Förvaltarkonton (MCC): Flytta konton inom MCC-hierarkin

I den här artikeln beskriver vi hur du flyttar ett direkt länkat kundkonto till ett annat underordnat förvaltarkonto i kontohierarkin.

Så fungerar det

Du kan enkelt flytta konton inom kontohierarkin.

Ändra ansvariga för dina konton

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på Inställningar i sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på Kontoinställningar i den utökade menyn.
  4. Markera rutan bredvid de konton som du vill byta ansvarig för.
  5. Klicka på Redigera och välj Byt ansvarig i rullgardinsmenyn.
  6. Välj en ny ansvarig för kontot. Du kan också söka efter en ny ansvarig högst upp.

Observera att konton och förvaltarkonton som du hanterar och som endast har åtkomst via API inte kan flyttas till ett nytt förvaltarkonto på det här sättet. Om du behöver flytta någon av dessa kontotyper kan du kontakta oss så hjälper vi dig.

Så påverkas faktureringen när du byter ansvarig

Viktigt! Om du tar bort länken mellan ett Google Ads-konto som använder månadsvis fakturering och dess betalningsansvariga slutar dess annonser omedelbart att visas.

Om du behöver ta bort länken mellan ett Google Ads-konto och dess betalningsansvariga måste du välja ett nytt betalningsansvarigt konto och länka ditt Google Ads-konto till en faktureringskonfiguration under det betalningsansvariga kontot (för att se till att annonserna fortsätter att visas). Du hittar namn och id för Google Ads-kontots betalningsansvariga på sidan Faktureringsinställningar. Du hittar namn och id för den betalningsansvariga för alla dina länkade Google Ads-konton genom att lägga till kolumnen Betalningsansvarig på sidan Budget i ditt förvaltarkonto. Läs mer om hur du hanterar faktureringskonfigurationer för Ads-konton från ditt förvaltarkonto

Att du byter ansvarig påverkar inte konton som använder manuella eller automatiska betalningar.

Så påverkas konverteringsspårningen när du byter ansvarig

Om du flyttar ett kundkonto som använde din tagg för konverteringsspårning över flera konton men kundkontot fortfarande ingår i din kontostruktur, fortsätter taggen att fungera för kundkontot.

Relaterade länkar

Ämnessida om förvaltarkonton (MCC)

Hierarkihantering