Använda konverteringsmål som vägledning för nya kampanjer

Du kan se till att dina nya kampanjval är så bra som möjliga och få hjälp med att uppfylla dina annonseringsmål genom att identifiera ditt annonseringsmål i början av kampanjen. Om ditt annonseringsmål är Försäljning, Potentiella kunder, Trafik till webbplatsen, Lokala butiksbesök eller Anpassat kan du lägga till konverteringsmål för kampanjen.

Om du har standardmål för ditt konto, så kallade standardmål på kontonivå, är det listan över dessa mål som föreslås som standarduppsättning med mål när du väljer konverteringsmål för den nya kampanjen.

Om du inte har några standardmål på kontonivå kan du få förslag på hur du kan skapa nya standardmål på kontonivå. Förslagen läggs till i den nya kampanjen och alla andra kampanjer som använder standardlistan över mål på kontonivå.

När du skapar kampanjen kan du också lägga till ytterligare standardmål, lägga till ett enskilt anpassat konverteringsmål eller både och. Du kan också ta bort standardmålen på kontonivå från en kampanj. Om du ändrar listan över standardmål på kontonivå för en viss kampanj gynnas denna kampanj inte av inlärningen som sker för alla kampanjer, vilket kan leda till sämre resultat. För de flesta kampanjer rekommenderar vi att du använder standardmålen på kontonivå.

Obs! Anpassade mål kan vara mindre relevanta för dina annonseringsmål och ger därför inte alltid samma nivå av kampanjoptimering som de rekommenderade standardkonverteringsmålen på kontonivå.

Använda konverteringsmål för en ny kampanj

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer i navigeringsmenyn till vänster.
  3. Klicka på plusknappen .
  4. Klicka på Ny kampanj i rullgardinsmenyn.
  5. Välj annonseringsmål för kampanjen.
    • Försäljning: Öka försäljningen online, i appar, över telefon eller i butik.
    • Potentiella kunder: Få potentiella kunder och andra konverteringar genom att uppmuntra kunderna att göra specifika saker.
    • Trafik till webbplatsen: Få rätt personer att besöka din webbplats.
    • Övervägande av produkt eller varumärke: Uppmuntra användare att utforska dina produkter eller tjänster.
    • Varumärkesmedvetenhet och räckvidd: Nå en bred målgrupp och öka medvetenheten kring ditt varumärke.
    • Appkampanj: Få fler installationer av, interaktioner med och förhandsregistreringar för din app.
  6. (Gäller om ditt annonseringsmål är Försäljning, Potentiella kunder, Trafik till webbplatsen, Lokala butiksbesök eller Anpassat.) Standardmålen på kontonivå som presenteras i det här steget har föreslagits automatiskt. Om du godkänner samtliga (vilket rekommenderas) kan du fortsätta med nästa steg.
    Obs! Om du ännu inte har ställt in konverteringsspårning blir du ombedd att konfigurera konverteringsspårning när du har valt ett konverteringsmål. Läs mer om hur du konfigurerar konverteringsspårning.
    1. Om du inte har några standardkonverteringsmål på kontonivå att välja bland kan du skapa dem som nya standardmål på kontonivå för den här kampanjen och för andra kampanjer.
      1. Välj hur du vill nå dina mål, till exempel webbplatsbesök eller telefonsamtal.
      2. Klicka på Skapa en konverteringsåtgärd.
      3. När konverteringsåtgärden har skapats måste du börja spåra dina konverteringar. Klicka på Installationsalternativ för att ta reda på hur du kan installera koden för konverteringsspårning. Följ sedan anvisningarna för ditt val.
    2. Så här ändrar du konverteringsmålen för den nya kampanjen:
      Obs! Läs om vad som händer om du inte använder standardmål på kontonivå för mer information om vad det innebär att bjuda på andra mål än standardmålen på kontonivå.
      1. Du kan ta bort standardmål på kontonivå som du inte vill att kampanjen ska optimeras för.
      2. Du kan lägga till fler standardmål i målmenyn som inte är standardmål på kontonivå, men som du vill att kampanjen ska lägga bud på.
      3. Du kan lägga till upp till ett anpassat mål (som skapas via konverteringsöversikten). Anpassade mål är mål som du kan skapa och lägga till en kombination av konverteringsåtgärder i. Dessa rekommenderas dock bara i mer avancerade användningsfall.
        • Du kan inte lägga till flera anpassade mål för en enskild kampanj. Om du behöver lägga till fler konverteringar i ett mål måste du lägga till dem i ett befintligt anpassat mål eller skapa ett nytt anpassat mål där du kombinerar alla åtgärder som du behöver.
      4. Klicka på Spara ändringar.
    Obs! På sidan med kampanjöversikten finns primära åtgärder (och sådana som ingår i anpassade mål) i kolumnen Konverteringar och sekundära åtgärder i kolumnen Alla konv. Läs mer om konverteringsåtgärder.
  7. Fortsätt konfigurera kampanjen, bland annat kan du välja kampanjtyp, bud och budget.

Vad händer om jag inte använder mål på kontonivå för en kampanj?

Om du skapar en kampanj där du har valt en annan uppsättning mål utöver de rekommenderade standardmålen på kontonivå optimeras denna kampanj främst för denna måluppsättning. Även dessa kampanjer drar nytta av inlärning från alla kampanjer men i mindre grad än kampanjer som använder mål på kontonivå.

Om du har skapat en kampanj med en uppsättning mål i stället för standardmålen på kontonivå, men du vill börja använda standardmålen igen, kan du göra det genom att klicka på Använd kontomål i kampanjinställningarna.