Hoe slimme campagnes werken

Google Ads Smart campaigns | What are Smart campaigns?

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Als u meer wilt weten over hoe u uw campagnes kunt optimaliseren, bekijkt u onze bronnen om online nieuwe mogelijkheden te ontdekken. In Advertenties voor kleine bedrijven vertellen Google Ads-experts wat de best practices zijn voor slimme campagnes.
  • Met slimme campagnes kunt u de pluspunten van uw bedrijf onder de aandacht brengen en klanten aantrekken.
  • U kunt één campagne maken voor uw bedrijf of meerdere campagnes uitvoeren om verschillende producten of services te presenteren die uw bedrijf aanbiedt, elk met een eigen set zoekwoordthema's.

Hoe advertenties werken

Als u zich aanmeldt voor een slimme campagne, schrijft u een advertentie die uw bedrijf beschrijft. U kiest ook de zoekwoordthema's waarop u uw advertentie wilt targeten en stelt een budget in. Uw advertentie wordt automatisch getoond aan potentiële klanten op Google Zoeken, Google Maps, YouTube, Gmail en websites van Google-partners.

Uw advertentie kan worden getoond als potentiële klanten in uw geografische gebied zoeken naar woordgroepen die gerelateerd zijn aan uw bedrijf op Google of Google Maps. Uw advertentie kan ook worden getoond aan klanten die zich niet uw buurt bevinden, maar die termen in hun zoekopdrachten gebruiken die gerelateerd zijn aan uw bedrijf en uw bedrijfslocatie.

Hoe uw advertenties worden getoond

Advertentie www.example.com/insurance

Uitgebreide verzekering | Voordelige bescherming | Krijg snel een gratis offerte

Betaalbaar en betrouwbaar verzekerd. 10% korting op alle online offertes. Vergelijk verzekeringen makkelijk met elkaar in een paar seconden.

Uw advertentie bestaat uit de volgende onderdelen:

Naam Beschrijving
Kop

De koptekst is de blauwe tekst bovenaan de advertentie. Wanneer klanten op de advertentiekop klikken, gaan ze naar de website die u voor uw bedrijf heeft opgegeven. U kunt 3 tot 15 koppen voor uw advertentie schrijven. Uw koppen mogen maximaal 30 tekens lang zijn (of 15 tekens voor talen met tekens over volle breedte*).

Beschrijving

Breng de belangrijkste verkoopargumenten van uw bedrijf onder de aandacht door producten en services te beschrijven of voeg een speciale aanbieding voor klanten toe. U kunt 2 tot 4 beschrijvingen voor uw advertentie schrijven. Uw beschrijvingen mogen maximaal 90 tekens lang zijn (of 45 tekens voor talen met tekens over volle breedte*).

Bestemmings-URL (link)

Google toont de website-URL van uw bedrijf of die van uw Google-bedrijfsprofiel.

Bedrijfsnaam Voor beladvertenties geldt een limiet van 25 tekens voor de bedrijfsnaam. Voor adverteerders met bedrijfsnamen die langer dan 25 tekens zijn, korten we de bedrijfsnaam in tot 25 tekens zodat ze beladvertenties kunnen weergeven.
Sitelinks

Sitelinks zijn links die worden gegenereerd door AI van Google en die worden weergegeven onder uw advertentietekst. Via deze links worden potentiële klanten naar pagina's op uw website geleid die relevant zijn voor hun zoekopdrachten. Meer informatie over sitelinks

Locatiespeld op de kaart Voor klanten die zich dicht bij uw bedrijf bevinden, kan er een speld in uw advertentie worden weergegeven. Als klanten op deze speld klikt, worden ze doorverwezen naar uw bedrijfslocatie op Google Maps. Hiervoor moet de slimme campagne aan een bedrijfsprofiel worden gekoppeld.
Telefoonnummer

Als u een telefoonnummer opgeeft, wordt dat nummer getoond in uw mobiele zoekadvertentie, desktopzoekadvertentie, Google Display Netwerk-advertentie en Google Maps-advertentie. Mogelijk moet u bevestigen dat u eigenaar bent van het telefoonnummer voordat het kan worden getoond.

Als u gespreksrapportage gebruikt, moet u nog steeds bevestigen dat u de eigenaar bent van uw telefoonnummer om het unieke Google-doorschakelnummer te kunnen zien dat in uw advertenties wordt gebruikt.

Adres

Als u uw bedrijfsadres wilt laten zien, moet uw Google Ads-account zijn gekoppeld aan een bedrijfsprofiel. Dan wordt het adres getoond dat in dat account wordt beheerd.

*Talen met tekens over volle breedte, zijn onder meer Chinees, Japans en Koreaans.

Meerdere campagnes maken voor één bedrijf

Als u voor verschillende aspecten van uw bedrijf wilt adverteren, kunt u meerdere slimme campagnes voor uw bedrijf maken, en voor elke campagne een ander zoekwoordthema en een ander budget opgeven. Een bakkerij kan bijvoorbeeld een algemene bakkerij-campagne maken, maar ook een extra campagne voor trouwtaarten. Deze kunnen campagnes kunnen verschillende zoekwoordthema's, budgetten en targeting hebben.

Alternatieve advertenties

De door u opgegeven bedrijfsinformatie en uw websitecontent worden gebruikt om alternatieve advertenties te maken en te testen om ervoor te zorgen dat uw advertentie meer klanten aantrekt en meer klikken krijgt. In sommige gevallen kan deze informatie worden gebruikt om verschillende combinaties van koppen, beschrijvingen en landingspagina's te testen. U kunt deze functie ook gebruiken om sitelinks toe te voegen of uw koppen te vervangen door uw bedrijfsnaam, telefoonnummer of adres.

Zowel de originele advertentie als de nieuwe advertenties worden getoond om te bepalen welke effectiever zijn. Advertenties die beter presteren, worden in de loop van de tijd vaker getoond.

Aanmelden voor slimme campagnes