Een andere uiteindelijke URL instellen die is geoptimaliseerd voor mobiele klanten

Als er op een mobiel apparaat op een advertentie wordt getikt, geeft de landingspagina deze niet altijd optimaal weer. U kunt nu een uiteindelijke mobiele URL instellen om ervoor te zorgen dat uw videoadvertenties gebruikers omleiden naar een landingspagina die is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.

'Uiteindelijke mobiele URL' is een veld in de instellingen voor advertentie-URL's waarmee advertenties gebruikers kunnen omleiden naar een website die geschikt is voor mobiele apparaten. Dit advertentieveld staat alleen standaard aan in Google Ads Editor. Wanneer u een campagne maakt, kunt u deze functie aanzetten door het betreffende selectievakje aan te vinken onder het gedeelte Aangepaste parameters.

Voordat u begint

Aandachtspunten voordat u uiteindelijke URL's gebruikt:

• Het domein voor de mobiele URL moet hetzelfde zijn als de uiteindelijke URL en de uiteindelijke mobiele URL.
  • Deze functie is al beschikbaar voor de volgende campagnetypen:
    • Zoeken
    • Discovery
    • Display
    • Performance Max
  • Deze functie is beschikbaar voor alle campagnesubtypen waarin de uiteindelijke URL bestaat.
  • In-feed campagnes bieden geen ondersteuning voor uiteindelijke URL of uiteindelijke mobiele URL.
  • De uiteindelijke mobiele URL kan niet met de Google Ads API worden ingesteld voor videocampagnes.
  • Wanneer de advertentie wordt geopend via een mobiele telefoon (als er een mobiele URL is ingesteld), worden tv-kijkers omgeleid naar een website die geschikt is voor mobiele apparaten.
  • U kunt de uiteindelijke mobiele URL die u heeft ingesteld, testen met live voorbeelden op mobiele apparaten.
  • Mobiele URL's worden vaak verward met deep links. Maar deep links leiden rechtstreeks naar relevante pagina's in mobiele apps waar klanten de gewenste acties kunnen uitvoeren. Lees meer informatie over deep links.

Hoe het werkt

Advertentiekijkers die een desktop of tablet gebruiken

Ongeacht of de uiteindelijke mobiele URL wel of niet is ingesteld, advertentiekijkers die op een desktop of tablet op de advertentielink klikken, worden omgeleid naar de normale uiteindelijke URL.

Advertentiekijkers die een mobiel apparaat gebruiken

Advertentiekijkers die mobiele apparaten gebruiken, worden omgeleid naar de website voor mobiele gebruikers als de uiteindelijke mobiele URL is ingesteld. Is de uiteindelijke mobiele URL niet ingesteld, dan wordt de gebruiker omgeleid naar de website die mogelijk geschikt is voor mobiele apparaten en responsief is.

Als de advertentie is te zien op een tv en erop wordt geklikt, wordt de uiteindelijke mobiele URL op de tv getoond.

Opmerking: YouTube beschouwt iOS en Android als mobiel. Als YouTube wordt geopend via een app of browser en er op een advertentie wordt geklikt, wordt de gebruiker omgeleid naar de mobiele URL.