Tietoja kelpaamattomasta liikenteestä

Kelpaamaton liikenne tarkoittaa sellaisia mainosten klikkauksia ja impressioita, jotka eivät ole peräisin käyttäjien aidosta kiinnostuksesta. Kelpaamatonta liikennettä ovat esimerkiksi tahallinen vilpillinen liikenne ja tahattomat klikkaukset tai kaksoisklikkaukset. Sinua ei veloiteta kelpaamattomista klikkauksista tai impressioista, koska niillä on vain vähän tai ei lainkaan arvoa.

Google suojaa mainostajia kelpaamattomalta liikenteeltä hyödyntämällä monitasoista menetelmää. Vaikka suurin osa kelpaamattomasta liikenteestä havaitaan automaattisesti lähes reaaliajassa, järjestelmämme ja asiantuntijatiimimme tarkastavat liikennettä jatkuvasti, ettei siinä ole uutta tai aiemmin havaitsematonta kelpaamatonta liikennettä. Googlen havaitsema kelpaamaton liikenne näkyy eri tavalla sen havaitsemisajankohdan mukaan. Jos kelpaamatonta liikennettä havaitaan ennen kyseisen kuukauden laskun luomista, käyttötiedot päivitetään näiden havaintojen mukaan, eikä sinua laskuteta kyseisestä liikenteestä. Jos kelpaamatonta liikennettä havaitaan vasta laskun luomisen jälkeen, Google myöntää asiakkaille hyvityksiä kelpaamattomasta liikenteestä aina mahdollisuuksien mukaan. Hyvitykset näkyvät seuraavissa laskuissa ja tilin tapahtumahistoriaraporteissa.

Jos hyvitystä myönnetään, myös kelpaamattomaan liikenteeseen liittyvän palvelun tiedot ilmoitetaan. Näitä tietoja ovat muun muassa alkuperäisen laskun numero, alkuperäinen palvelukuukausi, ostotilauksen numero, tilibudjetin nimi ja sen kampanjan nimi, jossa kelpaamatonta liikennettä on havaittu. Löydät nämä tiedot Google Ads ‑tilisi yhteenvetosivulta ja Laskutustoiminta- tai Tapahtumat-sivulta sekä kuun lopussa saapuvasta laskusta.

Kelpaamattoman liikenteen tyypit

Alla on lueteltu joitakin klikkausten ja näyttökertojen tyyppejä, jotka tulkitsemme kelpaamattomiksi:

• vahinkoklikkaukset, joilla ei ole arvoa, kuten kaksoisklikkauksen jälkimmäinen klikkaus
  • manuaaliset klikkaukset, joilla pyritään nostamaan jonkun mainontakuluja
  • manuaaliset klikkaukset, joilla mainoksiasi sivuillaan näyttävät verkkosivustojen omistajat pyrkivät kasvattamaan voittojaan
  • klikkaukset ja impressiot automaattisilla työkaluilla, roboteilla tai muilla petosohjelmistoilla
  • impressiot, joiden tarkoituksena on keinotekoisesti alentaa mainostajan klikkausprosenttia.

Miten Google suojaa sinua kelpaamattomalta liikenteeltä?

Google tutkii jokaisesta interaktiosta useita tietoja, esimerkiksi seuraavia:

• IP-osoite
  • toiminnan tapahtuma-aika
  • päällekkäinen toiminta.

Tutkittuaan erilaisia toimintamalleja Google yrittää suodattaa pois mahdollisen kelpaamattoman toiminnan, ennen kuin se edes näkyy tililläsi.

Lue lisää siitä, miten Google suojaa mainostajia kelpaamattomalta liikenteeltä.

Google suodattaa kelpaamattoman liikenteen pois raporteistasi ja hyvittää kaikki automaattiselta tunnistukselta havaitsematta jääneet tapahtumat. Lue lisää kelpaamattoman toiminnan katsomisesta.

Tavallisia syitä liikennemäärän kasvuun

Tilin klikkausten tai näyttökertojen äkillinen kasvu ei välttämättä ole merkki mainoksiisi kohdistuvasta kelpaamattomasta liikenteestä. Useimmiten tällaiset liikennehuiput johtuvat muista tekijöistä.

Esimerkkejä tilanteista, joissa liikenteen määrä saattaa kasvaa:

• Keskimääräisen päiväbudjetin muutokset: Jos korotat kampanjoidesi keskimääräistä päiväbudjettia, mainoksesi voivat saada enemmän impressioita ja siten myös enemmän klikkauksia.
  • Avainsanojen korkeimman klikkauskohtaisen hintatarjouksen muuttaminen: Jos nostat yhden tai useamman avainsanan korkeinta klikkauskohtaista hintatarjousta, mainoksesi saattavat näkyä useammin. Myös mainoksesi sijainti saattaa olla korkeampi kuin aikaisemmin. Tämä koskee myös mainoksia, jotka näkyvät Display-verkostossa: korkea klikkauskohtainen hinta voi tuottaa korkeamman sijainnin ja siten enemmän impressioita ja klikkauksia.
  • Uusien avainsanojen lisääminen: Uusien avainsanojen lisääminen kampanjaan voi kasvattaa impressioiden ja klikkausten määrää erityisesti silloin, jos avainsanat ovat melko yleisiä tai vastaavat suosittuja hakulausekkeita.
  • Mainokset näkyvät uusilla Display-verkoston sivustoilla: Jos mainoskampanjassa on käytössä automaattisia sijoitteluja, sen keskimääräinen päiväbudjetti on riittävä ja sen mainokset alkavat näkyä uuden julkaisijan sivustolla, mainosliikenteen määrä voi nousta merkittävästi.
  • Kausittaiset trendit tai uutistapahtumat: Joskus liikenteen kasvu voi johtua siitä, että kiinnostus tiettyä aihetta kohtaan on lisääntynyt äkillisesti. Kyse voi olla esimerkiksi lähestyvästä juhlapyhästä tai aiheesta, jonka joku julkisuuden henkilö on maininnut tai josta hän on kirjoittanut blogissaan.

Lue lisää liikenteen kasvun hyväksyttävistä syistä.