Tilin järjestäminen mainosryhmien avulla

Tilin huolellinen järjestäminen kannattaa, sillä se auttaa sinua näyttämään sopivia mainoksia oikeille asiakkaille ja seuraamaan mainontasi tehokkuutta entistä paremmin. Kun käyttäjät tekevät hakuja verkossa ja kirjoittavat jonkin sanan tai ilmauksen, he etsivät tietoja, jotka liittyvät läheisesti kyseisiin sanoihin. Jos Erkki esimerkiksi tekee haun sanalla "digikamerat" ja näkee filmikelamainoksen, hän ei todennäköisesti klikkaa mainosta.

Voit näyttää mainoksia, jotka vastaavat tavoittelemiesi käyttäjien hakuja, kokoamalla toisiinsa liittyvät mainokset ja avainsanat mainosryhmäksi. Näin asiakkaille näytetään kaikki aiheeseen liittyvät mainoksesi.

Tilin järjestämiseen ei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa, mutta tässä artikkelissa esitellään joitakin parhaista käytännöistä.

Parhaat käytännöt

• Järjestä kampanjasi ja mainosryhmäsi samalla, kun luot ne. Jos järjestät tilisi uudelleen luotuasi useita kampanjoita ja mainosryhmiä, menetät kaikki siihen mennessä kertyneet arvokkaat tiedot, mikä voi myös vaikuttaa mainostesi tehokkuuteen.
  • Kun haluat käyttää erilaisia kampanja-asetuksia, esimerkiksi budjettia tai aluekohdistusta, luo erillinen kampanja. Jos esimerkiksi myyt vaatteita, haluat ehkä määrittää erilaisen budjetin paidoille ja housuille. Tässä tapauksessa kannattaa luoda yksi kampanja paidoille ja toinen housuille.
  • Jos haluat käyttää kaikille mainoksillesi samaa budjettia ja kohdistaa ne samoille alueille, luo vain yksi kampanja.
  • Valitse jokaiselle mainosryhmällesi tarkkarajainen teema ja luo tähän teemaan liittyviä mainoksia. Käytä jokaisessa mainosryhmässä teemaan liittyviä avainsanoja. Mieti myös, voisitko sisällyttää yhden tai useamman avainsanan mainoksen otsikkoon. Tästä on hyötyä, sillä kun joku tekee haun avainsanallasi ja näkee yhden mainoksen, joka sisältää avainsanan, ja toisen, joka ei sisällä, hän todennäköisesti ajattelee, että avainsanan sisältävä mainos vastaa paremmin hänen hakuaan.
  • Et voi tietää etukäteen, mikä vetoaa parhaiten potentiaalisiin asiakkaisiin. Siksi suosittelemme, että luot jokaiseen mainosryhmään vähintään kolme mainosta ja käytät optimoitua mainosten vuorottelua. Optimointiasetusta käytettäessä mainoksesi optimoidaan klikkauksille huutokauppakohtaisesti erilaisten signaalien perusteella. Näitä signaaleja ovat muun muassa avainsana, hakutermi, laite ja sijainti. Lue lisää mainosten vuorotteluasetuksista.

Esimerkki

Oletetaan, että omistat elektroniikkaa myyvän verkkokaupan ja luot Google Ads -tilin, jotta voit aloittaa myymiesi tuotteiden mainostamisen. Voit päättää tilitasolla, keillä on Google Ads -tilin käyttöoikeus ja mitä maksutapaa käytetään. Tilisi ylin taso voi näyttää tältä:

Tili

Elektroniikkaa myyvä verkkokauppa

Kampanjoiden järjestäminen

Kampanja koostuu useista mainosryhmistä. Ota kampanjoissasi huomioon seuraavat asiat:

• kuinka paljon haluat maksaa mainosten klikkauksista tai konversioista
  • missä verkoissa ja maantieteellisissä sijainneissa mainoksiasi näytetään
  • mitä ylimmän tason asetuksia mainosryhmien ryppäissä käytetään.

Oletetaan, että haluat luoda mainoksia televisioille ja kameroille. Silloin voit luoda kummallekin oman kampanjan.

Kampanja

Kampanja

Televisiot

Kamerat

Mainosryhmien järjestäminen

Yleinen tapa on järjestää Google Ads -tili luokan tai liiketoimintatavoitteen mukaan. Monet yritykset järjestävät mainoksensa verkkosivustonsa rakenteen mukaisesti niin, että jokainen mainosryhmä edustaa sivuston eri sivua tai luokkaa.

Mainosryhmien avulla voit varmistaa, että mainoksillasi on osuvia avainsanoja. Esimerkiksi kamerakampanjassa voi olla erilaisia mainoksia digikameroille ja digipokkareille. Voit luoda jokaiselle kameratyypille oman mainosryhmän, jossa on tarkkoja, osuvia avainsanoja. Samoin voit luoda televisiokampanjaan mainosryhmän jokaiselle televisiotyypille, esimerkiksi taulu- ja plasmatelevisioille.

Mainosryhmä

Mainosryhmä

Mainosryhmä

Mainosryhmä

Taulutelevisiot

Plasmatelevisiot

Digikamerat

Pokkarikamerat

Valitse kussakin mainosryhmässä avainsanat, jotka liittyvät läheisesti mainostekstiisi. Digikameroiden mainosryhmässä voit käyttää avainsanoina esimerkiksi eri tuotemerkkejä, malleja ja hintoja.

Tilin kokonaisrakenne voi näyttää tältä:

Tili

• Yksilöllinen sähköpostiosoite ja salasana
  • Laskutustiedot

Kampanja

Kampanja

• Televisiot
  • Kamerat

Mainosryhmä

Mainosryhmä

Mainosryhmä

Mainosryhmä

Taulutelevisiot

Plasmatelevisiot

Digikamerat

Pokkarikamerat