Brändilistassa olevien brändien muokkaaminen

Brändilistojen avulla voit ohjata brändättyä liikennettä Haku- ja Maksimitulokset-kampanjoihisi käyttämällä Google Adsin brändikirjastoon lisäämiäsi vaihtoehtoja. Jos haluat lisätä brändikirjastoon uuden brändin, sinun on lähetettävä pyyntö.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit pyytää brändien lisäämistä listallesi, perua pyyntöjä ja poistaa brändejä listalta. Lopussa on linkkejä muihin artikkeleihin, joissa kerrotaan esimerkiksi brändien muokkaamisesta ja poissulkemisesta sekä brändirajoitusten käyttöönotosta. Lue lisää Haku- ja Maksimitulokset-kampanjoiden brändiasetuksista.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Brändiä koskevan lisäyspyynnön tekeminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Brändilistat.
  4. Valitse muokattava brändilista.
  5. Klikkaa brändilistataulukon vasemmasta yläkulmasta kynäkuvaketta Muokkaa.
  6. Lisää haluamasi brändin nimi. Jos brändiä ei löydy, valitse avattavasta valikosta Pyydä brändiä.
  7. Täytä brändin tiedot niitä koskeviin kenttiin.
    • Jos brändi edustaa sekä yritystä että tuotetta tai palvelua, valitse kategoriaksi "Tuote" tai "Palvelu".
    • Jos brändin nimestä on useita versioita tai sillä on ylä- ja alatason brändinimiä (esim. "Google" ja "YouTube"), varmista, että brändilista sisältää kaikki vaihtoehtoiset nimet.
  8. Klikkaa Lähetä. Brändi näkyy nyt Brändit-kentässä merkinnällä "(tarkastus käynnissä)".
  9. Klikkaa Tallenna.

Uusia brändejä koskeviin lisäyspyyntöihin vastataan 3–6 viikon kuluessa.

Huom. Brändiä voi käyttää kampanjassa, vaikka sen tila olisi "odottaa", mutta sen tavoittavuus voi olla rajallinen. Kun brändi on tarkastettu ja hyväksytty, se lisätään Google Adsin brändikirjastoon ja se on kaikkien mainostajien valittavissa. Jos brändiä ei hyväksytä, sitä ei voi käyttää.

Brändiä koskevan lisäyspyynnön peruminen

Brändit, joista on tehty lisäyspyyntö ja jotka ovat vielä tarkastettavana, tunnistaa merkinnästä "(tarkastus käynnissä)".

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Brändilistat.
  4. Valitse muokattava brändilista.
  5. Klikkaa brändilistataulukon vasemmasta yläkulmasta kynäkuvaketta Muokkaa. Poista brändi klikkaamalla sen vierestä X tai vie hiiri peruttavan brändipyynnön päälle.
  6. Klikkaa ponnahdusikkunasta Peru pyyntö.
  7. Klikkaa Tallenna.

Hylätyn brändin poistaminen

Hylätyt brändit tunnistaa brändilistalla merkinnästä "ei hyväksyttävä".

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Brändilistat.
  4. Valitse muokattava brändilista.
  5. Klikkaa brändilistataulukon vasemmasta yläkulmasta kynäkuvaketta Muokkaa.
  6. Poista brändi klikkaamalla sen vierestä X tai vie hiiri peruttavan brändipyynnön päälle.
  7. Klikkaa avautuvasta ikkunasta Poista listalta.
  8. Klikkaa Tallenna.