Skapa och redigera uppskjutna djuplänkar för annonsgrupper

Med uppskjutna djuplänkar för annonsgrupper kan du på annonsgruppsnivå ange den appsida som användarna ska ledas till efter att ha installerat och öppnat din app. Utan uppskjutna länkar leds användarna till appens startskärm eller startsida efter att de har klickat på din annons och installerat appen.

Med uppskjutna djuplänkar för annonsgrupper kan du ange en djuplänk som har koppling till temat, kategorin eller ämnet i din annonsgrupp. Användarna leds dit omedelbart efter att de har klickat på din annons och installerat eller öppnat din app. Användarna måste installera och öppna appen inom 24 timmar för att ledas till djuplänken i appen.

I den här artikeln beskriver vi hur du skapar och redigerar uppskjutna djuplänkar för annonsgrupper.

Obs! Uppskjutna djuplänkar för annonsgrupper är endast tillgängliga på enheter med Android.

Anvisningar

Skapa uppskjutna djuplänkar för annonsgrupper

Så här skapar du uppskjutna djuplänkar för annonsgrupper:

Skapa uppskjutna djuplänkar för annonsgrupper

1. Implementera djuplänkar via ett anpassat schema eller Android App Links

Uppskjutna djuplänkar för annonsgrupper kan endast användas tillsammans med anpassat schema och Android App Links. Länkar som 3P-djuplänkar och smarta länkar stöds inte. Läs mer om djuplänkar

Om du anger en djuplänk av en typ som inte stöds visas en felskärm:

Förenklad skärmbild av varningen om en djuplänk som inte stöds.

Testa djuplänken med verktyget Djuplänksvaliderare.

2. Aktivera uppskjutna djuplänkar i ditt appmätnings-SDK (antingen Google Analytics för Firebase eller en appattributionspartner som stöds)

Läs om hur du aktiverar uppskjutna djuplänkar i ditt mätnings-SDK

Illustration av användargränssnitt som framhäver var en djuplänk ska läggas till.

3. Lägg till uppskjutna djuplänkar i relevant annonsgrupp

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Följ anvisningarna fram till steg 13 i Skapa en appkampanj.
  3. När du ställer in annonstillgångar ska du leta reda på fältet App-webbadress (under Avancerade alternativ) och ange webbadressen till den appspecifika sida som användarna ska ledas till efter appinstallationen.

Redigera uppskjutna djuplänkar för annonsgrupper

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Annonsgrupper.
  4. Klicka på annonsgruppen du vill redigera.
  5. Klicka på redigeringsikonen Penna/redigeringsikon och uppdatera webbadressen i fältet App-webbadress under Avancerade alternativ.
  6. Klicka på Spara.

Rapportera uppskjutna djuplänkar för annonsgrupper

Data om uppskjutna djuplänkar för annonsgrupper finns i tillgångsrapporterna. Den uppskjutna djuplänken visas som en tillgång i rapporten, med information om exponeringar, klick och annat som är relevant för djuplänken. Resultatstatistiken är kopplad till appinstallationen, inte till den uppskjutna djuplänken. Om användaren exempelvis inte öppnar appen inom 24 timmar efter att ha klickat på annonsen öppnas den allmänna startsidan.