Om Mål-ROAS-experiment med ett klick för Shopping

Med Mål-ROAS-experiment för Shopping kan du testa Mål-ROAS jämfört med dina vanliga Shopping-kampanjer som har manuell CPC-budgivning och mäta effekten. Experimentet delar upp budgeten mellan experimentet och den ursprungliga kampanjen, vilket är det pålitligaste sättet att ta bort eventuell polarisering och säsongsvariationer från experimentet.

När du är klar med experimentet kan du tillämpa experimentet direkt på den ursprungliga kampanjen. Experiment med Mål-ROAS är bara tillgängliga för vanliga Shopping-kampanjer med manuell CPC-budgivning.

Innan du börjar

Innan du startar experimentet med Mål-ROAS för Shopping behöver du minst 15 konverteringar under de senaste 30 dagarna. På så sätt kan du direkt jämföra resultatet av Mål-ROAS-budstrategin med din ursprungliga kampanj. Om du vill ange ett ROAS-mål bör du hålla det nära det tidigare genomsnittet och sedan ändra det till det nya ROAS-målet efter en eller två veckor. Det säkerställer att kampanjen får tillräckligt med trafik att lära sig av under de första veckorna.

Välj en testperiod på mellan 30 och 60 dagar beroende på hur lång genomsnittlig konverteringsfördröjning du har. Om din genomsnittliga konverteringsfördröjning är mindre än sju dagar kan du testa i 30 dagar. Om den genomsnittliga konverteringsfördröjningen är mer än 21 dagar bör du testa i 60 dagar. Experimentrapporter för Mål-ROAS visar 95 % sannolikhetsintervall för att hjälpa dig avgöra när experimentresultaten är statistiskt signifikanta.

Obs! Du kan välja egna konfidensintervall (80 % är standardintervallet) och tolka experimentmätvärdena bättre med dynamisk konfidensrapportering.

Skapa ett Mål-ROAS-experiment

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på fliken Inställningar högst upp.
  5. Klicka på kampanjen som du vill testa.
  6. Under Budgivning och budget i avsnittet Mål-ROAS med ett klick klickar du på Prova Mål-ROAS för att optimera för konverteringsvärde. Du ser information om ditt experiment baserat på den ursprungliga kampanjen och parametrar som baseras på rekommenderade metoder för experiment.
  7. Klicka på Ändringsalternativ om du vill ändra någon av följande inställningar:
    1. Namn: Ge Mål-ROAS-experimentet ett namn.
    2. Startdatum: Datumet då experimentet skapades.
    3. Slutdatum: Rekommenderat antal dagar att testa.
      Obs! Om kampanjen brukar ha en lång konverteringsfördröjning kan det vara bra att testa längre än 30 dagar.
    4. Experimentfördelning (50 %): Budgetfördelning mellan experiment och ursprunglig kampanj. Vi rekommenderar att du inte ändrar detta.
    5. Mål-ROAS (%): Rekommenderad Mål-ROAS beräknas utifrån de senaste 28 dagarnas genomsnittliga ROAS, exklusive de senaste dagarna på grund av konverteringsfördröjningen. Om du vill ange en annan Mål-ROAS ska du ange ett första mål som ligger inom intervallet för tidigare ROAS.
    Obs! Om du ändrar något i den ursprungliga kampanjen visas dessa ändringar inte i experimentet. Du måste ändra experimentinställningarna manuellt eller skapa ett nytt experiment.
  8. Klicka på Skapa. Det nya experimentet visas på sidan Experiment under avsnittet Alla experiment. Du kan hantera experimentet: redigera, köra, pausa och ta bort. Läs mer om hur du hittar och redigerar experimentet.

Göra ändringar i experimentet

Du kan göra ändringar i den ursprungliga kampanjen och experimentet, men tänk på att det kan vara svårt att jämföra betydande ändringar. Om du gör några ändringar i kampanjstrukturen för den ursprungliga kampanjen (till exempel om du lägger till en ny annonsgrupp, tar bort eller lägger till produkter) tillämpas inte dessa ändringar automatiskt på experimentet. Kom ihåg att också göra samma ändringar i experimentgruppen så att du jämför kampanjerna på liknande grunder.

Tillämpa ROAS-experimentet

Efter några veckor bör du granska experimentet. Du kan justera din Mål-ROAS baserat på önskade resultat:

Change your Target ROAS to add more conversion value or more efficiency.

Vill du ha ett högre konverteringsvärde? Vill du få högre ROAS?

Om ditt mål är försäljningsvolym och du vill få ett högre konverteringsvärde ska du sänka ROAS-målet.

Om du sänker ditt ROAS-mål kan Mål-ROAS delta i fler auktioner och ge högre konverteringsvärde. Det kan ske på bekostnad av effektiviteten.

Om ditt mål är effektivitet och högre ROAS ska du höja ROAS-målet.

Om du höjer ditt ROAS-mål begränsas Mål-ROAS till att delta i auktioner som Google tror mer sannolikt kan leda till en konvertering. Det innebär högre ROAS men lägre volym.

Om du är nöjd med den aktuella effektiviteten och/eller volymen behöver du inte ändra ROAS-målet. När du är redo att tillämpa experimentet läser du Tillämpa experimentet.