Conversiedoelen gebruiken als richtlijn voor nieuwe campagnes

U stelt uw advertentiedoelen als u de campagne gaat maken om ervoor te zorgen dat de nieuwe campagneselecties optimaal zijn en eraan bijdragen om uw advertentiedoelen te behalen. Als uw advertentiedoel Verkopen, Leads, Websiteverkeer, Lokale winkelbezoeken of Aangepast is, kunt u conversiedoelen toevoegen aan de campagne.

Als u standaarddoelen voor uw account heeft (ook wel standaarddoelen van account), wordt de lijst met deze doelen voorgesteld als standaarddoelen wanneer u conversiedoelen selecteert voor de nieuwe campagne.

Als u geen standaarddoelen in uw account heeft, ziet u mogelijk suggesties om nieuwe standaarddoelen voor het account te maken. Deze suggesties worden toegevoegd aan uw nieuwe campagne en alle andere campagnes die de standaardlijst met doelen op accountniveau gebruiken.

Als u uw campagne maakt, kunt u ook extra standaarddoelen toevoegen, één aangepast conversiedoel toevoegen of allebei. U kunt ook standaarddoelen van het account uit de campagne verwijderen. Als u de standaardlijst met doelen van het account voor een bepaalde campagne wijzigt, heeft die specifieke campagne geen baat bij leren in meerdere campagnes. Dit kan leiden tot slechtere prestaties. We raden u aan doelen van het type 'account-standaard' te gebruiken voor de meeste campagnes.

Opmerking: Aangepaste doelen zijn mogelijk minder relevant voor uw advertentiedoel en bieden daarom niet altijd hetzelfde niveau van campagneoptimalisatie als de aanbevolen standaard conversiedoelen van het account.

Conversiedoelen toepassen op een nieuwe campagne

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Campagnes in het linkernavigatiemenu.
  3. Klik op de plusknop .
  4. Klik op Nieuwe campagne in het dropdownmenu.
  5. Selecteer het advertentiedoel voor de campagne.
    • Verkopen: Stimuleer het aantal verkopen op uw website, in uw app, in uw fysieke winkel of per telefoon.
    • Leads: Genereer leads en andere conversies door klanten aan te moedigen actie te ondernemen.
    • Websiteverkeer: Zorg ervoor dat de juiste mensen uw website weten te vinden.
    • Product- of merkoverweging: Moedig mensen aan uw producten of services te ontdekken.
    • Merkbekendheid en bereik: Bereik een zo groot mogelijke doelgroep en vergroot uw naamsbekendheid.
    • App-promotie: Genereer meer installaties, interacties en pre-registraties voor uw app.
  6. (Als uw advertentiedoel Verkopen, Leads, Websiteverkeer, Lokale winkelbezoeken of Aangepast is). De standaarddoelen van het account die in deze stap worden weergegeven, zijn automatisch voorgesteld. Als u ze allemaal accepteert (aanbevolen), kunt u doorgaan naar de volgende stappen.
    Opmerking: Als u Conversies bijhouden nog niet heeft ingesteld, wordt u gevraagd Conversies bijhouden in te stellen nadat u uw conversiedoel heeft geselecteerd. Meer informatie over hoe u Conversies bijhouden instelt.
    1. Als u geen standaard conversiedoelen van het account kunt selecteren, kunt u deze als nieuwe standaarddoelen van het account maken voor deze campagne en voor andere.
      1. Selecteer de manieren waarop u uw doelen wilt bereiken, bijvoorbeeld 'websitebezoeken' of 'telefoongesprekken'.
      2. Klik op Een conversieactie maken.
      3. Zodra de conversieactie is gemaakt, moet u beginnen met het bijhouden van uw conversies. Klik op Installatieopties om te zien hoe u de conversietrackingcode kunt installeren en volg de instructies op basis van uw selectie.
    2. Zo wijzigt u de conversiedoelen voor deze nieuwe campagne:
      Opmerking: Lees het artikel Wat gebeurt er als ik geen standaarddoelen van het account gebruik? voor meer informatie over de gevolgen van bieden op andere doelen dan de standaarddoelen van uw account.
      1. U kunt standaarddoelen van het account verwijderen als u niet wilt dat de campagne hiervoor optimaliseert.
      2. U kunt extra standaarddoelen toevoegen in het menu Doelen als die nog geen standaarddoelen zijn van het account, maar waarop u met deze campagne wilt bieden.
      3. U kunt maximaal één aangepast doel toevoegen (gemaakt op basis van het conversieoverzicht). Aangepaste doelen zijn doelen die u kunt maken en waaraan u een combinatie van conversieacties kunt toevoegen, maar die alleen worden aanbevolen voor geavanceerdere toepassingen.
        • Het is niet mogelijk om meerdere aangepaste doelen toe te voegen voor één campagne. Dus als u meer conversies wilt toevoegen aan een doel, moet u ze toevoegen aan een bestaand aangepast doel of een nieuw aangepast doel maken waarin alle acties die u nodig heeft, worden gecombineerd.
      4. Klik op Wijzigingen opslaan.
    Opmerking: Op de overzichtspagina van de campagnes worden primaire acties (en acties die zijn opgenomen in Aangepaste doelen) opgenomen in de kolom Conversies. Secundaire acties worden opgenomen in de kolom Alle conv. Meer informatie over conversieacties.
  7. Ga verder met het instellen van de campagne, inclusief de selectie van het campagnetype, het bod en het budget.

Wat gebeurt er als ik geen doelen op accountniveau gebruik voor een campagne?

Als u een campagne instelt die andere doelen heeft gekozen dan de aanbevolen standaarddoelen van het account, wordt deze campagne voornamelijk geoptimaliseerd voor die specifieke doelen. Deze campagnes kunnen nog steeds voordeel hebben van inzichten voor verschillende campagnes, maar in mindere mate dan campagnes die gebruikmaken van doelen op accountniveau.

Als u een campagne heeft gemaakt met een andere reeks doelen dan uw standaarddoelen, maar u toch de standaarddoelen van het account wilt gebruiken, kunt u dit doen door in de campagne-instellingen op Accountdoelen gebruiken te klikken.