Nya verktyg som hjälper dig att optimera inför julsäsongen

25 oktober 2021

Håll dig uppdaterad om trender och rekommendationer om du vill förbättra resultaten under julsäsongen. Annonsörer som använde rekommendationer för att öka sitt optimeringsresultat på kontonivå med 10 poäng såg en ökning på i medeltal 14 % när det gäller konverteringar.1 Därför introducerar vi nya verktyg inför köphelgerna som ska hjälpa dig att bland annat ställa in mer noggrann mätning, optimera dina Shopping-kampanjer och nå ut till nya potentiella kunder.

Se till att mätningen är korrekt och användbar

För att få ut så mycket som möjligt av marknadsföringen är det viktigt att förstå vad människor gör efter att de har interagerat med dina annonser. Därför har vi infört integritetssäkra lösningar som förbättrade konverteringar som säkerställer att mätningarna förblir korrekta och användbara. För att göra det enklare att använda de här lösningarna har vi lanserat nya rekommendationer som hjälper dig med följande:

• Ställ in förbättrade konverteringar för att göra konverteringsmätningen mer exakt.
  • Ställ in samtyckesläget för att justera Google-taggarnas beteende baserat på användarnas samtyckesstatus.
  • Ställ in Google Analytics 4 för att få fördjupad kundinformation över flera plattformar.

Optimera dina Shopping-kampanjer

Vi har lagt till fler rekommendationer för Shopping-kampanjer som hjälper dig att optimera ditt konto under storhelgerna genom att bland annat göra följande:

• Granska varningar för kontoavstängning i Merchant Center för att se till att dina kampanjer förblir aktiva under helgdagarna.
  • Ange en mål-ROAS för att fånga upp kommande trafikökningar för att öka försäljningen till samma avkastning på annonsutgifterna.
  • Inrikta dig på alla dina Shopping-produkter som är kvalificerade för att se till att julshoppare hittar dem när de söker.
  • Ställ in mål för nya kundförvärv för att hjälpa dina kampanjer att hitta fler nya kunder.

Med vårt nya verktyg för att jämföra resultat i smarta Shopping-kampanjer kan du enkelt jämföra A/B-experimentresultat vecka för vecka mellan smarta Shopping-kampanjer och vanliga Shopping-kampanjer.2 Verktyget är tillgängligt för Google Ads-användare som använder betafunktionen för trafikfördelning i smarta Shopping-kampanjer.

By Buy Bye logo
By Buy Bye är en produktjämförelsetjänst som har använt detta verktyg för att testa och skala smarta Shopping-kampanjer för sin kundbas inför den kommande högsäsongen. ”Det är bra att kunna dela insyn i resultaten med säljare. Det gör det mycket lättare att tolka testresultaten i smarta Shopping-kampanjer”, säger Sian Watkins, Lead Account Manager.

Om du inte redan använder betaversionen kontaktar du din Google-representant eller produktjämförelsetjänsten. Prova sedan verktyget och börja jämföra trafikfördelningsdata från dina smarta Shopping-kampanjer.

Nå fler människor med förbättrade sökordsrekommendationer

Med sökordsrekommendationer kan du nå fler potentiella kunder under julhandeln. För att du ska få mer relevanta sökordsförslag tar vi nu med fler signaler när vi ska fastställa vilka sökord som ska rekommenderas. Dessa ytterligare signaler är bland annat målsidor, sökord i en annonsgrupp och negativa sökord.

Spara tid genom att tillämpa fler rekommendationer automatiskt

För att göra det ännu enklare att optimera dina kampanjer kan du nu automatiskt tillämpa fler rekommendationer. Det innebär att du nu kan göra följande automatiskt:

• Ställa in en mål-CPA och ROAS för att nå dina mål genom att lägga effektivare bud.
  • Justera din mål-CPA eller ROAS för att nå fler potentiella kunder.
  • Läsa igenom målgruppsrapporter för att se hur det går för dina målgrupper.

Om du aktiverar den här funktionen tillämpas de rekommendationer du väljer så fort det finns nya möjligheter. Du kan ändra dina val eller välja bort dem när som helst. Tänk på att din budget inte ökar om du väljer att använda funktionen.

Använd rekommendationer i stor skala med Google Ads API

För att du ska kunna tillämpa eller ignorera rekommendationer i större skala har vi lanserat fler rekommendationer i Google Ads API.

Fluency logo
Teknikplattformen Fluency använder rekommendationer i API:et för att förbättra sina resultat i stor skala. ”Det är enkelt att tillämpa rekommendationer i Google Ads API. Rekommendationen om annonstillgångar är särskilt användbar, eftersom den automatiskt skapar webbplatslänkar och på så sätt sparar tid”, säger Eric Mayhew, President och Chief Product Officer på Fluency.

Vi rekommenderar att du börjar använda Google Ads API så snart som möjligt, eftersom stödet för AdWords API upphör i april 2022. Besök utvecklarwebbplatsen för att komma igång.

Öppna sidan Rekommendationer för att börja använda dessa nya funktioner.

Upplagt av Danielle Jenks, Product Manager, Google Ads

1. Google-data, globalt på engelska, 2 juli 2020 jämfört med 28 juli 2021.
2. I Europa kan smarta Shopping-kampanjer användas tillsammans med alla produktjämförelsetjänster du använder. Annonserna visas på allmänna sökresultatsidor och på andra platser som används av produktjämförelsetjänsten.