Sterk gelijkende varianten van zoekwoorden: definitie

Met sterk gelijkende varianten kunnen zoekwoorden overeenkomen met zoekopdrachten die vergelijkbaar zijn, maar niet identiek aan het gekozen zoekwoord. Op deze manier kunt u contact leggen met klanten die op zoek zijn naar uw bedrijf, ondanks kleine verschillen in de manier waarop ze zoeken, zodat u geen uitgebreide zoekwoordenlijst hoeft op te stellen.

Standaard komen alle zoektypen voor zoekwoorden overeen met sterk gelijkende varianten. U kunt zich daarvoor niet afmelden. Meer informatie over zoekwoordopties

Exacte zoekwoorden kunnen ook de volgende sterk gelijkende varianten omvatten:

Sterk gelijkende variant

Beschrijving

Beschikbaar in deze talen

Woorden met een nauw verwante syntaxis

Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om spelfouten, enkel- of meervoudsvormen, vervoegingen of verbuigingen van de stam (bijvoorbeeld schilder en schilderen), afkortingen of accenten.

Alle talen

Woorden in een andere volgorde, maar met dezelfde betekenis

Bijvoorbeeld [schoenen mannen] en [mannen schoenen].

Functiewoorden toevoegen of verwijderen

Functiewoorden zijn voorzetsels (zoals 'in' of 'naar'), voegwoorden (zoals 'voordat' of 'maar'), lidwoorden (zoals 'een' of 'de') en andere woorden die geen invloed hebben op de intentie achter een zoekopdracht. Bijvoorbeeld: [schoenen voor mannen] is een sterk gelijkende variant van [mannen schoenen] (waarbij het functiewoord 'voor' is verwijderd).

Geïmpliceerde woorden

Als uw exacte zoekwoord bijvoorbeeld [headset daydream vr] is, kunnen uw advertenties ook worden weergegeven bij zoekopdrachten naar 'headset daydream', aangezien 'vr' wordt geïmpliceerd.

Engels, Spaans, Duits, Japans, Frans, Italiaans, Portugees, Russisch, Hongaars, Turks, Pools, Chinees (traditioneel), Chinees (vereenvoudigd), Nederlands, Arabisch, Fins, Hebreeuws, Grieks, Zweeds, Indonesisch, Koreaans, Deens, Thais, Vietnamees

Synoniemen en parafrasen

Als uw exacte zoekwoord bijvoorbeeld [badpakken] is, kunnen uw advertenties ook worden weergegeven bij zoekopdrachten naar 'zwempakken'.

Dezelfde zoekintentie

Als uw exacte zoekwoord bijvoorbeeld [royaltyvrije afbeeldingen] is, kunnen uw advertenties ook worden getoond bij zoekopdrachten naar: gratis afbeeldingen zonder auteursrecht.

Sterk gelijkende varianten van zoekwoordgroepen kunnen ook het volgende omvatten:

Sterk gelijkende variant

Beschrijving

Beschikbaar in deze talen

Woorden met een nauw verwante syntaxis

Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om spelfouten, enkel- of meervoudsvormen, vervoegingen of verbuigingen van de stam (bijvoorbeeld schilder en schilderen), afkortingen of accenten.

Alle talen

Woorden in een andere volgorde, maar met dezelfde betekenis

De zoekwoordgroep 'rode schoenen' kan bijvoorbeeld worden getoond bij zoekopdrachten naar 'rode hardloopschoenen'.

Engels, Nederlands, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Italiaans, Japans, Russisch

Functiewoorden toevoegen of verwijderen

Functiewoorden zijn voorzetsels (zoals 'in' of 'naar'), voegwoorden (zoals 'en' of 'maar'), lidwoorden (zoals 'een' of 'de') en andere woorden die geen invloed hebben op de intentie achter een zoekopdracht. De zoekwoordgroep 'mutsen voor de winter' kan bijvoorbeeld overeenkomen met zoekopdrachten naar 'winter mutsen in de uitverkoop' (waarbij het functiewoord 'voor' is verwijderd).

Geïmpliceerde woorden

Als uw zoekwoordgroep bijvoorbeeld 'headset daydream vr' is, kunnen uw advertenties ook worden weergegeven bij zoekopdrachten naar 'headset daydream in de aanbieding', aangezien 'vr' wordt geïmpliceerd.

Synoniemen en parafrasen

Als uw zoekwoord bijvoorbeeld +bad +kleding is, kunnen uw advertenties ook worden getoond bij zoekopdrachten naar: rode zwemkleding.

Dezelfde zoekintentie

Als de zoekwoordgroep bijvoorbeeld 'royaltyvrije afbeeldingen' is, kunnen uw advertenties ook worden getoond bij zoekopdrachten naar 'gratis honkbalafbeeldingen zonder auteursrecht'.

Opmerking: De taal wordt bepaald door de taal van de zoektermen van de gebruiker. Als een gebruiker bijvoorbeeld zoekt met woorden die specifiek zijn voor het Duits, wordt de taal gedetecteerd als Duits, zelfs als de gebruiker in Spanje zoekt.