Om resultatrapportering

I resultatrapporteringen fremheves og forklares verdien og resultatene du oppnår med kampanjene dine i forhold til målene du har konfigurert i kontoen din. Denne artikkelen har en oversikt over kolonnene «Resultater», «Resultatverdi» og «Konverteringsmål» som inngår i statistikktabellen for kampanjen din.

I denne artikkelen

Kolonner for resultatrapportering

Resultater-kolonnen

I «Resultater»-kolonnen kan du se antallet konverteringer du har oppnådd for de primære konverteringshandlingene for de ulike standardmålene i kontoen din.

• I denne kolonnen vises antallet konverteringer for målene som kampanjen er optimalisert for. Konverteringene vises med normal skriftfarge. De konverteringene som vises i nedtonet skriftfarge i denne kolonnen, er de som genereres uten at det optimaliseres for dem i kampanjen.
  • I Resultater-kolonnen vises ikke konverteringer gruppert etter noe egendefinert mål. Men hvis enkelte av disse konverteringene også er lagt til som primære konverteringshandlinger i standardmål i kontoen, vises konverteringene knyttet til disse standardmålene i Resultater-kolonnen (merk deg at dette ikke er tilfellet med sekundære handlinger, som aldri vises i Resultater-kolonnen).

Finn ut mer om konverteringsmål og kampanjespesifikke konverteringsmål.

Merk

• Resultater-kolonnen for appkampanjer: Appkampanjer optimaliseres for én bestemt appkampanje heller enn et bestemt standardmål, noe som kan føre til at de optimaliserte resultatene blir unøyaktige. Derfor støttes ikke appkampanjer i Resultater-kolonnen.
  • Konverteringshandlinger i Smart-kampanjer: Det rapporteres ikke statistikk om konverteringshandlinger i Smart-kampanjer i resultatrapporteringen for kampanjer som ikke er Smart-kampanjer.

Resultatverdi-kolonnen

I «Resultatverdi»-kolonnen kan du se de beregnede konverteringsverdiene du har oppnådd for de primære konverteringshandlingene for de ulike standardmålene i kontoen.

«Konverteringsmål»-kolonnen

I «Konverteringsmål»-kolonnen kan du se målene som er oppført i innstillingen du har valgt på kampanjenivå, og som bidrar til kampanjeresultatene du oppnår.

• Du kan overstyre standardmålene i kontoen din og spesifisere hvilke mål du vil spore i konverteringsrapporteringen og bruke i budgivningen i en bestemt kampanje.
  • Standardmålene i kontoen skal være relevante i de fleste av kampanjene dine, men i noen situasjoner ønsker du kanskje enda bedre kontroll over hvilke konverteringsmål som brukes til budgivning og rapportering i kampanjer. Finn ut mer om kampanjespesifikke konverteringsmål.

Merk: Kolonnene for resultatrapportering vises bare på kampanjenivå.

Du kan også legge til kolonner for standardmålene du har angitt i kontoen din, som enkeltkolonner (f.eks. telefonsamtaler, innsendte skjemaer for potensielle salg osv.). I disse kolonnene kan du se hvor mange konverteringer du har fått med de primære konverteringshandlingene for de enkelte standardmålene.

Slik kan du se kolonnene for resultatrapportering

Du kan se kolonnene for resultatrapportering i tabellene, diagrammene og filtrene i kampanjen din.

Kampanjetabellen

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

I kampanjetabellen kan du se kolonnene for resultatrapportering du har valgt. Hvis du for eksempel velger Resultater-kolonnen, ser du hvor mange av de primære konverteringshandlingene som har generert konverteringer i kampanjen.

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Klikk på kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads og deretter på Endre kolonner.
  5. Klikk på Resultater for å se flere alternativer.
  6. I «Resultater»-delen velger du én eller flere av kolonnene nedenfor som du vil se:
    • Resultater
    • Resultatverdi
  7. Klikk på Bruk.

Diagram

Du kan se beregningene du har valgt for resultatrapportering, i et diagram. Over kampanjetabellen ser du et diagram med to beregningsfelt.

1. Klikk på de ulike beregningsfeltene.
  2. Velg beregningen du vil se informasjon for i diagrammet, enten Resultater eller Resultatverdi.

I de samlede resultatene ser du en oversikt over målene du har definert. (Hvis du har mer enn tre mål, vises en valgfri utvidelse.) Du kan for eksempel se de samlede resultatene for målene dine for en bestemt dato.

Filter

Du kan filtrere beregningene for resultatrapportering.

1. Klikk på filterikonet.
  2. Under «Resultater» velger du Resultater (totalt) eller Resultatverdi (totalt), og så skriver du inn en verdi.
  3. Klikk på Bruk.

«Resultater»-kolonnen kontra «Konverteringer»- og «Alle konverteringer»-kolonnen

Resultater-kolonnen Konverteringer-kolonnen Alle konv.-kolonnen

Kolonnedefinisjoner (hovedforskjeller vises med fet skrift)

Antallet konverteringer du har oppnådd med de primære konverteringshandlingene for de ulike standardmålene i kontoen.

Merk: Resultater-kolonnen inneholder ikke konverteringer du har oppnådd med sekundære handlinger eller konverteringer registrert for egendefinerte mål i kontoen.

Antallet konverteringer du har oppnådd med de primære konverteringshandlingene for målene (både standardmålene og de egendefinerte målene) det optimaliseres for i kampanjen.

Merk: Det eneste tilfellet der sekundære handlinger inngår i budgivningen og rapporteringen i Konverteringer-kolonnen, er når den sekundære handlingen brukes i et egendefinert mål.

Dette er antallet konverteringer du har oppnådd for de primære og sekundære konverteringshandlingene for målene (både standardmålene og de egendefinerte målene), uavhengig av om kampanjen faktisk er optimalisert for dem.

Bruksområder

Bruk denne kolonnen når du ønsker å få et helhetlig bilde av hvilke forretningsresultater som genereres med kampanjen din. I Resultater-kolonnen kan du se konverteringer for alle standardmålene i kontoen din (både målene kampanjen er optimalisert for og ikke optimalisert for).

Merk: Resultater-kolonnen inneholder ikke de fullstendige resultatene hvis du har spesifisert egendefinerte mål i kampanjen.

Bruk denne kolonnen når du vil rapportere om konverteringer for de spesifikke målene kampanjen din er optimalisert for. Dette er beregningen som er relevant å bruke for automatiske budstrategier. Denne kolonnen fungerer på samme måte som «Konverteringer»-kolonnen, men den inneholder også konverteringshandlinger som er merket som sekundære handlinger, og som det ikke er relevant å telle med i automatiske budstrategier.

Mål for primære og sekundære konverteringshandlinger

• Primære handlinger: Disse handlingene tas med i budgivningen hvis standardmålet de inngår i, brukes i budgivningen. De inngår også i rapporteringen i «Konverteringer»-kolonnen.
  • Sekundære handlinger: Disse handlingene brukes i forbindelse med rapporteringen i «Alle konverteringer»-kolonnen, men ikke i budgivningen. Det samme gjelder også når standardmålet handlingene inngår i, brukes i budgivningen. Det eneste tilfellet der sekundære handlinger inngår i budgivningen og rapporteringen i Konverteringer-kolonnen, er når den sekundære handlingen brukes i et egendefinert mål.

Linker til relatert innhold