Meerdere Google Ads-accounts koppelen aan Google Analytics

Google Analytics 4 (GA4) heeft Universal Analytics (UA) vervangen. Sinds 1 juli 2023 verwerken standaard Universal Analytics-property's geen gegevens meer. (Voor Universal Analytics 360-property's met een lopende bestelling geldt een eenmalige verlenging voor gegevensverwerking die eindigt op 1 juli 2024.) Het is essentieel dat u uw Universal Analytics-property migreert naar Google Analytics 4. Ontdek meer informatie over de overstap naar Google Analytics 4.

Als u meerdere Google Ads-accounts heeft, heeft u een aantal verschillende opties om deze accounts aan Google Analytics te koppelen.

Optie 1: Analytics koppelen aan een Google Ads-manageraccount (Mijn Klantencentrum)

Voordelen

• Alle door u beheerde Google Ads-accounts in één stap koppelen aan Analytics.
  • Wijzigingen aanbrengen aan acties in belangrijke gebeurtenissen en remarketinglijsten in het manageraccount.
  • Het beheer van uw geïmporteerde Analytics-doelen en -transacties, remarketinglijsten en sitebetrokkenheidsstatistieken, en geëxporteerde Analytics-kostengegevens van meerdere Google Ads-accounts vereenvoudigen door deze in één manageraccount te beheren.
  • Een account automatisch koppelen aan uw Analytics-property's wanneer u het account aan uw manageraccount toevoegt.

Wanneer u Analytics aan een Google Ads-manageraccount (MCC-account) moet koppelen

• U heeft een of meer Analytics-property's die u wilt koppelen aan meerdere Google Ads-accounts, allemaal beheerd door een Google Ads-manageraccount.
  • U maakt regelmatig nieuwe Google Ads-accounts die u automatisch wilt koppelen aan dezelfde Analytics-property's als uw andere Google Ads-accounts.
  • U wilt gebruikmaken van conversies bijhouden voor meerdere accounts, remarketing voor meerdere accounts of toeschrijvingsrapporten voor meerdere accounts in Google Ads.

Meer informatie over hoe u Google Analytics aan een Google Ads-manageraccount koppelt

Meerdere URL's naar Analytics

Als een Google Ads-account zowel rechtstreeks als via een of meer manageraccounts aan Analytics is gekoppeld, zijn de Analytics-weergaven van de directe koppeling en van de managerkoppeling zichtbaar in dat Google Ads-account.

We raden u aan alle directe koppelingen naar Analytics te verwijderen wanneer een beheerd account via een manager wordt gekoppeld, behalve in de volgende gevallen:

• Het beheerde account is eigenaar van een Analytics-remarketinglijst: Als u de koppeling met Analytics verbreekt, wordt de remarketinglijst gesloten.
  • Het beheerde account maakt geen gebruik van conversies bijhouden voor meerdere accounts: Als u Analytics-doelen en -transacties wilt blijven importeren naar het afzonderlijke account, moet u de koppeling naar Analytics niet verwijderen.
  • Het Analytics-account importeert vertoningen in het Display Netwerk en YouTube-weergaven van Google Ads naar multi-channel trechters: Als u de directe koppeling van het Google Ads-account naar Analytics verwijdert, zijn vertoningen in het Display Netwerk niet langer beschikbaar in de multi-channel trechters van Analytics. Deze functie wordt momenteel niet ondersteund voor koppelingen via het manageraccount.

Opties voor afzonderlijke accounts

Wanneer u Analytics koppelt aan een Google Ads-manageraccount, kunt u nog steeds het volgende doen op het afzonderlijke accountniveau:

• Wijzigen vanuit welke Analytics-weergave sitestatistieken moeten worden geïmporteerd.
  • Doelen en transacties rechtstreeks importeren nadat de afzonderlijke accounts zijn gekoppeld aan Analytics (als u geen gebruik maakt van conversies bijhouden voor meerdere accounts in Google Ads)

Optie 2: meerdere Google Ads-account koppelen via Analytics

U kunt ervoor kiezen uw Analytics-koppelingen via Analytics te configureren en zo meerdere accounts tegelijk te koppelen.

Voordeel

• Een groep van door u beheerde Google Ads-accounts in één stap koppelen aan Analytics.

Wanneer u meerdere accounts moet koppelen via Analytics

• U wilt niet dat al uw Google Ads-accounts worden beheerd door een Google Ads-manageraccount (MCC-account) en worden gekoppeld aan één Analytics-property.
  • U wilt niet dat nieuwe Google Ads-accounts onder het manageraccount automatisch worden gekoppeld aan dezelfde Analytics-property.
  • U wilt geen gebruik maken van conversies bijhouden voor meerdere accounts, remarketing voor meerdere accounts of toeschrijvingen voor meerdere accounts (zoektrechters).

Meer informatie over hoe u Google Ads en Analytics koppelt/ontkoppelt