Om mätning av konverteringar på enheten

Googles mätning av konverteringar på enheten ger en mer rättvisande rapportering av antalet observerbara konverteringar från dina iOS-appkampanjer, samtidigt som användarnas personuppgifter förblir skyddade. I den här artikeln beskriver vi funktionen och vad som krävs för att aktivera den.

Fördelar

• Genom att konverteringarna är mer observerbara förbättras konverteringsmodelleringen och rapporteringen för iOS-appkampanjer.
  • Användarnas identifierbara uppgifter begränsas till användarens enhet.
Obs! Konverteringar på enheten säkerställer att användar- eller enhetsdata från appen länkas till tredjepartsdata enbart på användarens enhet och inte skickas från enheten på ett sätt som kan identifiera användaren eller enheten.

Så fungerar det

Med mätning av konverteringar på enheten kan du mäta appinstallationer och åtgärder i appen från dina iOS-appkampanjer och samtidigt skydda användaruppgifterna. Attribution på enheten kopplar användarna till den e-postadress eller det telefonnummer som de till exempel anger när de loggar in på din app och som samlas in via Google Analytics för Firebase (GA4F). Vår metod för att räkna konverteringar på enheten skyddar användarnas data genom att säkerställa att ingen identifierande användarinformation skickas från enheten på ett identifierbart sätt.

Krav

Den här funktionen är bara tillgänglig via Google Analytics för Firebase SDK. För att kunna använda mätning av konverteringar på enheten måste du göra följande:

• Integrera med Google Analytics för Firebase (GA4F) SDK (version 9.0.0 eller senare krävs för e-post, version 10.13.0 eller senare krävs för telefonnummer) och länka ditt Google Analytics 4-konto till ditt Google Ads-konto.
  • Kontrollera att appen kan köras på iOS 11 eller senare.
  • Skapa en appinloggningsprocess som samlar in användarnas e-postadresser eller telefonnummer.

Implementering