Over gerelateerde video's

Wanneer uw videoadvertentie wordt afgespeeld op YouTube, kunt u onder de advertentie een lijst met gerelateerde video's weergeven. Met deze video's kunt u de boodschap van uw advertentie onderstrepen en versterken. In dit artikel vindt u meer informatie over gerelateerde video's en over hoe ze in videocampagnes werken.

Voorbeeld van een videoadvertentie op YouTube, met daaronder gerelateerde video's

Voordelen

• Versterk de boodschap van uw primaire videoadvertentie met relevante extra video's.
  • Houd kijkers betrokken bij uw marketingmaterialen (waaronder andere video's in uw YouTube-kanaal).
  • Bereik consumenten nog effectiever op hun mobiele apparaat door de ruimte onder de primaire videoadvertentie te benutten wanneer het apparaat verticaal wordt gehouden.

Hoe het werkt

• Gerelateerde video's zijn beschikbaar voor de doelen Product- en merkoverweging en Merkbekendheid en bereik. (U kunt ook een videocampagne maken zonder een doel te selecteren. Gebruik in dat geval de biedstrategie CPV of dCPM.)
  • U kunt 2 tot 5 gerelateerde video's toevoegen aan een campagne. Video's moeten zijn ingesteld als Openbaar of Verborgen als u ze als gerelateerde video's wilt opnemen in uw campagne.
  • Gerelateerde video's worden onder uw videoadvertentie weergegeven wanneer deze wordt afgespeeld in de YouTube-app op een mobiel apparaat.
Gerelateerde video's worden mogelijk niet altijd onder uw advertentie weergegeven. Ook kan het aantal video's wisselen dat bij de advertentie wordt weergegeven, evenals de volgorde hiervan. Gerelateerde video's moeten voldoen aan het Advertentiebeleid en de Vereisten voor YouTube-advertenties.

Gerelateerde link