Om exponeringsandel för hotellannonser

Exponeringsandel för hotellannonser beräknas utifrån var din annons visas i hotellannonsbokningsmodulen.

Om du inte känner till vad som skiljer hotellannonser och sökannonser åt kan du läsa om vad som utgör en hotellannons. Om du inte kör en hotellkampanj kan du läsa om exponeringsandelar.

Översikt över hotellannonsexponeringar

Hotellannonser som placeras i en auktion kan visas i en topposition eller på en menyplats i bokningsmodulen Hotellannonser.

I toppositionen visas annonser som är på topplatsen i auktionen, inklusive annonsen med exponeringsandel i absolut topposition som är den allra första annonsen som visas i bokningsmodulen för hotellannonser.

När en resenär klickar på Visa fler priser från toppositionen visas menyplatsen . Menyplatsen innehåller fler hotellannonser.

Värden för exponeringsandel för hotellannons

Hotellannonser använder samma värdenamn som andra kampanjer där exponeringsandelar rapporteras. Skillnaden är att hotellkampanjvärdena bara gäller bokningsmodulen för hotellannonser och inte organisk sökning.

Exponeringsandel – söknätverket

Exponeringsandel (IS) är den procentandel visningar som dina annonser får jämfört med det totala antalet visningar de skulle kunna få.

Exponeringsandel = exponeringar/totalt antal kvalificerade exponeringar

Kvalificerade hotellexponeringar beräknas med hjälp av flera faktorer, bland annat prisprecision och resplanstäckning.

I Hotel Center kan deltagandefrekvensen hjälpa dig att mäta hur många möjligheter din egendom haft att få en kvalificerad hotellexponering i Google Ads. Deltagandeandelen är inte samma sak som exponeringsandelen, eftersom exponeringsandelen tar hänsyn till faktorer som också inkluderar auktionsdynamik, som budpris och budget.

• En möjlighet uppstår när en hotelluppgift matchar platsen och andra uppgifter i en användares resplan.
  • Deltagande innebär att en egendom är en bra matchning för en möjlighet och att den deltar i Google Ads-auktionen.
  • Deltagandeandelen är en procentandel som beräknas genom att antalet möjligheter som egendomen deltagit i divideras med det totala antalet möjligheter.

Det finns uppgifter om exponeringsandelar för kampanjer, annonsgrupp och hotellgrupper. Exponeringsandelen är ett utmärkt sätt att se om dina annonser kan nå fler personer om du höjer ditt bud eller ökar din budget.

Obs! Exponeringsandel i söknätverket är inte tillgänglig för vissa dimensioner, bland annat Användarplats i land/område.

Exponeringsandel i topposition – Sök

Exponeringsandel i topposition-sökning är exponeringarna du har fått i toppositionen jämfört med de beräknade antalet exponeringar du var berättigad till i toppositionen.

Exponeringsandel i topposition – Sök = exponeringar i topposition/kvalificerade exponeringar i topposition

Exponeringsandel i absolut topposition – Sök

Exponeringsandel i absolut topposition – Sök är det antal exponeringar som din annons har fått på den absoluta toppositionen (första annonsen i bokningsmodulen för hotellannonser) dividerat med det uppskattade antal exponeringar som den hade kunnat få på denna plats.

Exponeringsandel i absolut topposition = exponeringar i absolut topposition/kvalificerade exponeringar i topposition

Förlorad exponeringsandel (rank) – Sök

Förlorad exponeringsandel (rank) – Sök är en uppskattning av hur ofta din annons inte visades någonstans i bokningsmodulen för hotellannonser – inklusive den oexpanderade menyplatsen – på grund av låg annonsrankning.

Tips: Jämför exponeringar för menyplatsen och den översta delen.

Om en resenär inte klickade på menyplatsen rapporteras dessa exponeringar som Förlorad exponeringsandel (rankning) och de anger positionen där annonsen visades. Om en resenär klickade på menyplatsen kan positionen beräknas som exponeringsandel minus exponeringsandel i topposition.

Förlorad exponeringsandel (budget) – Sök

Förlorad exponeringsandel (budget) – Sök är en uppskattning av hur ofta din annons inte visades i bokningsmodulen för hotellannonser på grund av budgeten.

Förlorad exponeringsandel i topposition – Sök (rankning)

Förlorad exponeringsandel topposition – Sök (rankning) är en uppskattning av hur ofta din annons inte visades någonstans ovanför de organiska sökresultaten på grund av låg annonsrankning.

Förlorad exponeringsandel topposition – Sök (budget)

Förlorad exponeringsandel i topposition (budget) gör att du får veta hur ofta din annons inte visades i toppositionen i bokningsmodulen för hotellannonser på grund av en låg budget.

Förlorad exponeringsandel absolut topposition – Sök (budget)

Förlorad exponeringsandel absolut topposition (budget) beräknar hur ofta din annons inte var den första annonsen i den absoluta toppositionen i bokningsmodulen för hotellannonser på grund av en låg budget.

Förlorad exponeringsandel absolut topposition – Sök (rankning)

Förlorad exponeringsandel i absolut topposition (rankning) är en uppskattning av hur ofta din annons inte var den allra första annonsen i den absoluta toppositionen i bokningsmodulen för hotellannonser på grund av låg annonsrankning.

Tips: Jämför exponeringsvärden i sök- och hotellkampanjer

När både sök- och hotellannonser visas i samma sökning är båda berättigade till egna toppositioner och absoluta toppositioner. När du väljer en sökkampanj anger exponeringsandelsvärdena var sökannonsen placerades i de organiska sökresultaten.

Om du väljer en hotellkampanj anger exponeringsandelsvärdena var annonsen placerades i bokningsmodulen för hotellannonser.

Om du kör flera kampanjer kan du se din totala exponeringsandel för kampanjerna i rapportredigeraren.

Om du behöver hjälp med dina bokningslänkar kan du kontakta oss eller chatta med en supportspecialist.