Om Google TV-nätverket i Google Ads

Google TV-nätverket (GTV) är en mediestreamingplattform som används för smarta tv-apparater, operatörsoberoende enheter och digitalboxar. Med GTV kan användare streama tv-program, filmer och annat videoinnehåll från sina favoritappar. Du kan visa dina videoannonser i toppannonsen på Google TV eller i de kvalificerade videostreamingappar som är tillgängliga med GTV.

Obs! Google TV-nätverket är endast tillgängligt för kampanjer som körs i USA. Om du har en befintlig kampanj som för närvarande visas på Google TV via nätverket med Google-videopartners inkluderas den automatiskt i Google TV-nätverket från och med den 16 oktober 2023.

Fördelar med Google TV in stream-annonser

Med Google TV in stream-annonser får du extra räckvidd i premiuminnehåll för linjär tv med effektiva CPM-bud (kostnad per tusen exponeringar) via auktion.

• Visa onlinevideoannonser i första- och tredjepartsinnehåll på tv.
  • Dra fördel av Googles befintliga mätverktyg och funktioner för anpassad inriktning för att maximera effektiviteten hos dina kampanjer.

Så fungerar annonser på Google TV

Dina annonser visas i annonsutrymmet för in stream-annonser på Google TV, som kombinerar annonsutrymme från Google TV-kanaler och annonsutrymme som ägs av Google i populära partnerappar.

Du kan lägga till inriktning på målgruppssegment i annonsgrupperna i din kampanj baserat på målsegmentets intressen, vanor och preferenser. Google TV-nätverket har även stöd för platsinriktning, men eftersom annonsutrymme för Google TV in stream-annonser bara är tillgängligt i USA bör du endast välja eller utesluta platser i USA.

Om du vill visa dina videoannonser i Google TV-nätverket får du inte

• välja att inrikta dig på någon annan typ av enhet än tv.

Google Ads har som standard stöd för annonsvisning på Google TV för nya kampanjer med undertypen Effektiv räckvidd eller Inte överhoppningsbar.

Kampanjundertyp

Budgivningsstrategi

Aktiverad som standard

Annonsformat som kan visas på Google TV

Inte överhoppningsbar

CPM

ja, bekräftat

• Inte överhoppningsbar in stream (15 sekunder)

Effektiv räckvidd

CPM

ja, bekräftat

• Bumper (6 sekunder)

Anvisningar

Så här visar du annonser i Google TV-nätverket med dina befintliga kampanjinställningar:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Välj Videokampanjer i rullgardinsmenyn Kampanjtyper i fältet Arbetsyta.
  5. Klicka på fliken Inställningar.
  6. Klicka på namnet på den kampanj som du vill uppdatera nätverksinställningarna för.
  7. Utöka avsnittet Nätverk genom att klicka på det.
  8. Markera kryssrutan vid Google TV.
  9. Klicka på Spara.

Du kan också kopiera kampanjen och sedan aktivera Google TV genom att följa dessa steg:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Välj Videokampanjer i rullgardinsmenyn Kampanjtyper i fältet Arbetsyta.
  5. Markera rutan vid kampanjen som du vill kopiera.
  6. Välj Kopiera i rullgardinsmenyn Redigera.
  7. Öppna rullgardinsmenyn Redigera en gång till och välj Klistra in.
  8. Markera rutan vid Pausa nya kampanjer efter inklistring om du inte vill att de kopierade kampanjerna ska köras direkt.
  9. Klicka på Klistra in.
  10. När du har kopierat kampanjen klickar du på fliken Inställningar.
  11. Klicka på namnet på den kampanj som du vill uppdatera nätverksinställningarna för.
  12. Utöka avsnittet Nätverk genom att klicka på det.
  13. Markera kryssrutan vid Google TV.
  14. Klicka på Spara.