Mobiiliasiakkaille optimoidun lopullisen URL:n asettaminen

Kun mainosta klikataan mobiililaitteella, laskeutumissivu ei aina tarjoa parasta mahdollista käyttökokemusta. Nyt voit asettaa lopullisen mobiili-URL-osoitteen, jonka ansiosta videomainoksesi klikkaajat uudelleenohjataan mobiililaitteille optimoidulle laskeutumissivulle.

Lopullinen mobiili-URL on mainoksen URL-asetuksissa oleva kenttä, jonka avulla mainoksen klikkaajat voidaan uudelleenohjata mobiiliystävälliselle verkkosivustolle. Se on käytössä vakiomainoskenttänä vain Google Ads Editorissa. Voit ottaa käyttöön tämän ominaisuuden käyttöön kampanjaa luodessasi merkitsemällä Omat parametrit ‑kohdan alla olevan ruudun valituksi.

Ennen kuin aloitat

Tässä on muutamia asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon ennen lopullisen URL:n lisäämistä:

• Mobiili-URL-osoitteella on oltava sama verkkotunnus kuin lopullisella URL-osoitteella ja lopullisella mobiili-URL-osoitteella.
  • Tämä ominaisuus on jo käytettävissä seuraavissa kampanjatyypeissä:
    • Haku
    • Löytäminen
    • Display
    • Maksimitulokset
  • Se on käytettävissä kaikissa kampanjan alatyypeissä, joissa voi käyttää lopullista URL-osoitetta.
  • In-Feed-kampanjat eivät tue lopullista URL-osoitetta tai lopullista mobiili-URL-osoitetta.
  • Lopullista mobiili-URL-osoitetta ei voi asettaa Videokampanjoille Google Ads APIn avulla.
  • Television katsojat uudelleenohjataan mobiiliystävälliselle verkkosivustolle, jos mainos avataan matkapuhelimella ja mobiili-URL on käytössä.
  • Voit testata asettamaasi lopullista mobiili-URL-osoitetta mobiililaitteilla käyttämällä live-esikatseluja.
  • Mobiili-URL sekoitetaan usein täsmälinkitykseen. Täsmälinkit johtavat suoraan mobiilisovelluksen sopiville sivuille, joilla asiakkaat voivat tehdä haluamiaan asioita. Lue lisää täsmälinkeistä.

Näin ne toimivat

Tietokonetta tai tablettia käyttävät mainoksen katsojat

Riippumatta siitä, onko lopullinen mobiili-URL käytössä vai ei, tietokonetta tai tablettia käyttävät mainoksen katsojat ohjautuvat mainoslinkkiä klikattuaan tavalliseen lopulliseen URL-osoitteeseen.

Mobiililaitetta käyttävät mainoksen katsojat

Jos mainoksen katsoja käyttää mobiililaitetta ja lopullinen mobiili-URL on käytössä, linkki uudelleenohjaa hänet mobiilikäyttäjille tarkoitetulle sivulle. Jos lopullista mobiili-URL-osoitetta ei ole asetettu, katsoja uudelleenohjataan verkkosivustolle, joka voi olla (mutta ei välttämättä ole) mobiiliystävällinen ja responsiivinen.

Jos mainos näkyy televisiossa, sen klikkaaja ohjataan lopulliseen mobiili-URL-osoitteeseen.

Huom. YouTubessa iOS- ja Android-laitteet katsotaan mobiililaitteiksi, joten jos joku avaa YouTuben sovelluksen tai selaimen kautta ja klikkaa mainosta, hänet uudelleenohjataan mobiili-URL-osoitteeseen.