Skapa ett kampanjutkast

Du kan skapa utkast för sök- och displaykampanjer. Utkastet innehåller samma inställningar som kampanjen. På det här sättet kan du förbereda flera ändringar samtidigt av en kampanj utan att det påverkar kampanjresultatet.

Tänk på att utkast bara är tillgängliga för sök- och displaykampanjer. Du kan inte skapa utkast för video-, app- och Shopping-kampanjer.

I den här artikeln beskriver vi hur du skapar ett utkast. Om du vill ha mer bakgrundsinformation kan du läsa om kampanjutkast för sök- och displaykampanjer.

Innan du börjar

Du behöver ha en befintlig kampanj för att kunna skapa ett utkast. Om du inte har några kampanjer kan du börja med att läsa Skapa en kampanj som når nya kunder.

Obs! Annonsmaterial i kampanjer med statusen Utkast genomgår inte granskningsprocessen. Därför förblir annonsmaterialets status Undergår granskning tills utkastet tillämpas på den ursprungliga kampanjen.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. På sidmenyn till vänster klickar du på Utkast och experiment och sedan på Kampanjutkast längst upp på sidan.
  3. Klicka på plusknappen .
  4. Om du kommer från sidan Alla kampanjer använder du rullgardinsmenyn Välj en kampanj för att välja den kampanj du vill göra ett utkast för. Om du kommer från en specifik kampanjsida ser du inte det här steget, eftersom utkastet skapas automatiskt för den specifika kampanj som du visar.
  5. Ge utkastet ett namn och klicka på Spara. Det nyskapade utkastet visas på sidan Kampanjutkast under motsvarande kampanj.
  6. Klicka på utkastets namn om du vill öppna det och göra ändringar. De ändringar du gör i utkastet sparas automatiskt. Du kan stänga utkastet och slutföra ändringarna senare.

När du är nöjd med utkastet kan du använda dina ändringar i den ursprungliga kampanjen eller skapa ett experiment.

Kom ihåg

Kampanjutkast skiljer sig från preliminära kampanjer som skapas i Google Ads Editor. Även om båda är sätt att förbereda ändringar av en kampanj kan kampanjutkast användas för att skapa ett experiment, medan preliminära kampanjer i Google Ads Editor är kampanjer som du inte vill exportera till ditt konto än. Läs mer om preliminära kampanjer i Google Ads Editor.