Om konverteringssporingsdata

Når du har konfigureret konverteringssporing, kan du tilføje nyttige rapporteringskolonner for at finde ud af, hvordan dine annoncer fører til værdifulde kundehandlinger.

Der er en række oplysninger i kolonnerne i din konverteringsoversigt vedrørende din konto. Dine valgmuligheder varierer, alt efter hvilke kolonner du har tilføjet. Vælg, hvilke kolonner der skal vises, omarranger dem, og gem dem i den foretrukne rækkefølge.

I det følgende forklarer vi, hvad de forskellige metrics betyder, og hvordan du tilføjer dem i dine rapporter.

Se "Konverteringer" og relaterede kolonner

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Mål Goals Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Konverteringer i sektionsmenuen.
  3. Klik på Oversigt.
  4. Hold markøren over titlen øverst i hver kolonne for at få en definition af konverteringshandlingen.

"Konverteringer" og relaterede kolonner

I kolonnen "Konverteringer" kan du se det antal konverteringer, du har opnået, på tværs af konverteringshandlinger. Konverteringer måles ved hjælp af konverteringssporing og kan omfatte modellerede konverteringer, hvis det ikke har været muligt at registrere alle konverteringer. Du kan bruge denne kolonne til at se, hvor ofte dine annoncer har medført, at kunderne har udført handlinger, som du har defineret som værdifulde for din virksomhed.

Du kan tilpasse, hvordan dataene i kolonnen "Konverteringer" spores:

• Indstillingen "Standardmål for konvertering på kontoniveau": Hvis du sporer en konverteringshandling, men ikke vil inkludere dens data i kolonnen, kan du fjerne markeringen af denne indstilling. For de fleste konverteringshandlingers vedkommende er standardindstillingen, at dataene inkluderes, så i de fleste tilfælde inkluderes alle konverteringshandlinger i kolonnen "Konverteringer", medmindre du har fjernet markeringen i afkrydsningsfeltet for denne indstilling. Få flere oplysninger om standardkonverteringsmål på kontoniveau
  • Indstillingen for konverteringer på kampagneniveau: Du kan angive konverteringshandlinger for en bestemt kampagne eller gruppe af kampagner ved hjælp af indstillingen for konverteringer på kampagneniveau. Få flere oplysninger om standardkonverteringsmål på kontoniveau
  • Indstillingen "Tilskrivningsmodel": For website- og Google Analytics-konverteringshandlinger kan du vælge, hvor meget kredit der skal tilskrives de enkelte klik, hver gang en kunde konverterer. Få flere oplysninger om tilskrivningsmodeller
  • Indstillingen for optælling af konverteringer: Du kan vælge at tælle alle konverteringer efter en interaktion eller kun én konvertering efter en interaktion. Få flere oplysninger om indstillinger for optælling af konverteringer

Tip! "Konverteringer" og budgivning

Hvis du optimerer dine bud for konverteringer via automatiske eller manuelle budstrategier, bruges dataene i kolonnen "Konverteringer" til dine budstrategier.

Relaterede kolonner

Ud over den primære kolonne "Konverteringer" er der adskillige relaterede kolonner, som bruger dine data i "Konverteringer" til at give dig flere oplysninger:

• Pris pr. konvertering (Pris / konv.) fortæller dig, hvor meget hver enkelt konvertering koster i gennemsnit. Det beregnes ved at dividere dine samlede omkostninger med antallet i kolonnen "Konverteringer". Denne beregning gælder kun for kvalificerede interaktioner (f.eks. annonceklik eller videoannoncevisninger), så klik, der ikke kan spores til konverteringer, fjernes fra beregningen.
  • Konverteringsrate ("Konv.rate") fortæller dig, hvor ofte et annonceklik eller en anden annonceinteraktion i gennemsnit fører til en konvertering. Denne værdi beregnes ved at dividere "Konverteringer" med det samlede antal kvalificerede interaktioner (f.eks. annonceklik eller videoannoncevisninger).
  • Samlet konverteringsværdi ("Samlet konv.værdi") er den samlede værdi af de konverteringer, der er registreret i kolonnen "Konverteringer". Denne metric er kun nyttig, hvis du har angivet en værdi for dine konverteringshandlinger.
  • Konverteringsværdi ift. pris (Konv.værd / pris) giver dig et estimat over dit investeringsafkast. Det beregnes ved at dividere din samlede konverteringsværdi med de samlede omkostninger for alle annonceinteraktioner.
  • Konverteringsværdi pr. klik (Konv.værd / klik) er din samlede konverteringsværdi divideret med antallet af kvalificerede klik.
  • Værdi pr. konvertering (Værdi / konv.) fortæller dig, hvor stor værdi hver enkelt konvertering har i gennemsnit. Det beregnes ved at dividere din samlede konverteringsværdi med antallet i kolonnen "Konverteringer". Denne metric er nyttig, hvis alle dine konverteringer har forskellige værdier.
  • Regler for konverteringsværdi ("Konv.værdi for alle konv.") viser den samlede værdi for hver konverteringshandling. Eksempel: Lad os sige, at du har angivet værdien af en tilmelding til dit nyhedsbrev til 30 DKK, og at du har opnået 10 tilmeldinger. Din "Konv.værdi for alle konv." er i dette tilfælde 300 DKK. Hvis du vil gennemgå rapporteringen af specifikke regler for konverteringsværdi, kan du segmentere dine rapporter.

"Alle konverteringer" og "Konverteringer på tværs af enheder"

Alle konverteringer ("Alle konv.") viser dig data for alle konverteringshandlinger, herunder dem, som du har valgt ikke at medtage i "Konverteringer". Den indeholder også andre specielle konverteringskilder.

"Alle konverteringer" har samme sæt relaterede kolonner som "Konverteringer", men disse metrics er beregnet ud fra kolonnen "Alle konverteringer" i stedet for "Konverteringer". Disse kolonner omfatter:

• Pris i forhold til alle konverteringer (Pris / alle konv.)
  • Konverteringsrate for alle konverteringer (Konv.rate. for alle konv.)
  • Konverteringsværdi for alle konverteringer (Konv.værdi for alle konv.)
  • Konverteringsværdi for alle konverteringer i forhold til pris (Konv.værdi for alle konv. / pris)
  • Konverteringsværdi for alle konverteringer i forhold til klik (Konv.værdi for alle konv. / klik)
  • Værdi i forhold til alle konverteringer (Værdi ift. alle konv.)

Kolonnen "Konvertering på tværs af enheder" ("Konv. på tværs af enheder") viser dig det samlede antal konverteringer via anden enhed på tværs af alle dine konverteringshandlinger. Konverteringer på tværs af enheder starter som et klik på en annonce på én enhed og slutter som en konvertering via en anden enhed (eller i en anden webbrowser på den samme enhed). For at kunne tilbyde dig en mere udførlig rapport for konverteringer på tværs af enheder bruger vi modeller baseret på data, som værner om brugerens privatliv, fra brugere, der tidligere har været logget ind på Google-tjenester. Disse modeller forudsiger konverteringer via anden enhed, som vi ikke kan observere direkte. Dette giver os mulighed for at vise rapporter om adfærd på tværs af enheder, der kombinerer observerede og modellerede konverteringer, uden at kompromittere privatliv for brugere.

Decimaler i konverteringsdata

Du konstaterer muligvis, at tallene i kolonnerne "Konverteringer", "Alle konverteringer" og "Konverteringer på tværs af enheder" har to decimaler. Det skyldes, at der med nogle tilskrivningsmodeller tilskrives en kreditvægtning for hvert klik, hvis der klikkes flere gange i forbindelse med en konvertering. Disse vægtninger vises med decimaler, f.eks. 0,33 eller 0,50. Selvom du ikke bruger en tilskrivningsmodel med vægtet kredit, vises der stadig to decimaler i dine rapporter.

Konverteringstidspunkt

Dataene i ovennævnte primære konverteringskolonner beregnes ud fra tidspunktet for klikket og altså ikke konverteringstidspunktet. Hvis der f.eks. blev klikket på din annonce i sidste uge og klikket førte til en konvertering i denne uge, rapporteres både klikket og konverteringen til sidste uge i de primære konverteringskolonner. Det gør det muligt at foretage præcis måling af metrics såsom pris pr. konvertering eller annonceafkast, da annonceforbruget ligeledes beregnes ud fra tidspunktet for klikket.

Du kan også få rapporter om konverteringer ud fra det tidspunkt, hvor konverteringen fandt sted. Det giver dig mulighed for at se de seneste konverteringsdata og sammenligne dem med din tredjepartsrapportering. Der er følgende kolonner for konverteringstidspunkt:

• "Konverteringer (efter konverteringstidspunkt)"
  • "Konverteringsværdi (efter konverteringstidspunkt)"
  • Værdi / konv. (efter konverteringstidspunkt)
  • "Alle konv. (efter konverteringstidspunkt)"
  • "Værdi af alle konv. (efter konverteringstidspunkt)"
  • Værdi / alle konv. (efter konverteringstidspunkt)

Bemærk! Data for disse kolonner er tilgængelige fra og med marts 2019. Konverteringer via butiksbesøg og konverteringer i form af salg via butikken er ikke inkluderet i dataene i kolonnen "efter konverteringstidspunkt".

Om visningskonverteringer

Dataene i kolonnen "Visningskonverteringer" repræsenterer de tilfælde, hvor kunder har set, men ikke interageret med, din annonce og senere foretaget en konvertering på dit website. Disse data adskiller sig fra dataene i de øvrige konverteringskolonner, som repræsenterer de tilfælde, hvor kunder har interageret med en annonce og derefter foretaget en konvertering på dit website.

Visningskonverteringer er en nyttig metode til at spore værdien af dine display- eller videoannoncekampagner. Hvis der f.eks. er tale om displaykampagner, repræsenterer visningskonverteringer de konverteringer, hvor en kunde fik vist, men ikke klikkede på, en annonce, før vedkommende fuldførte en konvertering. Med visningskonverteringer tages der højde for dine indstillinger for konverteringshandlinger, f.eks. hvordan konverteringerne tælles.

Når det gælder annoncer til Displaynetværket, er det den sidste synlige eksponering, der får tilskrevet kredit for visningskonverteringen. Med Googles Aktiv visning-teknologi anses en eksponering af en displayannonce for at være synlig, når mindst 50 % af annoncen vises på skærmen i mindst ét sekund.

Konverteringer, der er foretaget af personer, som også har interageret med en eller flere af dine øvrige annoncer, ekskluderes automatisk fra visningskonverteringer. Visningskonverteringer er ikke inkluderet i kolonnen "Konverteringer", men kun i kolonnerne "Visningskonverteringer" og "Alle konverteringer".

Visningskonverteringer fra browsere, der ikke tillader cookies på tværs af websites, kan ikke rapporteres.

Visningskonverteringer for videoannoncer

I forbindelse med videokampagner fortæller visningskonverteringer dig, hvornår en eksponering af din videoannonce fører til en konvertering på dit website. Den sidste eksponering af en videoannonce krediteres for visningskonverteringen.

Husk! En eksponering er ikke det samme som en "visning" af en videoannonce. Der registreres en "visning", når en seer ser 30 sekunder af din video (eller hele videoen, hvis den er kortere end 30 sekunder) eller klikker på en del af annoncen. En "visning", der fører til en konvertering, tælles med i kolonnen "Konverteringer".