Skapa en universalkampanj för Shopping-annonser

Shopping-universalkampanjer ger budtäckning för produkter som inte ingår i andra kampanjer där du tillämpar annonsutrymmesfilter och anpassade etiketter. De säkerställer att inriktningen i ditt konto täcker in 100 % av alla godkända produkter och fångar upp eventuella nya produkter som du lägger till i ditt flöde.

Rekommenderade metoder under och efter att du har skapat din kampanj

1. Skapa en Shopping-universalkampanj eller en Performance Max-kampanj med produktgruppen Alla produkter och ett enstaka bud.
  2. Du kan dela upp produktgruppen ytterligare med hjälp av attributen produkttyp och google-produktkategori (GPC) om du inriktar universalkampanjen på ett stort antal produkter som inte ingår i en annan kampanj.
  3. Välj en budstrategi som ligger i linje med den önskade budstrategin för din Shopping-kampanj. Google rekommenderar att du använder Maximera konverteringsvärde för Performance Max-kampanjer, Mål-ROAS för vanliga Shopping-kampanjer som spårar konverteringar och Maximera klick för vanliga Shopping-kampanjer som inte spårar konverteringar. Läs mer om budstrategier för Shopping-kampanjer
  4. Se till att kampanjen inte har begränsad budget.
  5. Ställ in kampanjens prioritet till Låg (om du använder vanliga Shopping-kampanjer).
  6. Använd inte annonsutrymmesfilter eller uteslutningar på kampanjen.

Alternativt kan du lägga till produkter som inte omfattas av inriktning i dina befintliga kampanjer.

Om dina primära Shopping-kampanjer är Performance Max-kampanjer rekommenderar vi att du skapar en Performance Max-kampanj som universalkampanj med lägre budget och högre ROAS-mål.