Opprett og endre oversikter

I oversiktene kan du enkelt gjennomgå samlet resultatstatistikk fra hele kontoen din på ett sted.

Du kan opprette egendefinerte oversikter med en integrert visning av resultatkort, visuelle diagramrapporter, tabellrapporter eller notater. Oversiktene inneholder de mest relevante dataene dine, slik at du raskt kan oppdage problemer og potensielle muligheter for bedriften din.

Oversikter er enkle å opprette, endre og organisere. Du kan selv bestemme hvilke data som skal inkluderes, og hvilket format du vil se dem i. Det er enklere å bruke oversikter enn én enkelt rapport for å organisere eller gruppere dataene i kontoen på en hensiktsmessig måte. Det er også enkelt å dele, laste ned og kommentere i oversiktene, slik at det blir enkelt å samarbeide med andre.

Oversiktsfunksjoner

Disse oversiktsfunksjonene er tilgjengelige i alle Google Ads-kontoer:

• Du har enkel tilgang til oversiktene via Rapporter-menyen øverst i Google Ads-kontoen din.
  • Bruk Kontovelger-modulen hvis du vil gjøre oversikten mer spesifikk. På den øverste menyraden, ved siden av datovelgeren, kan du velge «Alle kontoer» eller bestemte kontoer. «Alle kontoer» viser hvor mange kontoer du har valgt i oversikten (f.eks. «3 kontoer»).
Nå er Google Ads-oversikten tilgjengelig i Google Ads-managerkontoer der du kan opprette resultatkort for å se data fra flere kontoer.
Merk: Når du har nådd den øvre grensen for antall rapporter og resultatkort, deaktiveres alternativet for å legge til flere kort.

Veiledning

Slik oppretter du oversikter

Slik oppretter du en ny oversikt

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på rapporteringsikonet øverst i kontoen din.
  3. Velg Oversikter.
  4. For å opprette en ny oversikt, klikk på plussknappen . For å velge en eksisterende oversikt, klikk først på en oversikt i listen og så på Rediger på den neste siden.
Merk: Som bruker av managerkontoen (MCC) kan du administrere kampanjer mer effektivt ved å lage, redigere og bruke oversikter i bestemte underordnede kontoer eller i alle kampanjer. Du kan også lage og administrere oversikter på ethvert punkt mellom en managerkonto og nivået for underordnede kontoer.

Slik kan du legge til og redigere oversiktskort

Oversiktene består av tre typer kort: rapporter, merknader og resultatkort, og hver av disse representerer resultatberegningene du velger. Når du har satt inn et resultatkort, kan du dra i kantene av kortet for å endre størrelsen på det, eller du kan dra det til en annen plassering i oversikten. Størrelsen på oversikten endres automatisk ut fra størrelsen på vinduet.

Sånn kan du legge resultatkort

I resultatkort kan du se på beregninger fra fugleperspektiv, sammenligne beregninger og se prosentvise endringer.

Slik kan du sette inn resultatkort:

1. Klikk på Rediger øverst til høyre i oversikten i kontoen.
  2. Klikk på plussknappen .
  3. Klikk på resultatkortikonet ovenfor oversikten.
  4. Oppgi et navn på og en beskrivelse av tabellen eller diagrammet hvis dette er ønskelig.
  5. Velg beregningene du vil ta med, velg ønsket tidsperiode, og klikk så på Neste.
  6. Angi filteret du vil legge til.
  7. Du kan tilpasse informasjonen som vises på resultatkortet. Merk av i hver av avmerkingsboksene for å ta med Sparkline-diagram-, % endring- og Absolutt endring-beregningene i resultatkortet.
  8. Klikk på Legg til.

Sånn kan du legge til rapporter

Med Rapporter-knappen kan du legge til eksisterende lagrede rapporter eller opprette nye rapporter som tabeller eller diagrammer i oversikten din. Dette skjer da via rapportredigereren. I rapportredigereren kan du opprette rapporter om linje-, punkt-, søyle-, stolpe- eller sektordiagram og legge til disse i oversikten. Du kan redigere enkeltkort uten å endre den underliggende rapporten. Finn ut hvordan du kan opprette egendefinerte rapporter

Slik kan du sette inn nye rapporter:

1. Klikk på Rediger øverst til høyre i oversikten i kontoen.
  2. Klikk på plussknappen og så på rapportikonet Table button.
  3. Klikk på Opprett en rapport i forgrunnsmenyen.
  4. Nå åpnes rapportredigereren, der du kan lage en tabell eller et diagram. Finn ut mer
  5. Klikk på Legg til i oversikten når du er ferdig.
  6. Gi rapporten et navn, og klikk på Lagre.
    • Merk: Når du går til startoversikten for første gang, må du velge «Lagre som».
  7. Oppgi om ønskelig en beskrivelse, og klikk på Legg til.

Slik kan du legge til lagrede rapporter:

1. Klikk på rapportikonet Table button.
  2. Velg den lagrede tabellen eller det lagrede diagrammet fra rullegardinmenyen.
  3. Klikk på Legg til.

Sånn kan du legge til merknader

Når du har lagt til resultatkortet, har du kanskje behov for å legge til en merknad for å gi litt kontekst til den nyopprettede oversikten. Dette er spesielt nyttig hvis du har tenkt å dele oversikten eller la andre laste ned og gjennomgå oversikten.

For å sette inn en merknad, klikk på merknadsikonet ovenfor oversikten. Skriv merknaden, og klikk på Legg til.

Slik kan du tilordne og oppdatere datoperioder på oversiktsnivå

Datofilteret og de andre filtrene finner du øverst i oversikten. Du kan bruke disse filtrene i hele oversikten – eller i enkeltkort i redigeringsmodus. Datofilteret er plassert øverst til høyre i oversikten, og når du klikker på datoene, vises menyen der du kan velge egendefinerte datoperioder.

Klikk på filterikonet for å se både filtrene som er i bruk, og standardfiltrene i en rullegardinmeny. Klikk på Bruk når du har valgt ønsket filter. Nå vises dette filteret ved siden av «Filter» på den øverste linjen i oversikten.

Slik kan du laste ned eller dele rapporter

Del oversiktene dine

Oversiktene er synlige for alle som har tilgang til Google Ads-kontoen din, med unntak av dem som kun har tilgang til e-post. Du kan dele rapporter med andre via e-post.

Slik kan du dele oversikter

1. Fullfør endringene i oversikten, og klikk på Lagre.
  2. Klikk på ikonet for planlegging av e-post ovenfor oversikten.
  3. Skriv inn e-postadressene til dem du vil dele oversikten med.
  4. Legg eventuelt til en merknad.
  5. Velg hvor ofte du vil dele oversikten.
  6. Klikk på Del.

Finn ut hvordan du kan gi andre – eller oppheve andres – tilgang til Google Ads-kontoen din

Last ned

Klikk på nedlastingsikonet download icon for å laste ned oversikten din. Hele oversikten lastes ned som en PDF-fil.