Sådan bruger Google data om konverteringshændelser

Hos Google er vi klar over, at data om konverteringshændelser er et vigtigt og følsomt emne for vores annoncører. Vi er opmærksomme på at bevare fortrolighed og sikkerhed i forbindelse med Google Ads-data om konverteringshændelser, og vi giver klare oplysninger om de begrænsede måder, konverteringsdata bruges på.

Hvad gør Google med data om konverteringshændelser?

Google bruger data om konverteringshændelser til at udarbejde rapporter om kampagneeffektivitet på din konto, som input til funktioner såsom mål-CPAog andre konverteringsbaserede automatiske budstrategier, til analyse og rapportering af værdien af kunderne samt i form af samlede data til gavn for vores annoncører. Det er Googles politik at begrænse adgangen til data om konverteringshændelser, både inden for og uden for Google. Vi deler kun annoncørens data om konverteringshændelser med andre annoncører, hvis vi har annoncørens tilladelse.

Når du sporer konverteringer, bliver dine konverteringsdata vist i dine rapporter, så du kan træffe mere velovervejede beslutninger vedrørende kampagnestyring. Rapporter med konverteringsdata er tilgængelige via din Google Ads-konto og eventuelle linkede managerkonti (MCC, My Client Center).

Google bruger muligvis også dine data om konverteringshændelser til at gøre dine kampagner mere effektive. Eksempelvis angiver Google en mål-CPA, som er en automatisk budstrategi, der automatisk optimerer dine bud ud fra tidligere konverteringsdata med det formål at øge dit samledeinvesteringsafkast. Google bruger muligvis data om konverteringshændelser til at gøre visse kampagnetyper mere effektive uden noget deraf følgende krav om tilvalg. Google kan f.eks. bruge data om konverteringshændelser for appdownloads til at sikre, at din app ikke promoveres for en bruger, som allerede har installeret den.

Google bruger også kun dine konverteringshændelser til at analysere dine brugere og generere nyttige rapporter om dine kunder. Google kan f.eks. analysere dine konverteringshændelser for at rapportere om det antal nye kunder, som du har opnået over en periode.

Deling af pengebeløb sammen med dine konverteringer er ikke nødvendigt for at bruge Google Ads-konverteringssporing. Konverteringstags kan placeres på en hvilken som helst side på dit website for som standard at måle bestemte konverteringshændelser i stedet for pengebeløb. Hvis du vælger at overføre pengebeløb sammen med dine konverteringer, hvilket kan hjælpe dig med at evaluere annonceeffektiviteten eller bruges til budgivning baseret på mål-ROAS, vil Google beskytte og bruge de pågældende data som beskrevet i denne artikel.

Bemærk! Smart Bidding har ikke eksplicit kendskab til den underliggende definition af værdi, som annoncører rapporterer. Nogle annoncører beslutter sig måske for at sløre deres sande værdi, når de rapporterer konverteringer til Google, men vi anbefaler, at disse værdier rapporteres konsekvent (du må ikke ændre sløringsmultiplikatorer).

Endelig bruger Google samlede data om konverteringshændelser til gavn for annoncører i almindelighed. Eksempelvis bruges annoncørers samlede data om konverteringshændelser til funktioner såsom automatisk budgivning og smart prissætning med det formål at forbedre den generelle kvalitet og præcision. Hvis du sporer konverteringer, og dine konkurrenter drager fordel af nogle af disse funktioner, er det muligt, at din brug af konverteringssporing indirekte har indflydelse på prisen for dine klik. Google må også offentliggøre statistik om konverteringshændelser, der er indsamlet fra mange forskellige annoncører, som en ressource, der gavner alle annoncører.

Sikkerhed og privatlivsbeskyttelse i forbindelse med konverteringssporing

Vi har indført strikse sikkerhedsstandarder, og i Google Ads indsamles der kun data på websites og i apps, hvor du har konfigureret sporing.

Sørg for at give brugerne klare og udførlige oplysninger om, hvilke data der indsamles via dine websites, apps og andre ejendomme, og for at indhente samtykke til denne indsamling, hvis det er et lovkrav, eller hvis der stilles krav om det i Google-politikker vedrørende brugersamtykke, eksempelvis Googles samtykkepolitik for brugere i EU.