Oplossing: Dubbele aanbieding met hetzelfde VIN

Zorg dat u elke VIN-waarde voor een taal en land gebruikt voor maar één aanbieding

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Als u een productfeed uploadt waarin meerdere aanbiedingen dezelfde waarde voor het kenmerk VIN [vin] hebben voor een land en taal, wordt er een dubbele aanbieding gemaakt. Door een dubbele aanbieding kunnen er problemen met de weergave optreden en vertoningen verloren gaan in uw Merchant Center-account. Als u bijvoorbeeld voor de aanbiedingen us/nl/123 en us/nl/124 dezelfde waarde voor het kenmerk VIN [vin] gebruikt, leidt dit tot een dubbele aanbieding.

U lost dit probleem op door dubbele aanbiedingen te wijzigen of te verwijderen, zodat er maar één aanbieding is voor elk kenmerk VIN [vin] voor een specifieke taal en een specifiek land.

Als u meerdere aanbiedingen maakt voor dezelfde auto (met hetzelfde VIN) die in verschillende lokale winkels worden getoond, leidt dit ook tot een dubbele aanbieding. In dat geval verwijdert u de dubbele aanbiedingen en gebruikt u het kenmerk levering [vehicle_fulfillment] om meerdere winkelcodes voor dezelfde aanbieding op te geven.

Instructies

Stap 1: Bekijk de betreffende producten

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Selecteer Producten in het navigatiemenu en klik op Diagnostische gegevens.
  3. Klik op het tabblad Problemen met artikelen om de huidige problemen met uw producten te bekijken.
  4. Klik op het filtericoon Download om op bestemming te filteren en selecteer Voertuigadvertenties.

Zo downloadt u een lijst (.csv) van alle getroffen producten voor alle problemen:

• Klik op de downloadknop Download naast de filterknop Download onder de grafiek en boven de lijst met problemen.

Zo downloadt u een lijst (.csv) van alle getroffen producten voor een bepaald probleem:

• Zoek het probleem in de kolom Probleem en klik op de downloadknop Download aan het einde van de rij.

Zo bekijkt u een lijst van maximaal 50 producten met dit specifieke probleem:

• Zoek het probleem in de kolom Probleem en klik op Voorbeelden bekijken in de kolom Getroffen artikelen.

Stap 2: Verwijder dubbele aanbiedingen

1. Filter het gedownloade rapport zodat u alleen producten ziet met:
    Titel van probleem = Dubbele aanbieding met hetzelfde VIN
  2. Zoek in uw productgegevens naar deze producten (met behulp van de ID). Zorg dat de aanbiedingen verschillende waarden hebben voor het kenmerk VIN [vin].
  3. Verwijder dubbele aanbiedingen met dezelfde waarden voor het kenmerk VIN [vin] voor een specifieke taal en een specifiek land.

Stap 3: Dien uw productgegevens opnieuw in

1. Nadat u uw productgegevens heeft geüpdatet, kunt u deze zo opnieuw indienen:
  2. Ga daarna naar de pagina Diagnostische gegevens. U heeft het probleem opgelost als het hier niet meer wordt vermeld.

Opmerking: Het kan even duren voordat uw wijziging zichtbaar is op de pagina Diagnostische gegevens.