Slik åpner du elementbiblioteket og legger til eller fjerner elementer

I elementbiblioteket – en funksjon på kontonivå i Google Ads – har du tilgang til alle elementene du trenger for å opprette annonser, på ett sted. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du åpner elementbiblioteket og legger til eller fjerner elementer.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Slik åpner du elementbiblioteket

Du kan åpne elementbiblioteket når du velger medier under selve annonseopprettelsen. Du kan også åpne elementbiblioteket via sidefeltet eller på Kampanjer-fanen ved å følge fremgangsmåten nedenfor.

Fra sidefeltet

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Elementbibliotek.

Fra Kampanjer-fanen

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Elementer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Elementer.
  4. Klikk på plussknappen , og velg så Bilde på rullegardinmenyen.
  5. Velg kampanjen eller annonsegruppen der du vil legge til bildeelementet, på «Legg til i»-rullegardinmenyen.
  6. Klikk på Bilder. Bekreft at «Elementbibliotek» er valgt som bildekilde.
  7. Velg elementene du vil bruke i annonsen, under «Elementbibliotek».
    • Merk: Hvis du har bilder med et annet høyde/bredde-forhold enn 1:1 eller 1,9:1, må du beskjære bildene før de kan brukes som bildeelementer. Klikk på bildet du vil beskjære, gjør de ønskede endringene, og klikk på Velg 1 høyde/bredde-forhold eller Velg 2 høyde/bredde-forhold. Gjenta dette trinnet for hvert bilde.
  8. Klikk på Lagre.
  9. En forhåndsvisning av det ferdige bildeelementet vises til høyre på skjermen. Hvis du vil gjøre endringer, klikker du på blyantikonet ved siden av bildene.
    • Merk: Annonsen din inneholder kanskje ikke alltid all teksten du har oppgitt. I visse formater kan teksten bli forkortet.
  10. Klikk på Lagre.

Slik legger du til elementer i elementbiblioteket

Du kan laste opp elementer til elementbiblioteket ved å følge fremgangsmåten nedenfor:

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Elementbibliotek.
  4. Klikk på + Ny.
    • Mapper: Du kan opprette nye mapper for organiseringsformål.
    • Last opp: Du kan laste opp bilder, videoer og mapper direkte fra datamaskinen eller koble til Google Disk for å laste opp innhold derfra.
    • Video: Du kan laste opp nye videoer, legge til videoer fra YouTube og også lage nye videoer selv. Du kan redigere eksisterende videoer (trimme dem eller legge til kommentarspor).
  5. Hold markøren over Last opp. Her kan du velge et av disse alternativene, avhengig av hvor elementene dine er plassert:
    • Bilder og videoer
    • Mappeopplasting
    • Fra Google Disk
    • Fra Dropbox
  6. Velg elementet du vil laste opp. Vær oppmerksom på at du bare kan velge filtyper som støttes i Google Ads.
  7. Klikk på Åpne.
  8. Hvis filen er et bilde, lastes det opp når du klikker på Åpne. Hvis filen er en video, må du utføre flere trinn:
    • Velg et av følgende:
      • Lagringskanalen for videoannonsene dine, som er opprettet av YouTube.
      • Din egen kanal hvis du har tillatelse til å laste opp innhold til den aktuelle kanalen fra Google-kontoen du bruker med Google Ads.
      • Last opp som utkast hvis du ikke er klar til å laste opp innhold til en kanal ennå.
    • Klikk på Last opp.

Finn ut mer om hvordan du lager videoer ved hjelp av elementbiblioteket.

Slik fjerner du elementer fra elementbiblioteket

Slik fjerner du elementer du har lastet opp til ressursbiblioteket:

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Elementbibliotek.
  4. Velg elementene du vil fjerne, og klikk på Fjern.
Merknader:
  • Når du har fjernet elementer, kan du umiddelbart velge å angre denne handlingen. Hvis du ikke gjør det, kan du ikke lenger gjenopprette elementene, men du kan laste dem opp på nytt ved behov.
  • Du kan ikke lenger se beskårne versjoner av elementene du fjerner.
  • Elementer du fjerner fra elementbiblioteket, kan fortsatt vises i
    • aktive annonser de er tilordnet – du må fjerne elementene fra annonsene de er tilordnet, for at annonseleveringen skal opphøre
    • rapporteringen, spesielt hvis de aktuelle elementene var tilordnet aktive annonser
    • Google Ads API (fjernede elementer blir skjult i Google Ads Editor, med mindre de er tilordnet annonser)
  • Hvis du permanent vil fjerne elementer du har lastet opp, må du kontakte brukerstøtten. Du kan ikke gjenopprette elementer du fjerner permanent.
  • Hvis du har lastet opp videoer til en privat kanal som eies av Google og er vert for videoannonser, kan du fjerne disse videoene ved å følge veiledningen ovenfor. Hvis du imidlertid har lastet opp videoene til merkekanalen din, kan du bare fjerne dem ved å logge på den aktuelle YouTube-kanalen. Finn ut mer om hvordan du erstatter eller sletter videoer.

Linker til relatert innhold