Useiden Google Ads ‑tilien linkittäminen Google Analyticsiin

Google Analytics 4 (GA4) on korvannut Universal Analyticsin (UA). Tavalliset Universal Analytics ‑mittauskokonaisuudet lopettivat datan käsittelyn 1.7.2023. (Universal Analytics 360 ‑mittauskokonaisuudet, joilla on voimassa oleva tilaus, saavat datan käsittelylle lisäaikaa 1.7.2024 saakka.) Muistathan siirtää Universal Analytics ‐mittauskokonaisuutesi Google Analytics 4:ään. Lue, miten voit vaihtaa Google Analytics 4:ään.

Jos hoidat useita Google Ads ‑tilejä, voit linkittää tilit Google Analyticsiin muutamalla eri tavalla.

Vaihtoehto 1: Analyticsin linkittäminen Google Adsin hallinnoijan tilille (MCC)

Hyödyt

• Voit linkittää kaikki hoitamasi Google Ads ‑tilit Analyticsiin yhdellä kertaa.
  • Voit tehdä muutoksia tärkeisiin tapahtumiin ja uudelleenmarkkinointilistoihin hallinnoijan tililtä.
  • Voit ylläpitää useilla Google Ads ‑tileillä olevia tuotuja Analytics-tavoitteita ja ‑tapahtumia, uudelleenmarkkinointilistoja, sivustojen aktivoitumistilastoja ja vietyä Google Ads ‑kustannusdataa helpommin yhdeltä hallinnoijan tililtä.
  • linkittää tilin automaattisesti Analytics-mittauskokonaisuuksiin, kun lisäät tilin hallinnoijan tilille.

Milloin kannattaa linkittää Analytics Google Adsin hallinnoijan tilille (MCC)?

• Sinulla on vähintään yksi Analytics-mittauskokonaisuus, jonka haluat linkittää useille Google Ads ‑tileille, ja näitä kaikkia hallitaan Google Adsin hallinnoijan tililtä.
  • Luot usein uusia Google Ads ‑tilejä, joiden haluat linkittyvän automaattisesti samoihin Analytics-mittauskokonaisuuksiin kuin muut Google Ads ‑tilisi.
  • Haluat käyttää MCC-tilin alaista konversioseurantaa, tilien välistä uudelleenmarkkinointia tai tilien välisiä attribuutioraportteja Google Adsissa.

Lue, miten linkität Google Analyticsin Google Adsin hallinnoijan tilille.

Useita linkkejä Analyticsiin

Jos Google Ads ‑tili on linkitetty Analyticsiin suoraan ja vähintään yhden hallinnoijan tilin kautta, Analytics-näkymät sekä suorasta linkistä että hallinnoijan linkistä näkyvät kyseisellä Google Ads ‑tilillä.

Suosittelemme kaikkien suorien Analytics-linkkien poistamista heti, kun hallinnoitu tili linkitetään hallinnoijan kautta, lukuun ottamatta seuraavia tapauksia:

• Hallinnoitu tili on Analytics-uudelleenmarkkinointiluettelon omistaja: Jos tällaisen tilin Analytics-linkitys poistetaan, uudelleenmarkkinointiluettelo suljetaan.
  • Hallinnoitu tili ei käytä MCC-tilin alaista konversioseurantaa: Jos haluat jatkaa Analyticsin tavoitteiden ja tapahtumien tuomista yksittäiselle tilille, älä poista sen ja Analyticsin linkitystä.
  • Analytics-tili tuo Display-verkoston näyttökertoja ja YouTube-näyttökertoja Google Adsista monikanavasuppiloihin: Jos poistat Google Ads ‑tilin suoran Analytics-linkityksen, Display-verkoston näyttökerrat eivät ole käytettävissä Analyticsin monikanavasuppiloissa. Hallinnoijan tilin linkittäminen ei tällä hetkellä tue tätä ominaisuutta.

Vaihtoehdot yksittäisille tileille

Kun linkität Analyticsin Google Adsin hallinnoijan tilille, voit silti tehdä yksittäisen tilin tasolla seuraavat asiat:

• vaihtaa Analytics-näkymän, josta sivustotilastoja tuodaan
  • tuoda suoraan tavoitteita ja tapahtumia, kun olet linkittänyt kyseisen tilin Analyticsiin (jos et käytä MCC-tilin alaista konversioseurantaa Google Adsissa).

Vaihtoehto 2: Useiden Google Ads ‑tilien linkittäminen Analyticsin kautta

Voit halutessasi määrittää Analytics-linkit Analyticsin avulla, jolloin useita tilejä voidaan linkittää kerralla.

Hyöty

• Voit linkittää useita hallinnoimiasi Google Ads ‑tilejä Analyticsiin yhdessä vaiheessa.

Milloin useita tilejä kannattaa linkittää Analyticsin avulla?

• Kun et halua, että kaikki Google Adsin hallinnoijan tilin avulla hallinnoimasi Google Ads ‑tilit on linkitetty yhteen Analytics-mittauskokonaisuuteen.
  • Kun et haluat, että uudet saman hallinnoijan tilin alaiset Google Ads ‑tilit linkitetään automaattisesti samaan Analytics-mittauskokonaisuuteen.
  • Kun et halua käyttää MCC-tilin alaista konversioseurantaa, tilien välistä uudelleenmarkkinointia tai tilien välisiä attribuutioita (hakusuppiloita).

Lue, miten linkität Google Adsin ja Analyticsin tai poistat niiden linkityksen.