Om appkampanjer för förhandsregistrering

I den här artikeln beskriver vi appkampanjer för förhandsregistrering. Dessa annonser länkar till dina appar eller speluppgifter på Google Play och kan visas på Google Play, på YouTube (endast in stream) och i andra appar och mobilwebbplatser i Display-nätverket.

Obs! Appkampanjer för förhandsregistrering visas bara på telefoner och surfplattor med Android.

Fördelar

• Fånga användarnas intresse för din app eller ditt spel och bygg upp en bas med tidiga installationer för din app eller ditt spel före lanseringen.
  • Hitta personer som sannolikt vill förhandsregistrera sig för din app eller ditt spel och använda appen eller spelet efter lanseringen.

Krav

• Appen eller spelets APK-fil måste laddas upp till minst en lanseringskanal i Play Console, och du måste lansera appen eller spelet inom 90 dagar efter att du gjort förhandsregistreringen tillgänglig i Play Console. Läs mer om hur du skapar medvetenhet om dina appar med förhandsregistrering.
  • Appen eller spelet får inte gå att installera eller köpa i det land du inriktar dig på. Om appen eller spelet har lanserats i landet du inriktar dig på stänger Google Ads av annonsvisningen i det landet. Kampanjen fortsätter visas i andra länder.

Avvikelser mellan Google Play Console och Google Ads i appkampanjer för förhandsregistrering

Du kan lägga märke till stora avvikelser mellan antalet betalda förhandsregistreringar i Google Play Console (GPDC) jämfört med Google Ads-gränssnittet (GAFE). Här är några saker att tänka på när du använder appkampanjer för förhandsregistrering:

• Google Ads är en källa till appnedladdningar, vilket innebär att endast installationer som görs via Google Ads räknas. Google Play räknar dock automatiskt installationer från användare som installerar appen direkt från Play Butik eller från annonser med en annan källa än Google Ads.
  • Skillnaden i datumattribution mellan Google Ads-konverteringar och Google Play-nedladdningar är avgörande för appkampanjer för förhandsregistrering eftersom dessa kampanjer är tidsbegränsade och det kan ta 12–24 timmar innan appstatusen ändras.
  • Google Ads räknar en konvertering från förhandsregistrering även om användaren avregistrerar sig senare. Google Play räknar dock bara användare som har förhandsregistrerat sig. Detta är den huvudsakliga orsaken till avvikelser mellan dessa två datakällor.
  • Google Ads kan räkna fler än en konvertering från förhandsregistrering för samma användare. Detta händer när användaren avregistrerar sig efter en genomförd förhandsregistrering via Google Ads och sedan förhandsregistrerar sig igen efter en annan Google Ads-interaktion. Detta gäller dock inte för Google Play.

Så fungerar det

Med appkampanjer för förhandsregistrering kan du visa annonser som skapar intresse och medvetenhet om dina appar och spel innan de släpps på Google Play. När du har tillgängliggjort appen eller spelet för förhandsregistrering i Play Console kan du skapa en appkampanj för titeln. Personer som klickar på annonsen kan sedan förhandsregistrera sig för appen eller spelet från Play Butik.

Du anger ett bud för förhandsregistrering av appen eller spelet. Detta bud, som kallas målkostnad per förhandsregistrering, optimeras enbart för förhandsregistreringar. Ange att målkostnaden per förhandsregistrering (tCPpre) ska vara det genomsnittliga belopp du vill spendera varje gång någon förhandsregistrerar sig för din app.

Beroende på var annonsen visas kan originalinnehåll läggas till, tas bort eller ändras när annonser visas. Detta sker i Google Ads för att dina annonser ska fungera bra för användarna oavsett när och var de ser dem.

Bästa metoder

• Aktivera förhandsregistreringen minst två veckor i förväg innan marknadsföringen inför lanseringen börjar. För de flesta kampanjer räcker det med tre till sex veckor. Om du förväntar dig att appen eller spelet kommer att generera stort intresse kan du börja med nio till tolv veckor i förväg.
  • Erbjud bonusar för förhandsregistrering. Med bonusar kan du ge användarna en hanterad produkt (till exempel ett objekt i spelet eller en specialkaraktär) gratis när de har förhandsregistrerat sig för appen eller spelet. Du kan skapa en bonus vid förhandsregistrering som gäller så länge appens eller spelets förhandsregistreringskampanj pågår. Efter att du har skapat en bonus vid förhandsregistrering går det inte att redigera eller radera den. Du kan endast erbjuda aktiva hanterade produkter som belöning vid förhandsregistrering, inte prenumerationer eller inaktiva hanterade produkter. Läs mer om hur du skapar medvetenhet om dina appar med förhandsregistrering.
  • Lokalisera annonsmaterialet för att få fler konverteringar. Översätt till exempel en slogan till de lokala språken där du lanserar appen eller spelet.
  • Kontrollera att appen är klar innan den lanseras. Stabilitets- och prestandaproblem, enhetsproblem och stor appstorlek kan påverka framgången med en förhandsregistreringskampanj.