Vanliga problem med att länka Google Ads till Företagsprofil

Här följer några vanliga situationer som kan orsaka problem när du ska länka samman Google Ads och Företagsprofil samt tips på hur du kan lösa dessa problem. Tänk på att du behöver åtkomst till den företagsprofil som innehåller dina platser.

Läs mer om hur du länkar samman Google Ads och företagsprofiler.

Du har inte åtkomst till företagsprofilen

Om du inte hanterar företagsprofilen som du försöker länka måste du kontakta den ansvariga för kontot. Du kan sedan skicka en begäran till den e-postadress som är kopplad till företagsprofilen. Du kan också begära att den kontoansvariga ger dig åtkomst som ägare eller ansvarig.

Du försöker dela adresstillgångar i flera konton

Om du ska länka samman flera konton måste de vara registrerade under samma Google Ads-förvaltarkonto. Det måste finnas en enda e-postadress kopplad till kontona för att du ska kunna länka dem till Företagsprofil.

Obs! Du kan bara länka ditt Google Ads-konto till en företagsprofil åt gången. Om du vill länka en ny företagsprofil till ett Google Ads-konto som redan är länkat till en annan företagsprofil måste du först ta bort länken till den gamla företagsprofilen innan du kan länka kontot till den nya.

När du har länkat samman ditt Google Ads-konto och företagsprofilen eller redigerat din företagsadress i produktgränssnittet för Företagsprofil bör båda kontona synkroniseras inom 24 timmar. Det kan ta upp till 24 timmar innan ändringar av din företagsinformation i Företagsprofil syns i Google Ads.

Gör så här för att se hur det går med kontolänkningen:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på kampanjikonen Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. Då ser du en tabell med alla dina tillgångar. Välj Kopplingar (äldre) i Tabellvy.
  5. Klicka på Plats högst upp i tabellen.

Efter cirka 24 timmar bör du se det totala antalet platser som uppdaterades till följd av kontolänkningen på fliken Tillgångar. Om du inte ser platser på fliken Tillgångar i ditt Google Ads-konto ska du kontrollera att platserna i din företagsprofil följer de här riktlinjerna:

• Företagets namn: Ange ett företagsnamn med högst 80 tecken.
  • Adressrad 1: Måste anges. Lämna inte detta fält tomt.
  • Gatuadress: Ange en adress med högst 80 tecken.
  • Landskod: Måste anges. Lämna inte detta fält tomt.
  • Webbadress: Ange en webbadress med högst 35 tecken.

Läs mer om riktlinjerna för att representera ditt företag på Google.

Viktigt att tänka på

Om du ändrar lösenordet för din företagsprofil behöver du inte göra om länkningen från Google Ads.

I följande två situationer kan det hända att flödesobjekt för adresstillgångar raderas:

1. Om du ändrar (lägger till eller tar bort) ett filter i adresstillgången på kontonivå. Alla flödesobjekt som inte matchar filtret raderas.
  2. Om du lägger till en Google Ads-etikett i företagsuppgiften i Företagsprofil och sedan endast filtrerar platser med etiketter på kontonivå. Alla företagsuppgifter där du lade till en etikett synkroniseras på nytt med Google Ads som ett nytt flödesobjekts-id.