Om YouTube-engagemang som konverteringar

Nu kan du spåra och optimera särskilda händelser på YouTube, till exempel prenumerationer på kanaler, som Google Ads-konverteringar. När ett Google Ads-konto länkas till en YouTube-kanal får ditt Google Ads-konto en ny konverteringsåtgärd som kan användas för att mäta och optimera YouTube-prenumerationer. Få fler tittare till din YouTube-kanal med videoåtgärdskampanjer genom att använda konverteringsåtgärder i form av YouTube-prenumerationer som mål.

Innan du börjar

Innan du kan skapa en videoåtgärdskampanj för att spåra prenumerationer som konverteringar måste du länka ditt Google Ads-konto till YouTube-kanalen du marknadsför. Läs mer om produktlänkning: Länka YouTube-kanaler och Google Ads-konton.

Obs! Du kan använda YouTube-prenumerationer enbart för mätning eller som konverteringsmål som det går att lägga bud på i din videoåtgärdskampanj. Om du använder prenumerationer som sekundärt mätvärde visas det som ett av de tillgängliga mätmätvärdena i kolumnen Alla konverteringar. Om du använder det som primärt mätvärde visas det i kolumnen Konverteringar.

Fördelar

Tack vare Googles AI kan dina annonser visas för de mest relevanta användarna som är benägna att konvertera. Genom att optimera för YouTube-prenumerationer kan du visa annonser för användare som troligen vill prenumerera på din YouTube-kanal.

• Jämfört med TrueView-videoannonser som visas med budstrategin CPV kan videoåtgärdskampanjer vara mycket effektivare för uppföljningsvideor och kanalengagemang.
  • Du kan använda budstrategin Maximera konverteringar för att maximera antalet prenumerationer för en viss angiven utgift, eller använda mål-CPA för att förvärva prenumerationer till en viss kostnad per prenumeration.

Optimera för prenumerationer i din videoåtgärdskampanj

Kampanjinställning

1. Skapa en videoåtgärdskampanj som vanligt genom att följa anvisningarna i Skapa en videokampanj.
  2. Välj Använd kampanjspecifika målinställningar och Engagemang som konverteringsmål för kampanjen om du vill få YouTube-kanalprenumerationer.
    1. Om ditt engagemangsmål endast omfattar YouTube-kanalprenumerationer som konverteringar klickar du på Fortsätt.
    2. Om ditt engagemangsmål ska omfatta andra konverteringar kan du redigera målet i kampanjinställningarna genom att klicka på alternativet YouTube som värd.
    3. När det är korrekt inställt ser du i avsnittet Mål att alternativet Engagemang (YouTube som värd) är markerat under Använd kampanjspecifika målinställningar.
  3. Fortsätt skapa din kampanj som vanligt.
Obs! Se till att konverteringsåtgärden YouTube-kanalprenumeration anges som Primär optimering för målet Engagemang.

Mäta resultat

De mätvärden i Google Ads som är mest relevanta för att förstå engagemangsresultatet är:

• Konverteringar: I det här fallet inträffar en konvertering när en användare klickar eller tittar på din annons och börjar prenumerera på din YouTube-kanal inom attributionsperioden.
  • Förvärvade visningar: Förvärvade visningar mäts när YouTube-tittare tittar på efterföljande videor på din YouTube-kanal eller dina videosidor efter att ha sett din annons. Förvärvade visningar samlas oavsett om det är samma eller olika videor på din kanal som visas.

Rekommenderade metoder

Följ de här rekommenderade metoderna för att använda prenumerationer som engagemangsmål i videoåtgärdskampanjer:

Välj budstrategin Maximera konverteringar för kampanjens första tio dagar. Efter tio dagar kan du ändra till Mål-CPA och ställa in önskad kostnad per prenumeration.
Se till att du använder målgruppssegment som är relevanta för kanalens innehåll.
Använd videoannonsmaterial som är intressant för nya tittare på din kanal.
Använd webbadressen till YouTube-kanalen eller till YouTube-spellistan som målsida för din videoåtgärdskampanj.

Vanliga frågor

Utöka alla

Jag ser konverteringsåtgärden prenumeration i mitt Ads-konto. Betyder det att kampanjer som jag kör från kontot börjar tillskriva prenumerationskonverteringar?

Nej, prenumerationskonverteringar genereras endast från YouTube-kanaler som är länkade till kontot. Annat som är viktigt att komma ihåg:
  • Den här konverteringen kan endast användas med videoåtgärdskampanjer.
  • Attributionsrapporter är inte tillgängliga.
  • Om flera YouTube-kanaler är länkade till samma konto tillskrivs prenumerationskonverteringar från alla de här kanalerna till kontot och kampanjer kan optimeras för prenumeration på alla länkade kanaler.

Är det skillnad på hur videoåtgärdskampanjer som optimerar för prenumerationer visas?

• Optimering av videoåtgärdskampanjer för prenumerationer fungerar på samma sätt som andra videoåtgärdskampanjer. De stora skillnaderna är att videoåtgärdskampanjer som optimerar för prenumerationer inte visas hos Googles videopartner och inte för utloggade YouTube-tittare. Det beror på att inloggade YouTube-tittare är de som är mest benägna att prenumerera.
  • Annonser i videoåtgärdskampanjer kan dessutom visas med vissa optimeringar av annonsformat för att generera fler prenumerationer. Till exempel ersätts uppmaningsknappen med en prenumerationsknapp.

Från vilket datum fylls prenumerationskonverteringsdata?

Data är endast tillgänglig från den 14 september 2022 eller från det datum då din YouTube-kanal länkades till ditt Ads-konto.
Vad är skillnaden mellan prenumerationskonverteringar och förvärvade prenumeranter?
  • Både prenumerationskonverteringar och förvärvade prenumeranter spårar prenumerationer som tillskrivs din videoannons från länkade YouTube-kanaler. Men logiken för attribution skiljer sig åt mellan de två, och kampanjen kan endast optimeras för prenumerationskonvertering och inte för förvärvade prenumeranter.
  • Förvärvade prenumeranter omfattas av attribution med sju dagars visningsbaserad konvertering. Prenumerationskonvertering omfattas som standard av konverteringsattribution för videoåtgärdskampanjer: 30 dagars klickbaserad konvertering och tre dagars konvertering av typen visning med användarengagemang. I praktiken blir det ingen större skillnad i de två kolumnerna.