Konfigurer rapportering om kundeanskaffelse

Med målet for anskaffelse av nye kunder kan du optimalisere for anskaffelse av nye kunder i Google Ads-kampanjer. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan bruke tagger til å konfigurere rapportering om anskaffelse av nye kunder, slik at du enklere kan registrere nye kunder du får via kampanjer. Finn ut mer om målet for anskaffelse av nye kunder

Merk: Du må konfigurere et mål for anskaffelse av nye kunder før du slår på rapportering om anskaffelse av nye kunder.

Veiledning til konfigurering av rapportering om kundeanskaffelse

Installasjon via den globale nettstedstaggen

Merk: For å bruke dette alternativet må du ha konfigurert en konverteringshandling for kjøp i Google Ads som oppfyller visse spesifikasjoner, og du må ha konfigurert et mål for kundeanskaffelse i kontoen din. Finn ut mer om målet for anskaffelse av nye kunder

Trinn 1: Installer koden for konverteringssporing fra Google-taggen på nettstedet ditt

Les artikkelen Konfigurer konverteringssporing for nettsteder for å se hvordan du kan installere konverteringssporing med Google-taggen.

Merk: Konverteringsmålet for nye kunder kan bare brukes hvis du sporer kjøpskonverteringer det kan bys på, via konverteringssporingen i Google Ads. Du kan ikke spore nye kunder med Google-taggen for Floodlight eller Google Analytics.

Trinn 2: Legg til new_customer-parameteren i hendelseskodebiten for taggen

Du må legge til denne kundeparameteren i hendelseskodebiten:

Parameter Type verdi Beskrivelse
new_customer Boolsk: True / False / [ikke angitt] Er den konverterende kunden en ny kunde?
  • True (sann): en ny kunde som ikke har kjøpt noe i løpet av en gitt tidsperiode (et vindu på 540 dager er anbefalt og angitt som standard, men er ikke obligatorisk)
  • False (usann): en returnerende kunde som har kjøpt noe i løpet av den angitte tidsperioden
  • Not specified (ikke angitt): brukes hvis det foreligger usikkerhet (f.eks. om det ble betalt uten innlogging)

Her kan du se den globale nettstedstaggen konfigurert med den ovennevnte parameteren:

<script type="text/javascript">

gtag('event', 'purchase', {

"send_to": "AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL", /* PLEASE REPLACE WITH YOUR VALUE */

...

"new_customer": true, /* calculate dynamically, populate with true/false */

...

]

});

/* ]]> */

Installer med Google Tag Manager

Følg veiledningen nedenfor for å legge til new_customer-parameteren i Google Tag Manager-koden

1. Velg konverteringstaggen for nye kunder.
  2. Merk av for «Oppgi data om den nye kunden».
  3. Velg Datalag eller Egendefinerte felt som datakilde.
  4. Variablene nedenfor må legges til som referanser på betalingssiden.
Parameter Type verdi Beskrivelse
new_customer Boolsk: True / False / [ikke angitt] Er den konverterende kunden en ny kunde?
  • True (sann): en ny kunde som ikke har kjøpt noe i løpet av en gitt tidsperiode (et vindu på 540 dager er anbefalt og angitt som standard, men er ikke obligatorisk)
  • False (usann): en returnerende kunde som har kjøpt noe i løpet av den angitte tidsperioden
  • Not specified (ikke angitt): brukes hvis det foreligger usikkerhet (f.eks. om det ble betalt uten innlogging)
customer_lifetime_value Valuta

Er kundens levetidsverdi som tilskrives kunden som utfører konverteringen, en ny kunde?

• True (sann): Hvis new_customer-parameteren er merket som «True» (sann), blir valutaverdien rapportert i Google Ads.
  • False (usann): Hvis new_customer-parameteren er merket som «False» (usann), blir ikke valutaverdien rapportert i Google Ads.

Datalaget brukes til midlertidig oppbevaring av data. Med dette strukturerte formatet, som støttes av Tag Manager, kan du enkelt flytte disse dataene fra nettsiden eller mobilappen din til tagger, utløsere og andre variabler i Tag Manager.

Du er ikke nødt til å konfigurere et datalag for at variabler skal kunne hente informasjon. Du kan også konfigurere Tag Manager-variabler slik at de henter verdier direkte fra egendefinerte felt, informasjonskapsler fra førstepart og DOM. Men den anbefalte fremgangsmåten er at variablene henter informasjon direkte fra et velstrukturert datalagsobjekt. Ved å implementere et datalag kan du redusere faren for at data går tapt som følge av utilsiktede kodeendringer, legge til rette for en velstrukturert og tilgjengelig datamodell og forenkle feilsøkingen.

For hver konvertering kan du enten la Google automatisk registrere om en konvertering er ny, eller du kan rapportere dette selv via konverteringstaggen. Da blir dataene i Google Ads-rapportene dine mer nøyaktige. Du kan også justere verdien du tilordner en ny kunde, ved å legge til en andel av den gjennomsnittlige bestillingsverdien i det første kjøpet.

Kundens levetidsverdi beregnes ut fra den gjennomsnittlige konverteringsverdien for Shopping-kampanjer samt kundenes kjøpsfrekvens. Ha dette i bakhodet når du velger en andel for å fastsette verdien av en ny kunde som du er komfortabel med.

Her er et eksempel på en implementering med et datalag:

dataLayer.push({

"event": 'purchase',

"transaction_id": "1545c34e-691e-4726-aeda-b798df255e9c",

"affiliation": "Google online store",

"value": 23.07,

"currency": "USD",

"new_customer": true,

});

Her er et eksempel på en implementering med egendefinerte felt:

<script type="text/javascript">

send_to = 'AW-CONVERSION_ID/CONVERSION_LABEL'; /* PLEASE REPLACE WITH YOUR VALUE */

transaction_id = "1545c34e-691e-4726-aeda-b798df255e9c";

affiliation = "Google online store";

value = 23.07;

currency = "USD";

new_customer = true;

</script>

Merk: Opprett en brukerdefinert variabel i Tag Manager som Tag Manager skal referere til.

Installer med Firebase

Hvis du bruker Google Tag Manager, kan du fortsette å bruke Tag Manager med Firebase for Android eller iOS. Følg fremgangsmåten nedenfor for å konfigurere og bekrefte Firebase-konverteringssporingen.

Trinn 1: Konfigurer Firebase-konverteringssporing

1. Legg til Google Analytics i Android- eller iOS-appen din.
  2. Logg på Google Ads-kontoen din.
  3. Knytt Google Ads-kontoen sammen med Google Analytics-appen og Firebase. Følg tilknytningsveiledningen.
  4. Mål appkonverteringer fra Google Analytics-appen med Firebase SDK. Følg veiledningen for å måle appkonverteringer med Firebase.
Merk: For å måle konverteringer i Firebase må du bruke den nye SDK-versjonen (Android 17.3 og iOS 6.2 eller nyere).

Trinn 2: Kontroller innstillingene for konverteringshandlinger

For å spore nye kundeanskaffelser må ha konfigurert konverteringshandlingen riktig. Tilordne innstillingene for konverteringshandlingen slik:

• Angi at «conversion action category» er lik «purchase».
  • Angi at «Firebase event» er lik «purchase».
  • Angi at «source» er lik «Firebase».
  • Sørg for at konverteringshandlingene kan bys på (primær konverteringshandling).

Trinn 3: Legg til new_customer-parameteren i purchase-hendelsen

Før du legger til new_customer-parameteren, må du oppdatere purchase-hendelsen. Hvis du ikke har opprettet noen purchase-hendelse (kjøpshendelse) ennå, kan du gjøre det ved å følge veiledningen for enten Android eller iOS. new_customer-parameteren som er oppført nedenfor, er obligatorisk hvis du skal spore anskaffelse av nye kunder via Firebase.

Parameter Type verdi Beskrivelse
new_customer Boolsk: True / False / [ikke angitt] Er den konverterende kunden en ny kunde?
  • True (sann): en ny kunde som ikke har kjøpt noe i løpet av en gitt tidsperiode (et vindu på 540 dager er anbefalt og angitt som standard, men er ikke obligatorisk)
  • False (usann): en returnerende kunde som har kjøpt noe i løpet av den angitte tidsperioden
  • Not specified (ikke angitt): brukes hvis det foreligger usikkerhet (f.eks. om det ble betalt uten innlogging)

Nedenfor kan du se et eksempel på en ecommerce_purchase-hendelse i Firebase som er utløst av en ny kunde.

Android:

// Prepare ecommerce bundle

Bundle ecommerceBundle = new Bundle();

// Set relevant bundle-level parameters

// Ny kundeinformasjon. Should be calculated dynamically and populated with true/false.

ecommerceBundle.putBoolean( "new_customer", true ); // eller false

ecommerceBundle.putDouble( Param.VALUE, 37.39 ); // Revenue, optional

ecommerceBundle.putString( Param.CURRENCY, "USD" ); // Valgfritt

// Log event with ecommerce bundle

mFirebaseAnalytics.logEvent( Event.PURCHASE, ecommerceBundle );

iOS:

// Utarbeid en ordliste med termer knyttet til netthandel

NSDictionary *ecommerce = @{

// Ny kundeinformasjon. Beregnes dynamisk og angis som @YES/@NO.

@"new_customer" : @YES, // eller @NO

// kFIRParameterValue : @75.98, // Inntekt, valgfritt.

// kFIRParameterCurrency : @"USD", // Valgfritt.

};

// Loggfør «ecommerce_purchase»-hendelsen i ordlisten med netthandelstermer.

[FIRAnalytics logEventWithName:kFIREventPurchase

parameters:ecommerce];

Test konverteringer fra nye kunder

Bekreft at du bruker den globale nettstedstaggen, og at du har installert new_customer-parameteren. Hvis du kan opprette en testbestilling, kan du følge fremgangsmåten nedenfor for å se om parameterne blir overført.

1. Med utviklerverktøyene for Chrome kan du kontrollere at koden på siden er optimalisert, ved å følge denne fremgangsmåten:
  • Velg Chrome-menyen øverst til høyre i nettleservinduet. Velg Verktøy og så Utviklerverktøy.
  • Høyreklikk på et av sideelementene, og velg Inspiser. Utviklerverktøy-vinduet åpnes nederst i Chrome-nettleseren.
  1. Velg Network i Utviklerverktøy-vinduet.
  2. Send inn testbestillingen i nettleseren.
  3. Søk etter forespørselen som inneholder konverteringen din (søk etter «/conversion»). Parameterne for søkestrengen skal inneholde flere parametere, som vist i eksemplet nedenfor:

vdnc: true, der vdnc = new_customer

Test konverteringer fra nye kunder med Firebase

Bekreft at du bruker Firebase, og at du har lagt til eller tilpasset kjøpshendelsen med parameterne for handlekurvdata.

Deretter kan du feilsøke hendelser i Firebase i tilnærmet sanntid. Du kan også spore nye kundehendelser i Firebase.

Linker til beslektet innhold