Opprett sesongjusteringer

Sesongjusteringer er et avansert verktøy som brukes for å informere den smarte budgivningen om forventede endringer i konverteringsfrekvensene i forbindelse med forestående hendelser, for eksempel salg eller kampanjer.

Sesongjusteringer er foreløpig tilgjengelig for søke-, standard Shopping- og bannerkampanjer med mål-ROAS- og mål-CPA-budstrategiene samt for Smart Shopping-, Performance Max- og appkampanjer (i betaversjon) med alle budstrategier.

Merk: Siden sesongspesifikke begivenheter allerede håndteres av smart budgivning, bør du bare bruke sesongjusteringer hvis du forventer betydelige endringer i konverteringsfrekvensene. Sesongjusteringer er ideelle for korte perioder på 1–7 dager. De fungerer kanskje ikke like godt over lengre perioder (over 14 dager om gangen).

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Sesongjustering for én enkelt kundekonto

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Budsjetter og budgivning-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Justeringer.
  4. Velg Sesongbetont-alternativet øverst.
  5. Klikk på den blå plussknappen for å opprette en ny sesongjustering .
  6. Velg Konverteringsfrekvens under «Justeringstype».
  7. Skriv inn navnet på justeringen og eventuelt en beskrivelse. Oppgi start- og sluttdatoen for hendelsen.
  8. Velg kampanjetypene eller de aktuelle kampanjene under «Omfang».
    • Merk: Enhetsvalg er ikke tilgjengelig for appkampanjer.
  9. Under «Justering av konverteringsfrekvensen» justerer du konverteringsfrekvensen slik at den gjenspeiler endringen i anslått konverteringsfrekvens.
    • Hvis du for eksempel antar at konverteringsfrekvensene går opp 50 % i løpet av et salg over tre dager, kan du legge til en justering av konverteringsfrekvensene på +50 %. Med denne justeringen kan du enklere optimalisere budene dine
  10. Klikk på Lagre.
  11. Klikk på Opprett en sesongjustering.

Merk at sesongjusteringer kan ha innvirkning på resultatene du oppnår med budstrategiene dine. Før du oppretter en justering, må du sørge for at informasjonen er korrekt.

Hvis du velger at bestemte kampanjer skal tas med i en sesongspesifikk begivenhet, kan maksimalt 2000 kampanjer lagres sammen med begivenheten. Hvis du ønsker å ta med flere kampanjer, kan du opprette en ny aktivitet eller bruke kampanjetypevelgeren, og velge for eksempel søkekampanjer.

Sesongjustering av flere kundekontoer fra en managerkonto

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Budsjetter og budgivning-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Justeringer.
  4. Velg Sesongbetont-alternativet øverst.
  5. Klikk på den blå plussknappen for å opprette en ny sesongjustering .
  6. Velg Konverteringsfrekvens under «Justeringstype».
  7. Skriv inn navnet på justeringen og eventuelt en beskrivelse. Oppgi start- og sluttdatoen for hendelsen.
  8. Velg ett av disse alternativene under «Omfang»:
  • en kampanjetype i alle kontoene som for tiden er knyttet til denne managerkontoen
  • spesifikke kampanjer (i «Velg kampanjer» vises kontonavnet i velgeren)

I rapporteringstabellen vises antallet berørte kampanjer i «Omfang»-kolonnen samt linker til de aktuelle kampanjene.

• Merk: Enhetsvalg er ikke tilgjengelig for appkampanjer.
  1. Juster konverteringsfrekvensen slik at den gjenspeiler endringen i anslått konverteringsfrekvens.
    • Hvis du for eksempel antar at konverteringsfrekvensene går opp 50 % i løpet av et salg over tre dager, kan du legge til en justering av konverteringsfrekvensene på +50 %. Med denne justeringen kan du enklere optimalisere budene dine
  2. Klikk på Lagre.
  3. Klikk på Opprett en sesongjustering.
Merk : For «Alle kontoene som for øyeblikket er tilknyttet denne administratoren» gjelder sesongjusteringer for kundekontoene som for tilden er knyttet sammen. Justeringen arves ikke automatisk av nye kundekontoer som blir lagt til etter at sesongjusteringen er tatt i bruk. Hendelsen vises fortsatt for nåværende kundekontoer som forlater managerkontoen.

Linker til relatert innhold