Opprett en appkampanje for forhåndsregistrering

Du kan opprette en appkampanje der du markedsfører forhåndsregistrering for apper eller spill, før disse publiseres på Google Play. Med appkampanjer for forhåndsregistrering kan du sjekke interessen for apper eller spill før de gjøres tilgjengelig for installasjon. Etter at appen din er publisert, stoppes annonsevisningen automatisk i områdene der appen er tilgjengelig.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du konfigurerer appkampanjer for forhåndsregistrering i Google Ads. Finn ut mer om appkampanjer for forhåndsregistrering

Før du begynner

• Før du kan kjøre en appkampanje for forhåndsregistrering, må du konfigurere appen din eller spillet ditt for forhåndsregistrering i Play-konsollen. Du må laste opp APK-en appen eller spillet til minst én lanseringsmålgruppe i Play-konsollen. I tillegg må du publisere appen eller spillet innen 90 dager etter at du gjorde appen eller spillet tilgjengelig for forhåndsregistrering i Play-konsollen.
  • Forhåndsregistreringer må gjøres på Android-enheter og omfatter bare apper og spill i Google Play-butikken.

Veiledning

1. Logg på Google Ads.
  2. Klikk på Kampanjer i sidemenyen til venstre.
  3. Klikk på plussknappen , og velg deretter Ny kampanje.
  4. Klikk på Markedsføring av apper, og klikk deretter på App for å velge kampanjetypen.
  5. Klikk på Forhåndsregistrering for appen (bare Android) for å velge undertypen for kampanjen.
  6. Søk etter appnavnet, pakkenavnet eller publisisten for å sjekke at appen er kvalifisert for forhåndsregistrering, og klikk deretter på Fortsett.

Merk: Hvis du ikke har slått på forhåndsregistrering for appen din i Play-konsollen, og appen allerede er tilgjengelig i ett eller flere land, er den ikke kvalifisert for kampanjen.
  7. I «Kampanjenavn»-feltet skriver du inn navnet på kampanjen.
  8. Angi steds- og språkinnstillingene for kampanjen. Kampanjen din vises bare i land der appen din er tilgjengelig for forhåndsregistrering.
  9. Under «Budsjett» angir du det gjennomsnittlige budsjettet du vil bruke per dag.
  10. I «Budgivning»-delen angir du målkostnaden per forhåndsregistrering, altså det gjennomsnittlige beløpet du vil bruke hver gang noen forhåndsregistrerer seg for appen din.
  11. Klikk på Lagre og fortsett.
  12. I «Annonsegruppenavn»-feltet skriver du inn navnet på annonsegruppen.
  13. Under «Annonseelementer» legger du inn flere tekstforslag, bilder, videoer og andre elementer du vil bruke i appkampanjen. Du kan legge til dette:
    • Opptil fem forslag til overskrifter (du må legge inn minst to overskrifter)
    • Opptil fem forslag til beskrivelser
    • Opptil 20 bilder
    • Opptil 20 videoer

Retningslinjer for bruk av annonseelementer

Tekst

• Legg til opptil fem overskrifter, hver bestående av maksimalt 30 tegn.
  • Legg til opptil fem beskrivelser, hver bestående av maksimalt 90 tegn.
  • Fremhev fordeler.
  • Avslutt hvert tekstforslag med punktum.

Video

• Videoene må ligge på YouTube.
  • Tillatte formater er liggende, stående og kvadratisk.
    • Bruk disse høyde/bredde-forholdene: liggende format (16:9), stående format (2:3) og kvadratisk (1:1).
  • Hvis du ikke har videoer du kan legge til, kan Google Ads lage en for deg. Den baseres i så fall på elementene i oppføringen du har i appbutikken.
  • Test ut annonser med ulik lengde – begynn gjerne med videoer med en varighet på 15–30 sekunder.
  • Fremhev ulike produkter, tjenester eller funksjoner i forskjellige videoer.

Bilde

Last opp bilder i JPG- eller PNG-format med en maksimal størrelse på 5 MB.

Forhold Minimumsstørrelse Anbefalt størrelse
1:1 200 x 200 1200 x 1200
1,91:1 600 x 314 1200 x 628
4:5 320 x 400 1200 x 1500
  1. Klikk på Lagre og fortsett.
  2. Gå gjennom kampanjesammendraget, og klikk deretter på Fortsett.
Avhengig av hvor den aktuelle annonsen vises, kan Google Ads tilføye innhold til, fjerne eller endre det opprinnelige annonseinnholdet før annonsen vises. Disse endringene bidrar til at brukerne får maksimalt utbytte av annonsen din – uansett når og hvor den vises.

Konverteringshandlinger

Etter at du har opprettet en appkampanje for forhåndsregistrering, kan du se hvor mange som forhåndsregistrerer seg for appen eller spillet ditt, på «Konverteringshandlinger»-siden i Google Ads. For å gå til denne siden klikker du på verktøyikonet og deretter på «Konverteringer». Forhåndsregistreringer er den eneste konverteringshandlingen som spores i denne typen kampanjer. Forhåndsregistreringene legges automatisk til i kampanjen så snart den første brukeren har registrert seg. Konverteringshandlingene i appkampanjer for forhåndsregistrering kan ikke endres eller fjernes.