa resultat och utvärdering med Smart Bidding. För specifika affärsmodeller som kräver längre konverteringsperiod på grund av längre köpcykler (till exempel bilhandlare) kan du behålla standardkonverteringsperioden på 30 dagar. Kom ihåg att när du använder en period på 30 dagar tar det längre tid efter implementeringen innan beräkningen av resultatet av Smart Bidding med butiksbesök blir rättvisande. Läs mer om konverteringsperiod för butiksbesök

Ställa in Smart Bidding för besök i butik i dina kampanjer

Följ stegen nedan för att avgöra när du kan använda Smart Bidding för besök i butik och hur du ställer in din Smart Bidding-strategi.

Budstrategier som stöds

Smart Bidding för butiksbesök stöds i följande kampanjtyper och budstrategier:

Kampanjtyp Budstrategier
Performance Max-kampanjer
  • Maximera konverteringsvärdet (med en valfri mål-ROAS)*
  • Maximera konverteringar (med en valfri mål-CPA)
Sökkampanjer
  • Maximera konverteringar
  • Maximera konverteringsvärde
  • Mål-CPA
  • Mål-ROAS
  • Förbättrad CPC
Shopping-kampanjer
  • Mål-ROAS
Videokampanjer
  • Maximera konverteringar
  • Mål-CPA
  • *Maximera konverteringsvärde (med en valfri mål-ROAS) rekommenderas i Performance Max-kampanjer för annonsörer med butiksbesök.

Läs mer om hur du bestämmer en budstrategi utifrån dina mål

1. Ange ditt konverteringsmål för butiksbesök som standardmål på kontonivå (rekommenderas)

När du ställer in konverteringsmålet för butiksbesök som standardmål på kontonivå börjar Smart Bidding-strategier som optimerar för konverteringar i kontot optimera för detta. Om konverteringen ställs in på förvaltarkontonivå tillämpas inställningen på alla kampanjer som använder Smart Bidding i kundkonton som spårar konverteringar i förvaltarkontot. Vi rekommenderar att du anger konverteringsmålet för butiksbesök som standard på kontonivå om det är möjligt. På så sätt får du bästa möjliga resultat när du optimerar för samma typ av konverteringar i alla kampanjer.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Så här anger du butiksbesök som standardkonverteringsåtgärd på kontonivå:

1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Sammanfattning.
  4. Leta upp konverteringsmålet Besök i butik.
  5. Klicka på Redigera mål.
  6. Välj Använd som kontomål.
  7. Klicka på Spara ändringar.

Tänk på följande när du anger konverteringsmålet för butiksbesök:

• Se till att uppdatera ROAS- eller CPA-mål för alla befintliga konverteringsbaserade Smart Bidding-kampanjer (sök och Shopping) när du anger ett konverteringsmål för butiksbesök på kund- eller förvaltarkontonivå. Då tar du hänsyn till ytterligare konverteringar eller konverteringsvärde från besök i butik.
  • Smart Bidding-strategier tar hänsyn till alla konverteringsåtgärder som är märkta som primära. Se till att konverteringsåtgärderna som du vill optimera för med målet butiksbesök är märkta som primära.

2. Ställ in ett konverteringsmål för besök i butik på kampanjnivå

Med den här inställningen kan du välja vilka konverteringsåtgärder som ska visas i Konverteringar och användas för budoptimering på kampanjnivå. Med konverteringsinställningen på kampanjnivå kan du åsidosätta standardmålen på kontonivå och ange vilka mål du vill spåra i konverteringsrapporterna och använda för budgivning i en specifik kampanj. Vi rekommenderar att du använder konverteringsinställningen på kampanjnivå som en tillfällig lösning om du har befintliga budstrategier som optimerar för konverteringar och föredrar att testa och gradvis implementera budgivning för butiksbesök i hela kontot.

Så här anger du konverteringsinställningar på kampanjnivå för sökkampanjer:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Välj Inställningar i fältet längst upp.
  5. Välj kampanjen du vill aktivera för budgivning för butiksbesök.
  6. Klicka på rullgardinsmenyn Mål.
  7. Klicka på Använd kampanjspecifika målinställningar.
  8. Välj konverteringsmålet Besök i butik utöver andra konverteringsmål som du vill optimera för och klicka på Spara.

Tips! Vi rekommenderar att du byter till kontonivåinställningen när du är redo att ange ett konverteringsmål för besök i butik eftersom optimering för samma mål i alla kampanjer ger bäst resultat. Om du har andra konverteringsåtgärder som det går att lägga bud på (till exempel köp på webbplatsen, samtal eller registreringar) rekommenderar vi att du väljer dessa utöver konverteringsåtgärder för butiksbesök för att optimera för kampanjens fulla värde. Läs mer om hur du aktiverar konverteringsinställningen på kampanjnivå

Optimera för konverteringar från butiksbesök

Om du vill optimera mer för konverteringar från butiksbesök i dina sökkampanjer använder du en värdebaserad budstrategi och ser till att konverteringar från butiksbesök har ett högre relativt värde än andra konverteringsåtgärder. Budstrategier som optimerar för konverteringsvolym (som Mål-CPA och Maximera konverteringar) behandlar varje konverteringsåtgärd med lika stor vikt. Läs mer om konverteringsvärden

Obs! För Shopping-annonser tar endast värdebaserad budgivning (som Mål-ROAS och smarta Shopping-kampanjer) hänsyn till butiksbesök.

Bästa metoder för att identifiera och uppdatera mål

Kom ihåg att ändringar av konverteringsinställningar endast gäller framåt i tiden. När du inkluderar butiksbesök i Konverteringar speglar inte tidigare värden i konverteringskolumnerna den aktuella inställningen. Vi rekommenderar att du beräknar CPA- och ROAS-mål manuellt genom att införliva tidigare data från minst en 30-dagarsperiod innan konverteringsfördröjningen i följande formler:

• CPA-mål = kostnad / (alla bjudbara konverteringar + butiksbesök)
  • ROAS-mål = (konverteringsvärde för alla bjudbara konverteringar + butiksbesök * aktuellt konverteringsvärde per butiksbesök) * 100 / kostnad

För ROAS-mål i smarta Shopping-kampanjer ska du följa råden för ROAS-mål ovan, förutom om

• du inte använder det valfria ROAS-målet: Ingen åtgärd krävs.
  • du använder ROAS-målet endast som en säkerhetsmekanism (ditt ROAS-mål är inställt på en högre nivå än ditt uppnådda ROAS): Överväg att även ställa in det nya ROAS-målet högre än den siffra som rekommenderas ovan.

Se till att använda data från minst en 30-dagarsperiod före konverteringsfördröjningen. Om till exempel konverteringsperioden för butiksbesök och den högsta konverteringsfördröjningen online är 30 dagar, ställer du in den historiska perioden på från 60 till 30 dagar sedan.

Kostnad för att lägga till konverteringar eller konverteringsvärde i målbaserade Smart Bidding-strategier

Om du lägger till butiksbesök till de konverteringar som används för budgivning kan det leda till att dina Mål-CPA, Mål-ROAS och smarta Shopping-kampanjer (om du använder det valfria ROAS-målet) spenderar mer för att fortsätta uppnå dina mål. Följ förslagen ovan för att identifiera och uppdatera mål med stabila utgifter. Om du vill försäkra dig ytterligare om att utgifterna är stabila kan du sänka ditt CPA-mål eller öka ditt ROAS-mål när du har inkluderat butiksbesök i Konverteringar.