Op conversies gebaseerde klantenlijsten instellen

Op conversies gebaseerde klantenlijsten is een functie waarmee u makkelijker Klantenmatch kunt instellen: u hoeft alleen maar een selectievakje aan te vinken in de instellingen van uw Google Ads-account. Nadat u zich hiervoor heeft aangemeld, maakt deze functie automatisch doelgroepsegmenten voor al uw conversiedoelen waarvoor Verbeterde conversies actief is. Als u zich aanmeldt op accountniveau, kunt u uw gegevens opgeven op één locatie. Deze worden dan toegepast op al uw campagnes.

Hoe het werkt

Verbeterde conversies is een functie waarmee u uw conversies nauwkeuriger kunt meten. Hiervoor worden gehashte, first-party door gebruikers verstrekte gegevens van uw website op een privacyveilige manier naar Google gestuurd. Meer informatie over Verbeterde conversies

Als u op conversies gebaseerde klantenlijsten instelt, worden de gehashte door gebruikers verstrekte gegevens die u voor Verbeterde conversies heeft geleverd, ook gebruikt om een klantenlijst te maken. Met deze functie kunt u uw first-party gegevens makkelijker meten en activeren omdat op conversies gebaseerde klantenlijsten automatisch beschikbaar zijn in Doelgroepbeheer nadat u zich hiervoor heeft aangemeld.

In dit artikel leggen we uit hoe u op conversies gebaseerde klantenlijsten kunt instellen.

Belangrijk: Op conversies gebaseerde klantenlijsten zijn alleen beschikbaar voor gebruikers die Verbeterde conversies hebben aangezet via op tags gebaseerde implementaties.

Voordelen

• Als u Verbeterde conversies implementeert, kunt u uw conversies nauwkeuriger meten en effectiever bieden.
  • Met op conversies gebaseerde klantenlijsten bespaart u tijd, omdat u geen klantenlijsten meer hoeft te beheren en te updaten. Er worden automatisch lijsten samengesteld op basis van de gegevens die u heeft geleverd voor Verbeterde conversies.
  • Met Klantenmatch verbetert u Slim bieden en kunt u de levenscyclus optimaliseren, bijvoorbeeld door doelen in te stellen voor de acquisitie van nieuwe klanten in Performance Max-campagnes.

Instructies

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik in het dropdownmenu op Accountinstellingen.
  4. Selecteer in het gedeelte Klantenmatch de optie Op conversies gebaseerde klantenlijsten.
  5. Vink het selectievakje aan om op conversies gebaseerde klantenlijsten aan te zetten.
  6. Klik op Opslaan.

Opmerking: Klantenmatch-lijsten worden automatisch gebruikt in Slim bieden.

Nadat u op conversies gebaseerde klantenlijsten heeft ingesteld, wordt er voor elk doel automatisch een doelgroepsegment gemaakt op de overzichtspagina van uw conversies in campagnes. Deze is beschikbaar in Doelgroepbeheer. Meer informatie over Doelgroepbeheer