Maksimitulokset-kampanjoiden sijoitteluraporttien hakeminen ja luominen

Maksimitulokset-kampanjoiden avulla voit mainostaa kaikkia tuotteitasi ja palveluitasi Google-verkostossa yhden kampanjan kautta.

Sijoitteluraporteista näet, missä Maksimitulokset-kampanjasi mainokset ovat näkyneet ja kuinka monta impressiota ne ovat saaneet. Tässä artikkelissa kerrotaan, mistä löydät Maksimitulokset-kampanjoidesi sijoitteluraportit ja miten voit luoda omia raportteja.

Huom. Sijoitteluraportteja ei tule käyttää tulosten arviointiin, sillä ne eivät sisällä kaikkien kanavien tuloksia. Ne on tarkoitettu bränditurvallisuuden varmistamiseen.
Maaliskuusta 2024 alkaen: Maksimitulokset-kampanjoiden sijoitteluraportti tukee hakukumppaniverkostoon kuuluvia sivustoja. Kyseiset sivustot näkyvät Display-verkoston ja Googlen omistamien ja ylläpitämien sijoittelujen rinnalla.

Ohjeet

Alla olevien ohjeiden avulla voit hakea ennalta määritetyn raportin tai luoda oman raportin.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Näin löydät ennalta määritetyn sijoitteluraportin

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa avattavaa Vinkit ja raportit ‑valikkoa.
  3. Valitse Raporttityökalu.
  4. Klikkaa avattavasta valikosta Ennalta määritetyt raportit (Ulottuvuudet).
  5. Klikkaa Muu.
  6. Klikkaa Maksimitulokset-kampanjoiden sijoittelu.
  7. Voit lisätä raporttiin suodattimia valitsemalla suodatinkuvakkeen Suodata ja haluamasi suodatintyypit.
  8. Jos haluat ladata raportin, valitse Lataa ja sitten tiedostotyyppi.

Näin luot oman sijoitteluraportin

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa avattavaa Vinkit ja raportit ‑valikkoa.
  3. Valitse Raporttityökalu.
  4. Klikkaa Oma-kohdan vieressä olevaa pluspainiketta Add ja valitse Taulukko.
  5. Valitse Attribuutit-segmentistä Maksimitulokset-sijoittelu tai lisää se hakukenttään.
    • Taulukkoon ilmestyy "Maksimitulokset-sijoittelu"-rivi.
  6. Valitse Tulokset-segmentistä Impressiot tai kirjoita se hakukenttään.
    • Taulukkoon ilmestyy "Impressiot"-sarake.
  7. Voit lisätä raporttiin suodattimia valitsemalla suodatinkuvakkeen Suodata ja haluamasi suodatintyypit.
  8. Jos haluat ladata raportin, valitse Lataa ja sitten tiedostotyyppi.

Näin sijoitteluraportteja käytetään

Ota alla olevat tiedot huomioon, kun tutkit sijoitteluraporttia.

Sijoittelujen määritelmät

• Googlen omistama ja ylläpitämä: Tällä tarkoitetaan sivustoja, joiden omistaja on Google (esim. Gmail, Play, Discover tai YouTube). Sijoitteluraportin "Googlen omistama ja ylläpitämä" ‑kategoria sisältää kaikki impressiot, jotka ovat toteutuneet joissakin YouTube-muodoissa, Discoverissa, Google-fiidissä, Gmailissa ja muissa Googlen omistamissa palveluissa.
  • Anonymous.google-sijoittelu: Tällä viitataan kaikkiin mainoksen sijoitteluihin, jotka julkaisijat ovat määrittäneet niin, ettei heidän sivustonsa nimi paljastu mainostajille.
  • Google Haun impressiot: Hakua ei katsota sijoitteluksi, joten se on suljettu pois sijoitteluraporteista.

Raportissa ei näy dataa

Jos sijoitteluraportissa ei näy dataa, se voi johtua sen mainosinventaarin tyypistä, jossa kampanja näkyy. Sijoitteluilla on merkitystä vain tietyissä Maksimitulokset‑kampanjoiden mainosinventaareissa. Googlen tekoäly optimoi hintatarjoukset ja sijoittelut siten, että saat lisää tavoitteiden mukaisia konversioita tai konversioarvoa, ja mainokset näkyvät vain niissä verkostoissa, joista saat parhaat tulokset. Lue lisää Maksimitulokset-kampanjoista.

Raportissa näkyy rajallisesti dataa

Maksimitulokset-kampanjat näkyvät erityyppisissä kanavissa ja mainosinventaareissa, ja vain osa näistä kanavatyypeistä on olennaisia sijoitteluraportin kannalta. Jos sijoitteluraportissa näkyy vain rajallisesti dataa, kampanjasi saattaa näkyä joissakin sellaisissa kanavissa, joissa sijoitteluilla ei ole merkitystä.

Tästä syystä raportti ei sisällä kaikkia kampanjan tuloksia, joten sitä tulisi käyttää vain bränditurvallisuutta koskevien ongelmien ratkaisemiseen. Arvioi tuloksia muiden kampanjatason raporttien tai vinkkien avulla.