Zoeken op woordgroep: definitie

Opmerking: Deze definitie heeft alleen betrekking op targeting van positieve zoekwoorden. Zoeken op uitsluitingszoekwoordgroep werkt op een andere manier. Meer informatie over zoekwoordopties

Een zoektype voor zoekwoorden waarmee u uw advertenties kunt tonen voor zoekopdrachten die de betekenis van het zoekwoord omvatten. De betekenis van het zoekwoord kan worden geïmpliceerd en zoekopdrachten van gebruikers kunnen specifieker zijn. Zo bereikt u meer zoekopdrachten dan met exact zoeken, maar minder dan met breed zoeken.

Met het volgende voorbeeld verduidelijken we hoe zoeken op woordgroep werkt:

Stel dat u de woordgroep 'verhuizing Nederland naar Duitsland' aan uw zoekwoorden heeft toegevoegd. Met zoeken op woordgroep kunnen uw advertenties worden getoond als een gebruiker zoekt naar 'voordelige verhuizing Nederland naar Duitsland' of 'verhuizing bedrijf Nederland naar Duitsland'. De woordvolgorde (en de toevoeging van 'voordelige' of 'bedrijf') is niet van invloed op de weergave van uw advertentie omdat het duidelijk is dat de betekenis van het zoekwoord in de zoekopdracht besloten ligt: de gebruiker zoekt voor een verhuizing van Nederland naar Duitsland een geschikt verhuisbedrijf.

Als een gebruiker zoekt naar 'verhuizing Duitsland naar Nederland', constateert het systeem dat de zoekopdracht niet overeenkomt met het zoekwoord en wordt uw advertentie niet getoond. Voor zoeken op woordgroep is de woordvolgorde van de zoekopdracht alleen van belang als de betekenis van het zoekwoord hierdoor verandert.

Als u zoeken op woordgroep gebruikt, worden uw advertenties aan de juiste gebruikers getoond zonder dat u een uitgebreide lijst met zoekwoorden of woordgroepen hoeft te maken. Lees onze tips voor hoe u een zoekwoordenlijst maakt voor ideeën om meer inzicht te krijgen in gebruikers en relevante groepen potentiële klanten te bereiken.

Meer informatie