Om globala platsgrupper

Globala platsgrupper är grupperingar av butiker som har en gemensam egenskap. Egenskaperna hos dessa grupper kan definieras med hjälp av en kategori, till exempel apotek, frisörsalong, restaurang eller oberoende bilhandlare.

Annonsörer som använder globala platsgrupper kan visa platsinformation i annonskampanjer om butikerna som säljer deras produkter genom att använda affiliate-adresstillgångar och platsgrupper. Med dessa alternativ kan annonsörer ge sina kunder mer information som hjälper dem att bestämma vad och var de ska handla.

Fördelar

• Påverkan: Nå användare som redan besöker en butik (med annonsen) och spåra annonsens räckvidd (med butiksbesök och lokala åtgärder).
  • Kontinuitet: Se till att dina annonser visas under hela kundresan med hjälp av globala platsgrupper.
  • Aktuell information: Google underhåller globala platsgrupper med jämna mellanrum för att säkerställa att informationen är korrekt.
  • Enkelhet: Med globala platsgrupper minimeras annonsörens annonshantering där det är möjligt med hjälp av Googles AI.
  • Tillgänglighet: Globala platsgrupper är utformade för att vara tillräckligt allmänna för att kunna användas av annonsörer av olika slag.
  • Inriktning: Globala platsgrupper är specifika nog att visa meningsfull platsinformation när de kombineras med platsgrupper.

Så fungerar det

Globala platsgrupper kombinerar platsgrupper med affiliate-adresstillgångar. Läs mer om hur du använder affiliate-adresstillgångar och skapar platsgrupper.

Obs! Vi lanserar just nu fler globala platsgrupper för våra annonsörer. Om du vill se en global platsgrupp som inte finns ännu kan du kontakta din representant för att bli prioriterad.