Om resultatrapportering

Kolumnerna för resultatrapportering lyfter fram och förklarar värdet och resultaten av dina kampanjer för de mål du har angett i ditt konto. I den här artikeln beskriver vi kolumnerna Resultat, Resultatvärde och Konverteringsmål i statistiktabellen för din kampanj.

Innehåll

Kolumner för resultatrapportering

Kolumnen Resultat

I kolumnen Resultat ser du antalet konverteringar för dina primära konverteringsåtgärder för samtliga standardmål i ditt konto.

• Konverteringar för mål som kampanjen optimerar för visas med normal teckenfärg. Konverteringar för mål som kampanjen inte optimerar för men som genererar konverteringar visas grå (nedtonade).
  • I kolumnen Resultat visas inte konverteringar som har grupperats efter ett anpassat mål. Om vissa av dessa konverteringar också utgör primära konverteringsåtgärder i standardmål i ditt konto visas de i kolumnen Resultat. Observera att detta inte gäller sekundära åtgärder, som aldrig visas i kolumnen Resultat.

Läs mer om konverteringsmål och kampanjspecifika konverteringsmål.

Obs!

• Kolumnen Resultat för appkampanjer: Appkampanjer optimerar för en enstaka appspecifik kampanj i stället för ett specifikt standardmål, vilket kan göra de optimerade resultaten felaktiga. Därför visas inte appkampanjer i kolumnen Resultat.
  • Konverteringsåtgärder i smarta kampanjer: Konverteringsåtgärder i smarta kampanjer rapporterar inte statistik i resultatrapporteringen för andra kampanjer än smarta.

Kolumnen Resultatvärde

I kolumnen Resultatvärde ser du de beräknade konverteringsvärdena för dina primära konverteringsåtgärder för samtliga standardmål i ditt konto.

Kolumnen Konverteringsmål

I kolumnen Konverteringsmål ser du de mål som du har angett på kampanjnivå och som syftar till att förbättra kampanjresultatet.

• Du kan åsidosätta standardmålen på kontonivå och ange vilka mål du vill spåra i konverteringsrapporterna och använda för budgivning i en specifik kampanj.
  • De standardmål du anger för kontot bör gälla de flesta kampanjer, men det kan finnas specifika situationer då du vill ha detaljerad kontroll över vilka konverteringsmål som används för budgivning och rapportering i en kampanj. Läs mer om kampanjspecifika konverteringsmål

Obs! Kolumnerna för resultatrapportering visas bara på kampanjnivå.

Du kan även lägga till standardmål som du har definierat i ditt konto som enskilda kolumner (till exempel för telefonsamtal eller inskickade formulär för potentiella kunder). Dessa kolumner visar antalet konverteringar för dina primära konverteringsåtgärder för samtliga standardmål.

Visa kolumner för resultatrapportering

Du kan se kolumner för resultatrapportering i kampanjtabeller, diagram och filter.

Kampanjtabell

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

I kampanjtabellen kan du se de kolumner för resultatrapportering du väljer. Om du till exempel väljer kolumnen Resultat ser du antalet primära konverteringsåtgärder som genererade konverteringar i kampanjen.

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på ikonen Kolumner En bild på kolumnikonen i Google Ads och sedan på Ändra kolumner.
  5. Klicka på Resultat för att utöka alternativen.
  6. Välj en eller flera av följande kolumner i avsnittet Resultat:
    • Resultat
    • Resultatvärde
  7. Klicka på Använd.

Diagram

Du kan se mätvärden för resultatrapportering i ett diagram. Ovanför kampanjtabellen visas ett diagram med två mätvärdesrutor.

1. Klicka på varje mätvärdesruta.
  2. Välj vilket mätvärde, Resultat eller Resultatvärde, som ska visas i diagrammet.

Totalsumman visar en uppdelning av målen (om det finns fler än tre mål visas en rullgardinsmeny). Du kan till exempel se det totala resultatet av dina mål ett visst datum.

Filter

Du kan filtrera mätvärdena för resultatrapportering.

1. Klicka på filterikonen.
  2. Välj Resultat (totalt) eller Resultatvärde (totalt) under Resultat och ange ett värde.
  3. Klicka på Använd.

Kolumnen Resultat kontra kolumnerna Konverteringar och Alla konverteringar

Kolumnen Resultat Kolumnen Konverteringar Kolumnen Alla konv.

Kolumndefinitioner (större skillnader anges med fetstil)

Antalet konverteringar för dina primära konverteringsåtgärder för samtliga standardmål i ditt konto.

Obs! Kolumnen Resultat innehåller inte sekundära åtgärder eller konverteringar för anpassade mål i ditt konto.

Antalet konverteringar för dina primära konverteringsåtgärder från de mål (både standardmål och anpassade mål) som kampanjen optimerar för.

Obs! Det enda undantaget när sekundära åtgärder tas med i budgivning och rapportering i kolumnen Konverteringar är när den sekundära åtgärden ingår i ett anpassat mål.

Antalet konverteringar för dina primära och sekundära konverteringsåtgärder från målen (både standardmål och anpassade mål), oavsett om kampanjen aktivt optimerar mot dem eller inte.

Användningsområde

När du vill få en helhetsbild av affärsresultaten av din kampanj. Kolumnen Resultat mäter konverteringar för alla standardmål i ditt konto (både mål som kampanjen optimerar för och inte optimerar för).

Obs! Om du använder anpassade mål i din kampanj visas inte målens totala effekt i kolumnen Resultat.

När du vill rapportera konverteringar för de specifika mål som kampanjen optimerar för. Detta mätvärde är relevant för automatiska budstrategier. I likhet med kolumnen Konverteringar räknas också konverteringsåtgärder som är märkta som sekundära åtgärder och som inte räknas in i automatiska budstrategier.

Primära och sekundära konverteringsåtgärdsmål

• Primära åtgärder: Används för budgivning om standardmålet de ingår i används för budgivning. De används även för rapportering i kolumnen Konverteringar.
  • Sekundära åtgärder: Används för rapportering i kolumnen Alla konverteringar, men inte för budgivning även om standardmålet de ingår i används för budgivning. Det enda undantaget när sekundära åtgärder tas med i budgivning och rapportering i kolumnen Konverteringar är när den sekundära åtgärden ingår i ett anpassat mål.