Een merkenlijst beheren

Als u specifiek merkgerelateerd verkeer naar uw campagnes in het zoeknetwerk en Performance Max-campagnes wilt leiden, maakt u eerst een merkenlijst. Merkenlijsten kunnen uw eigen merk, concurrenten of merken in de Google Ads-bibliotheek bevatten. U maakt merkenlijsten op accountniveau en past deze toe op afzonderlijke campagnes.

In dit artikel leggen we uit hoe u merkenlijsten maakt, bewerkt en verwijdert. Er zijn aanvullende bronnen als u onder andere merken wilt beheren, en merkuitzonderingen en -beperkingen wilt toepassen. Meer informatie over merkinstellingen voor Zoeken en Performance Max

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Merkenlijst maken

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek.
  3. Klik op Merkenlijsten.
  4. Als u nog geen merkenlijst heeft voor dit account, klikt u op Merkenlijst maken. Als u een bestaande merkenlijst heeft voor dit account, klikt u op de plusknop .
  5. Voer de naam van uw merkenlijst in.
  6. Voeg de merken toe die u in uw lijst wilt opnemen.
  7. Klik op Opslaan.

Uw nieuwe merkenlijst verschijnt nu in de tabel. In deze tabel vindt u uw merkenlijsten, het aantal merken in de lijsten en het aantal campagnes waarop de merkenlijsten zijn toegepast.

Uw merkenlijst doornemen

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek.
  3. Klik op Merkenlijsten.
  4. Selecteer de merkenlijst die u wilt doornemen.

De naam van uw merkenlijst bewerken

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek.
  3. Klik op Merkenlijsten.
  4. Selecteer de merkenlijst die u wilt bewerken.
  5. Klik linksboven in de merkenlijst op het potloodje Bewerken.
  6. Update de naam van uw merkenlijst.
  7. Klik op Opslaan.

Een merk uit uw lijst verwijderen

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek.
  3. Klik op Merkenlijsten.
  4. Selecteer de merkenlijst die u wilt bewerken.
  5. Klik linksboven in de tabel met merkenlijsten op het potloodje Bewerken.
  6. Klik op de X naast de namen van de merken die u wilt verwijderen.
    • Als het merk dat u wilt verwijderen op het moment wordt beoordeeld, krijgt u een pop-up met de melding dat het verzoek om dit merk aan de merkenbibliotheek van Google Ads toe te voegen, ook wordt geannuleerd. Klik op Merk verwijderen om door te gaan.
  7. Klik op Opslaan.