Näin luot onnistuneen kampanjan

Tässä artikkelissa kerrotaan, mihin asioihin keskittymällä voit luoda onnistuneen Google Ads ‑kampanjan. Nämä ominaisuudet täydentävät toisiaan ja auttavat sinua suunnittelemaan kampanjan, joka edistää mainontatavoitteitasi.

Voit käyttää tätä pika-aloitusopasta valmistautuessasi kampanjan luontiin.

Huom. Google parantaa uusien käyttäjien rekisteröitymisprosessia, joten uusien Google Ads ‐käyttäjien työnkulku voi muuttua. Alla oleva sisältö koskee Google Ads ‐käyttäjiä, jotka ovat jo luoneet Google Ads ‐tilin ja kirjautuneet sisään tililleen. Tätä sivua päivitetään vuoden 2023 aikana.

1. Tavoitteen määrittäminen

Jokaisen kampanjan luominen aloitetaan tavoitteen valinnalla. Tavoite kertoo, mitä haluat kampanjalla saavuttaa:

Benefits of preparing for success with Google Ads campaigns

Kampanjan luomiseen liittyvät asetukset määräytyvät valitsemasi tavoitteen perusteella.

Jos tavoitteesi on esimerkiksi saada sivustolle lisää liikennettä, kannattaa valita sellainen hintatarjousstrategia, kuten klikkausmäärän maksimointi, joka käyttää rahasi siihen, että ihmiset saadaan klikkaamaan mainostasi.

Lue lisää kampanjatavoitteista Google Adsissa.

Huom. Maksimitulokset-kampanja näkyy kampanjatyyppivaihtoehtona, jos mainontatavoitteeksi on valittu "Myynti", "Liidit" tai "Toimipistekäynnit ja paikalliset tarjoukset".

2. Kampanjatyypin valinta

Valittuasi tavoitteen näet kampanjatyypit, joita suosittelemme käyttämään tavoitteen saavuttamiseksi. Kampanjatyyppi määrää, missä mainoksesi näkyvät ja miltä ne näyttävät.

Huom. Maksimitulokset-kampanjoiden avulla voit hyödyntää Googlen tekoälyn parhaita ominaisuuksia, joiden avulla voit parantaa tuloksia, reagoida reaaliaikaisesti muutoksiin kuluttajien toiminnassa ja löytää lisää konvertoituvia asiakkaita Googlen kanavista, kuten YouTubesta, Display-verkostosta, Hausta ja Discoverista.

Lue lisää sopivan kampanjatyypin valitsemisesta.

Esimerkiksi Video- ja Kysynnän kasvatus ‑kampanjan videomainokset näkyvät YouTubessa, kun taas Display-kampanjan kuvamainokset näkyvät verkkosivustoilla.

Kampanjatyypit

Esimerkki hakuverkoston tekstimainoksesta

Haku

• Mainokset näkyvät hakutuloksissa
  • Mainostyypit: tekstimainokset
Esimerkki Display-kuvamainoksesta

Display

• Mainokset näkyvät verkkosivustoilla, hakutuloksissa ja Gmail-postilaatikoissa
  • Mainostyypit: kuvamainokset
Esimerkki videomainoksesta

Video

• Mainokset näkyvät YouTubessa
  • Mainostyypit: videomainokset
Discovery-mainokset | esimerkki useita kuvia sisältävästä karusellimainoksesta

Kysynnän kasvatus

• Mainokset näkyvät YouTuben etusivun ja Mitä katsoa seuraavaksi ‑osion fiideissä, Gmail-postilaatikoissa ja Discoverissa
  • Mainostyypit: useita kuvia sisältävät karusellimainokset
Sovellusmainokset | Automaattisesti luodut usean mainosmuodon mainokset Sovellus
  • Mainokset näkyvät mobiililaitteiden hakutuloksissa, Google Playssa, YouTubessa, AdMobissa ja Discoverissa sekä yhteistyökumppanien sivustoilla ja sovelluksissa, joita on yli kolme miljoonaa
  • Mainostyypit: automaattisesti luodut mainokset, joihin yhdistetään lataamaasi teksti-, kuva-, video- ja HTML5-aineistoa tai sisältöä sovelluksesi tiedoista kyseisessä sovelluskaupassa
Shopping-mainokset | Tuotelistausmainokset

Shopping

• Mainokset näkyvät hakutuloksissa, hakutulosten Shopping-välilehdellä, verkkosivustoilla ja Gmail-postilaatikoissa
  • Mainostyypit: tuotelistausmainokset

Paikalliset mainokset | Teksti- ja kuvamainokset

Paikalliset

• Mainokset näkyvät Google Mapsissa, verkkosivustoilla ja YouTubessa
  • Mainostyypit: teksti- ja kuvamainokset
A representation of the multiple ad types used in Performance Max campaigns.

Maksimitulokset

• Mainokset näkyvät hakutuloksissa, verkkosivustoilla, YouTubessa, YouTuben etusivun ja Mitä katsoa seuraavaksi ‑osion fiideissä, hakutulosten Shopping-välilehdellä, Gmail-postilaatikoissa ja Discoverissa
  • Mainostyypit: teksti-, kuva- ja videomainokset, useita kuvia sisältävät karusellimainokset sekä tuotelistausmainokset

3. Budjetin asettaminen

Valitset keskimääräisen päiväbudjetin, jolla rajoitat sitä, kuinka paljon rahaa käytät mainosten hintatarjouksiin. Voit muuttaa budjettia milloin tahansa.

Lue lisää keskimääräisestä päiväbudjetista.

4. Hintatarjousstrategian valitseminen

Jos olet valinnut kampanjalle tavoitteen, näet hintatarjoustyyppiä valitessasi kyseisen tavoitteen mukaisen suosituksen hintatarjouksen kohdistukseksi (esim. konversiot).

Näin voidaan varmistaa, että kampanjasi voi saavuttaa valitsemasi tavoitteen. Jos et halua valita suositeltua painopistettä, voit valita tietyntyyppisissä kampanjoissa automaattisen hintatarjousstrategian, kuten CPA- tai ROAS-tavoitteen.

Huom. Jos vaihtoehdoissa ei ole haluamaasi hintatarjousstrategiaa, sinun on ehkä vaihdettava alussa valitsemaasi kampanjatavoitetta tai ‑tyyppiä.

Lue lisää automaattisista hintatarjousstrategioista.

5. Elementtien lisääminen mainoksiin

Haku-, Video-, Kysynnän kasvatus- ja Maksimitulokset-kampanjoissa voit lisätä mainoksiisi esimerkiksi sivustolinkkejä, reittiohjeita tai puhelinnumeron.

Nämä elementit tarjoavat ihmisille lisää syitä valita juuri sinun yrityksesi, ja ne parantavat yleensä mainoksen klikkausprosenttia usealla prosenttiyksiköllä. Lue lisää mainoselementeistä ja elementeistä, joita voit valita liiketoimintatavoitteidesi mukaan.

6. Mainosryhmien luominen

Toisiinsa liittyvät mainokset, joilla on samat kohdistusasetukset, jaetaan mainosryhmiin kaikissa muissa paitsi Shopping- ja Maksimitulokset-kampanjoissa. Esimerkiksi kaikki juhlakenkämainokset kannattaa sijoittaa yhteen ryhmään ja kohdistaa juhlakenkiä hakeville.

Lue lisää siitä, miten mainosryhmät toimivat.

Shopping-kampanjoissa puolestaan käytetään tuoteryhmiä. Niihin ryhmitellään toisiinsa liittyvät tuotteet, joilla on samat kohdistusasetukset.

7. Kohdistuksen valitseminen

Kohdistuksen avulla voit määrittää, kuinka rajoitetun tai laajan yleisön mainoksesi tavoittavat. Jos et valitse mitään kohdistusta, tavoittavuus on laajin mahdollinen. Kohdistamalla mainoksesi voit keskittyä tietynlaisiin asiakkaisiin, jotka ovat kiinnostuneita siitä, mitä yrityksesi tarjoaa.

Yleisiä kohdistustapoja ovat avainsanat, yleisöt, sijainnit, aiheet, laitteet ja uudelleenmarkkinointi. Tarkkaa kohdistusta voi käyttää vain joissakin kampanjatyypeissä. Esimerkiksi Maksimitulokset-kampanjoissa ei voi kohdistaa mainoksia vain tietynlaisille asiakkaille, kuten 18–24-vuotiaille naisille tai uudelleenmarkkinointilistalla oleville. Voit sen sijaan lisätä tietynlaiset asiakkaat yleisösignaaleiksi Maksimitulokset-kampanjaan Googlen tekoälyn nopeuttamiseksi.

Lue lisää mainosten kohdistamisesta.

8. Konversioasetusten valitseminen

Konversioseurannan avulla voit seurata asioita, joita haluat asiakkaiden tekevän verkkosivustollasi. Näin voit arvioida aiempaa paremmin mainosten, kohdistuksen ja koko kampanjan tehokkuutta.

Huom. Konversioseuranta on pakollinen joissakin kampanjatyypeissä.

Lue lisää konversioseurannasta.