Over de rapportage van resultaten

In de rapporten over resultaten worden de waarde en resultaten uitgelicht en uitgelegd die uw campagnes opleveren voor de doelen die zijn ingesteld in uw account. Dit artikel bevat een overzicht van de kolommen Resultaten, Resultaatwaarde en Conversiedoelen in de tabel met statistieken van uw campagne.

In dit artikel

Kolommen voor resultaatrapportage

De kolom Resultaten

In de kolom Resultaten ziet u het aantal conversies dat u voor uw primaire conversieacties heeft behaald voor elk standaarddoel in uw account.

• Conversies in doelen waarvoor de campagne optimaliseert, worden in deze kolom weergegeven in een normale tekstkleur. Conversies in doelen waarvoor de campagne niet optimaliseert, maar die wel conversies opleveren, worden grijs weergegeven.
  • In de kolom Resultaten staan geen conversies die zijn gegroepeerd op basis van een aangepast doel. Maar als sommige van deze conversies ook primaire conversieacties in standaarddoelen in uw account zijn, worden de conversies van die standaarddoelen in de kolom Resultaten getoond (dit is niet het geval voor secundaire acties: die staan nooit in de kolom Resultaten).

Ontdek meer informatie over conversiedoelen en campagnespecifieke conversiedoelen.

Opmerking

• Kolom Resultaten voor app-campagnes: App-campagnes worden geoptimaliseerd voor één app-specifieke campagne in plaats van voor een specifiek standaarddoel. Hierdoor kunnen de geoptimaliseerde resultaten onnauwkeurig zijn. Daarom worden app-campagnes niet ondersteund in de kolom Resultaten.
  • Conversieacties in slimme campagnes: Conversieacties in slimme campagnes rapporteren geen statistieken in de kolom Resultaten voor niet-slimme campagnes.

De kolom Resultaatwaarde

De kolom Resultaatwaarde toont de berekende conversiewaarden die u heeft behaald voor uw primaire conversieacties voor elk standaarddoel in uw account.

De kolom Conversiedoelen

In de kolom Conversiedoelen ziet u de vermelde doelen uit de instelling op campagneniveau, die de prestaties van uw campagne verbeteren.

• U kunt de standaarddoelen van uw account overschrijven en opgeven welke doelen u in uw conversierapporten wilt bijhouden en wilt gebruiken voor biedingen in een bepaalde campagne.
  • De standaarddoelen op accountniveau zijn meestal van toepassing op het merendeel van uw campagnes, maar er kunnen enkele situaties zijn waarin u meer controle wilt hebben over de conversiedoelen die worden gebruikt voor biedingen en rapportage in een campagne. Ontdek meer informatie over campagnespecifieke conversiedoelen.

Opmerking: De kolommen Resultaten worden alleen op campagneniveau getoond.

Er is ook een optie om kolommen toe te voegen voor de standaarddoelen die u in uw account als afzonderlijke kolommen heeft benoemd (zoals telefoongesprekken en leadformulieren indienen). Deze kolommen tonen het aantal conversies dat u voor al uw primaire conversieacties heeft behaald voor elk van deze standaarddoelen.

De kolommen voor resultaatrapportage bekijken

U kunt kolommen voor resultaatrapportage bekijken in uw campagnetabellen, diagrammen en filters.

Campagnetabel

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

In de campagnetabel staan de door u geselecteerde kolommen voor resultaatrapportage. Als u bijvoorbeeld de kolom Resultaten selecteert, vindt u het aantal primaire conversieacties dat conversies heeft opgeleverd in uw campagne.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op het icoon Kolommen Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon en dan op Kolommen aanpassen.
  5. Klik op Resultaten om de opties uit te vouwen.
  6. Selecteer in het gedeelte Resultaten een of meer van de volgende kolommen die u wilt bekijken:
    • Resultaten
    • Resultaatwaarde
  7. Klik op Toepassen.

Diagram

De rapportagestatistieken voor resultaten staan in een diagram. Boven de campagnetabel staat een diagram met 2 statistiekvakken.

1. Klik op elk vak met statistieken.
  2. Selecteer een statistiek, Resultaten of Resultaatwaarde om de gewenste informatie in het diagram te bekijken.

Bij Totale resultaten is een uitsplitsing van uw doelen te zien (als er meer dan 3 doelen zijn, is er een optie om meer te bekijken). U kunt bijvoorbeeld de totale resultaten voor uw doelen bekijken voor een bepaalde datum.

Filteren

U kunt de rapportagestatistieken voor resultaten filteren.

1. Klik op het filtericoon.
  2. Selecteer bij Resultaten de optie Resultaten (totaal) of Resultaatwaarde (totaal) en voer vervolgens een waarde in.
  3. Klik op Toepassen.

De kolom Resultaten versus de kolommen Conversies en Alle conversies

De kolom Resultaten De kolom Conversies De kolom Alle conv.

Kolomdefinities (vetgedrukte tekst geeft de belangrijkste verschillen aan)

Het aantal conversies dat u heeft behaald voor alle primaire conversieacties voor elk standaarddoel in uw account.

Opmerking: De kolom Resultaten bevat geen secundaire acties of conversies die u heeft behaald voor aangepaste doelen in uw account.

Het aantal conversies dat u heeft behaald voor al uw primaire conversieacties voor de doelen (zowel standaard- als aangepaste doelen) waarvoor uw campagne optimaliseert.

Opmerking: Er wordt alleen een uitzondering gemaakt voor de opname van secundaire acties in biedingen en rapportage in de kolom Conversies als de secundaire actie deel uitmaakt van een aangepast doel.

Het aantal conversies dat u heeft ontvangen voor uw primaire en secundaire conversieacties voor de doelen (standaard- en aangepaste doelen), ongeacht of de campagne daarvoor actief optimaliseert.

Wanneer te gebruiken

Als u een integraal overzicht wilt hebben van de bedrijfsresultaten waar uw campagne op is gericht. In de kolom Resultaten worden de conversies gemeten voor alle standaarddoelen in uw account (zowel de doelen waarvoor de campagne optimaliseert als de doelen waarvoor niet wordt geoptimaliseerd).

Opmerking: De kolom Resultaten toont niet de hele impact als u aangepaste doelen gebruikt voor uw campagne.

Als u rapportagestatistieken wilt bekijken voor conversies van de specifieke doelen waarvoor uw campagne optimaliseert. Dit is de statistiek die relevant is voor automatische biedstrategieën. Vergelijkbaar met de kolom Conversies, maar hiervoor worden ook conversieacties geteld die zijn gemarkeerd als secundaire acties en die niet relevant zijn voor de telling van automatische biedstrategieën.

Doelen voor primaire en secundaire conversieacties

• Primaire acties: Deze worden gebruikt voor bieden als het standaarddoel waarin ze zijn opgenomen, wordt gebruikt voor bieden. Ze worden ook gebruikt voor rapportage in de kolom Conversies.
  • Secundaire acties: Deze worden gebruikt voor rapportage in de kolom Alle conv. maar niet voor bieden, zelfs niet als het standaarddoel waarin ze zijn opgenomen wel wordt gebruikt voor bieden. Er wordt alleen een uitzondering gemaakt voor de opname van secundaire acties in biedingen en rapportage in de kolom Conversies als de secundaire actie deel uitmaakt van een aangepast doel.