Kausimuokkauksen luominen

Kausimuokkausten avulla voit ilmoittaa Smart Biddingille konversioprosenttien odotetuista muutoksista tulevien tapahtumien, kuten mainoskampanjoiden tai alennusmyyntien, aikana.

Kausimuokkaukset ovat tällä hetkellä käytettävissä seuraavanlaisissa kampanjoissa: ROAS-tavoitteen tai CPA-tavoitteen hintatarjousstrategiaa käyttävät Hakukampanjat, Vakiotyyppiset Shopping-kampanjat ja Display-kampanjat sekä kaikki Älykkäät Shopping-kampanjat, Maksimitulokset-kampanjat ja Sovelluskampanjat (beta).

Huom. Koska Smart Bidding ottaa jo huomioon vuosittaiset tapahtumat, kausimuokkauksia kannattaa käyttää vain, jos odotat konversioprosentin muuttuvan huomattavasti. Kausimuokkaukset sopivat erityisesti lyhyille, 1–7 päivän mittaisille tapahtumille. Ne eivät välttämättä toimi yhtä hyvin pitkillä (yli 14 päivän) aikaväleillä.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Kausimuokkaus yhdellä asiakastilillä

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Budjetit ja hintatarjoukset ‑valikkoa.
  3. Valitse Muokkaukset.
  4. Valitse yläreunasta Kausiluontoinen.
  5. Aloita uuden kausimuokkauksen luominen klikkaamalla sinistä pluspainiketta .
  6. Valitse Muokkaustyyppi-kohdasta Konversioprosentti.
  7. Lisää muokkaukselle nimi ja halutessasi myös kuvaus. Valitse tapahtuman alkamis- ja päättymispäivä.
  8. Valitse Laajuus-kohdasta kampanjatyypit tai tietyt kampanjat.
    • Huom. Laitevalintaa ei voi käyttää Sovelluskampanjoiden kanssa.
  9. Muokkaa konversioprosenttia sen mukaan, kuinka paljon arvioit sen muuttuvan.
    • Jos esimerkiksi odotat konversioprosentin kasvavan kolmipäiväisen alennusmyynnin aikana 50 prosenttia, lisää 50 prosentin korotus. Muokkaus auttaa optimoimaan hintatarjoukset.
  10. Klikkaa Tallenna.
  11. Klikkaa Luo kausimuokkaus.

Huomioithan, että kausimuokkaukset saattavat vaikuttaa hintatarjousstrategioidesi toimintaan. Varmista ennen muokkauksen luomista, että tiedot ovat oikein.

Jos haluat liittää vuosittaiseen tapahtumaan tiettyjä kampanjoita, voit tallentaa tapahtumaa kohti enintään 2 000 kampanjaa. Jos haluat liittää useampia kampanjoita, voit luoda uuden tapahtuman tai käyttää kampanjatyypin valitsinta ja valita esimerkiksi Hakukampanjat.

Kausimuokkaus useilla asiakastileillä hallinnoijan tilin kautta

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Budjetit ja hintatarjoukset ‑valikkoa.
  3. Valitse Muokkaukset.
  4. Valitse yläreunasta Kausiluontoinen.
  5. Aloita uuden kausimuokkauksen luominen klikkaamalla sinistä pluspainiketta .
  6. Valitse Muokkaustyyppi-kohdasta Konversioprosentti.
  7. Lisää muokkaukselle nimi ja halutessasi myös kuvaus. Valitse tapahtuman alkamis- ja päättymispäivä.
  8. Valitse Laajuus-kohdasta jompikumpi seuraavista:
  • Kampanjatyyppi kaikilla tähän hallinnoijaan tällä hetkellä linkitetyillä tileillä
  • Tietyt kampanjat (tilin nimi näkyy Valitse kampanjat ‐kohdan valitsimessa)

Raportointitaulukon Laajuus-sarakkeesta näet, kuinka moneen kampanjaan muokkaus vaikuttaa. Se sisältää myös linkit kampanjoihin.

• Huom. Laitevalintaa ei voi käyttää Sovelluskampanjoiden kanssa.
  1. Muokkaa konversioprosenttia sen mukaan, kuinka paljon arvioit sen muuttuvan.
    • Jos esimerkiksi odotat konversioprosentin kasvavan kolmipäiväisen alennusmyynnin aikana 50 prosenttia, lisää 50 prosentin korotus. Muokkaus auttaa optimoimaan hintatarjoukset.
  2. Klikkaa Tallenna.
  3. Klikkaa Luo kausimuokkaus.
Huom. Jos valitset kaikki hallinnoijaan tällä hetkellä linkitetyt tilit, kausimuokkausta käytetään vain jo linkitetyillä asiakastileillä. Muokkausta ei käytetä uusilla asiakastileillä, jotka lisätään sen käyttöönoton jälkeen. Tapahtuma säilyy asiakastileillä, joiden linkitys hallinnoijan tiliin poistetaan.