Ange en budjustering för annonsschema

Du kan justera dina bud för specifika dagar och tider. När du anger budjusteringar kan dina utgifter för enskilda klick variera, men din genomsnittliga dagliga budget ändras inte.

Innan du börjar

• Om du anger budjusteringar för mobila enheter eller platser multipliceras alla justeringar för att fastställa den slutgiltiga budjusteringen. Läs mer om budjusteringar
  • Budjusteringar påverkar alla bud i en kampanj. När tidsperioden för budjusteringen har passerat återställs dina normala kampanjbud om du inte har angett andra justeringar. Sådana justeringar kan vara för enheter eller platser.
  • Budjusteringar för schemaläggning för annonser är tillgängliga för kampanjer med den automatiska budstrategin Maximera klick. Läs mer om budgivning med Maximera klick

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Annonsschema.
  4. Du kan redigera budjusteringen på två sätt:
    • Du kan ändra budjusteringen för en enstaka kampanj genom att leta reda på kolumnen Budjust. och hålla muspekaren över budjusteringsvärdet. Klicka på pennikonen Penna/redigeringsikon.
    • Om du vill redigera budjusteringen för flera kampanjer markerar du rutan för de kampanjer du vill redigera. Klicka på Redigera och välj Ändra budjusteringar.
  5. Välj Öka eller Minska på rullgardinsmenyn. Ange sedan ett värde för procentsatsen av budjusteringen.
  6. Om du redigerar budjusteringen för en enskild kampanj klickar du på Spara. Om du redigerar budjusteringen för flera kampanjer klickar du på Använd.

Anta till exempel att ditt företag erbjuder turer med hundsläde i Norrbotten och att du har ett befintligt högsta CPC-bud på tio kronor. Du har schemalagt att din annons ska visas på tisdagar mellan kl. 8.00 och 11.00. Du bestämmer dig för att ange en budjustering på +10 % på tisdagar mellan kl. 8.00 och 10.00. Budet för den tidsperioden blir då 10 × (+10 %) = 11 kronor.

Eftersom många av de kunder som är intresserade av dina hundslädturer bor i Boden bestämmer du dig för att ange ytterligare en justering på +20 % för Boden. Ditt högsta slutgiltiga bud på tisdagar kl. 9.30 för en kund från Boden är 13,20 kronor. Så här fungerar det:

• Startbud: 10 kr
  • Justering för tisdagar kl. 8.00–10.00: 10,00 kr × (+10 %) = 11,00 kr
  • Justering för Boden: 11,00 kr × (+20 %) = 13,20 kr
  • Högsta bud för tisdagar kl. 8.00–10.00 i Boden: 13,20 kr

När den schemalagda budjusteringen har passerat återställs dina normala kampanjbud om du inte har angett andra justeringar. I det här exemplet blir ditt högsta bud kl. 10.01 på tisdag 10,00 kr × (+20 %) eller 12,00 kr tills dina annonser slutar visas kl. 11.00.