Överlåta ägarskap av ett Google Ads-, Google Analytics- eller Google Merchant Center-konto

Du kan överlåta ägarskap av en Google-produkt till ett annat Google-konto. Funktionen är tillgänglig för:

• Google Ads
  • Google Analytics
  • Google Merchant Center

Anvisningar

Överlåta ägarskap av ditt Google Ads-konto

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på administratörsikonen Admin Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Åtkomst och säkerhet.
  3. Klicka på fliken Användare.
  4. Klicka på plusknappen .
  5. Ange e-postadressen till personen som tar över ditt Google Ads-konto.
    • E-postadressen till personen som tar över ditt Google Ads-konto måste matcha personens e-postadress för Google-kontot. Personer som inte har ett Google-konto måste skapa ett.
  6. Klicka på Administratör bredvid Välj kontoåtkomstnivå.
  7. Klicka på Skicka inbjudan. Personen som tar över ditt Google Ads-konto får ett meddelande med anvisningar om hur hen slutför överlåtelsen. När överlåtelsen är klar läggs personen till på sidan Användare i Åtkomst och säkerhet.
  8. För att ta bort kontot öppnar du sidan Användare i Åtkomst och säkerhet och klickar på Ta bort åtkomst bredvid din e-postadress.

Överlåta ägarskap av ditt Google Analytics-konto

Om du vill överlåta ditt Google Analytics-konto till ett annat Google-konto kan du lägga till en person med behörigheterna Redigera och Hantera användare i ditt Google Analytics-konto. Sedan kan du ta bort ditt Google-konto från Google Analytics-kontot.

Överlåta ägarskap av ditt Google Merchant Center-konto

Om du vill överlåta ditt Google Merchant Center-konto till ett annat Google-konto kan du kontakta supportteamet för Google Merchant Center och be om hjälp.